Ανοιχτό θέατρο, 20/8: ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο με την Κατερίνα Πολέμη


Το βράδυ της Πέμπτης στις 20 Αυγούστου η Κατερίνα Πολέμη και οι μουσικοί της μπαρκάρουν σε διάφορα λιμάνια της Ελλάδας και του κόσμου. Μπαρκάρουν με φορτίο την μουσική του κόσμου. Με πολύ κέφι θα διασχίσουν μουσικές διαδρομές και θα πιάσουν σε πολλά λιμάνια. Μαζί της συνταξιδιώτες μερικοί από τους πιο ξεχωριστούς μουσικούς της Ελλάδας: ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στη Τρομπέτα και Flugelhorn, ο Πέτρος Βαρθακούρης στο Κοντραμπάσο και ο Δημήτρης Κλωνής στα Ντραμς. Special guest ο Massimo Dono από την Κάτω Ιταλία.

Θα παίξουν μουσικές της Κατερίνας Πολέμης, αλλά και άλλων συνθετών διασκευασμένες Βραζιλιάνικα, Ελληνικά, Αμερικάνικα, Τσιγκάνικα, Αφρικάνικα, Καριβαϊβικάνικα, Ιταλικά… Μέχρι και Disneyland μπορεί να πάνε…Η Κατερίνα Πολέμη τραγουδά στην Άνδρο...

Συζητήσαμε με την ευκαιρία της συναυλίας αρκετή ώρα με την Κ. Πολέμη. Μιλήσαμε για τις μουσικές αφετηρίες της, για σύγχρονες τις επιρροές της, για την Άνδρο και την Ελλάδα. Αλλά και για την Βραζιλία. Μια χώρα με έντονη μουσική αναφορά. Η συζήτηση ευχάριστη, αλλά και ιδιαίτερα αυθόρμητη. Ήταν μια γρήγορη και ζεστή περιδιάβαση στον μεγάλο μουσικό κόσμο και στις μουσικές που αγάπησε η Κατερίνα. Από την Βραζιλία και την μητέρα της ως την Ελλάδα και τον πατέρα της.

Η Κατερίνα Πολέμη τραγουδά με τον Κωστή Μαραβέγια στο Εμπειρίκειο Γυμναστήριο (φωτο: ¨εν Άνδρω")

Μην χάσετε, λοιπόν, την Πέμπτη το βράδυ τη νεαρή ανδριώτισα τραγουδοποιό με την μεστή και ζεστή φωνή που έγραψε και  την μουσική της σπουδαίας ταινίας «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, που συγκίνησε όλη την Ελλάδα.

  

Η Κατερίνα γεννήθηκε στο Λονδίνο από Βραζιλιάνα μητέρα και Έλληνα πατέρα. Σπούδασε μουσική στο φημισμένο Berklee College of Music στις ΗΠΑ οπού έζησε 5 χρόνια. Το 2011 ηχογράφησε το πρώτο της δίσκο και από τότε έχει κάνει συναυλίες στη Βοστόνη, Νέα Υόρκη, Βραζιλία και Ελλάδα. Το 2012 έκανε την πρώτη της συμμετοχή στο χώρο του θεάτρου γράφοντας την μουσική για την παράσταση "Ευρυδίκη" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, όπου και έλαβε το πρώτο βραβείο καλύτερης μουσικής από τα βραβεία κοινού του περιοδικού Αθηνοράματος . Έχει γράψει επίσης μουσική για τις παραστάσεις "Τρωικός Πόλεμος", "Βlasted", για την ταινία "Μικρά Αγγλία" του Παντελή Βούλγαρη όπου ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης μουσικής από τη Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και τέλος για τη παράσταση  "Η Μεγάλη Χίμαιρα" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου όπου θα παιχτεί για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Πορεία από τον Οκτώβριο.

 

 

«εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet