Το μεγάλο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στο Μακροτάνταλο

Του Γιάννη Δαφνιωτίδη

Από το μεγάλο πανηγύρι του Μακροτάνταλου στην Βόρεια Άνδρο

Μοναδική βραδιά η χθεσινή. Κόσμος από όλη την Άνδρο και πολλοί τουρίστες. Τουλάχιστον 1500 άτομα πέρασαν από τον χορό του Μακροτανταλου. Ίσως η μεγαλύτερη εκδήλωση που έχει γίνει στα χρονικά στο Άνω Βαρίδι. Το γλέντι διάρκεσε ως τα ξημερώματα…

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο Σύλλογος Μακροταντάλου πραγματοποίησε τον ετήσιο θερινό χορό του.  Από τις 9 το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα 1500 άτομα πέρασαν την  πόρτα του Δημοτικού Σχολείου στο Βαρίδι και τίμησαν την εκδήλωση του Συλλόγου των μακρινών χωριών της Βόρειας Άνδρου. Και χόρεψαν με την ψυχή τους.

Στη μουσική ήταν ο Σταύρος Λαρίος, ο Γιώργος Ρέρρας, ο Γιώργος Κατσίκης και η Μαρία Ζαγοραίου, οι οποίοι κράτησαν το κέφι ως το πρωί. Ευχάριστη έκπληξη ο Κώστας Δαρδανός και ο Τάκης Τσουμπρής από τις Γίδες που ενίσχυσαν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του πανηγυριού μας, με τούς ήχους της τσαμπούνας παίζοντας σκοπούς της Βόρειας Άνδρου. Τέλος ο Στέφανος Λουκίσσας απ’ το Καλυβάρι, αν και εμφανίστηκε πρώτη φορά στο ανδριώτικο κοινό ενεθουσίασε τους πάντες με το βιολί του.

Από το Μακροτάνταλο Χρόνια Πολλά και Καλά!

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet