Η Άνδρος διακρίνεται …στην Σίφνο!

 

Σίφνος. οι Καμάρες από τον Άγιο Συμεών... 

Δύο αποστολές προσκλήθηκαν και εκπροσώπησαν την Άνδρο στο 9ο φεστιβάλ μαγειρικής «Νικόλαος Τσελεμεντές» που διεξάγεται στην Σίφνο κα ξεκίνησε στις 3 και θα τελειώσει στις 6 Σεπτεμβρίου: ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου μαζί με το χορευτικό του και η Μονή Παναχράντου. Ένα φεστιβάλ που πέρσι προσέλκυσε 2000 επισκέπτες στο νησί και εφέτος σύμφωνα με τις προβλέψεις του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Κώστα Σούλη θα φτάσει τους 2500 επισκέπτες.

Ο χώρος των περιπτέρων στο σιφνιώτικο φεστιβάλ μαγειρικής "Νικολαος Τσελεμεντές"

Οι δύο αποστολές της Άνδρου έκαναν αισθητή την παρουσία τους καθώς ο μεν Σύλλογος Γυναικών στο περίπτερο της Άνδρου, στον κεντρικό χώρο του φεστιβάλ, παρουσίασε τοπικά προϊόντα της Άνδρου, πρόσφερε φουρτάλιες στους επισκέπτες και μαγείρεψε παστέλι Άνδρου.

Ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου ετοιμάζει το παστέλι...

Το περίπτερο της Άνδρου με το χορευτικό του Συλλόγου

Η δε Μονή Παναχράντου με επικεφαλής τον ηγούμενο π. Ευδόκιμο παρουσίασε το βιβλίο του «Μαγειρεύοντας με τον Ευδόκιμο» στον Αρτεμώνα και στη συνέχεια στον κεντρικό χώρο του φεστιβάλ ο γέροντας μαγείρεψε την γνωστή σάλτσα μακαρονάδας παρουσία δεκάδων επισκεπτών και πλήθους ΜΜΕ από τις Κυκλάδες και την Αθήνα.

Πρώτα παρουσίασε το βιβλίο του ο γέροντας Ευδόκιμος στον Αρτεμώνα...

...και στη συνέχεια παρουσία πλήθους ΜΜΕ και επισκεπτών μαγείρεψε την πασίγνωστη σάλτσα του...

 Στους προσκεκλημένους και το «εν Άνδρω» για να καλύψει το μεγάλο γεγονός για τις Κυκλάδες που εφέτος συμμετέχουν 15 μικρά και μεγάλα νησιά (Άνδρος, Μύκονος, Ρόδος, Οινούσες, Σαλαμίνα κλπ), αρκετές πόλεις και αντιπροσωπείες της Ελλάδος (Θήβα, Ναύπλιο, Νέα Ιωνία, Πόντιοι κλπ), καθώς και μια ξένη αντιπροσωπεία (Ολλανδία). Συνάμα είχαμε την ευκαιρία για μια ακόμα φορά να βρεθούμε με άλλα ΜΜΕ των Κυκλάδων (Κυκλάδες-24, Σύρος, Παριανός Τύπος, Πάρος κλπ) και δημοσιογράφους από την Αθήνα που κάλεσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Και φυσικά λόγω εκλογών ήταν εκεί και οι πολιτικοί! Πάνω οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρμαλένιος και Μανιάς μπροστά στο περίπτερο της Άνδρου και κάτω η πολιτεύτρια της ΝΔ κ. Μονογιού με τον π. Ευδόκιμο κι αυτή μπροστά στο ανδριώτικο περίπτερο.

 Το φεστιβάλ μαγειρικής της Σίφνου αποτελεί επί 9 χρόνια το μεγάλο γεγονός του όμορφου και πεντακάθαρου νησιού των Δυτικών Κυκλάδων. Πλήθος οι επισκέπτες, μεγάλο το ενδιαφέρον, πολλές οι συμμετοχές και το κυριότερο σπουδαία φιλοξενία. Το νησί αναδεικνύεται. Οι κυκλαδίτες βρίσκουν την ευκαιρία να έρθουν κοντύτερα. Η Σίφνος κάνει εξαιρετικά ανοίγματα στην άλλη Ελλάδα και εφέτος και στο εξωτερικό.

Ο Αρτεμώνας και η Απολλωνία της Σίφνου. Στη Σίφνο η Άρτεμις έγινε αρσενικό και ο Απόλλων θυληκό!!!...

Ευδόκιμος και Αέτιος στον Άγιο Συμεών με πανοραμικό φόντο τις Καμάρες

Στο τραπέζι του πολιτιστικού συλλόγου Σίφνου με δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ από την Αθήνα

Το «εν Άνδρω» τις επόμενες μέρες θα σας μεταφέρει τον παλμό του φεστιβάλ, συζητήσεις και ανταποκρίσεις από άλλα νησιά και τόπους της Ελλάδας, τις ομορφιές της Σίφνου, μερικές ιδέες για την Άνδρο και εικόνες ξεχωριστές των Κυκλάδων που αποτελούν ένα από τα κοσμήματα της τουριστικής βιομηχανίας της Ελλάδος.

Το «εν Άνδρω» ...εν Σίφνω!  

   

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΛΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ...........ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ!
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΒΑΣΗ ΠΟΙΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ????????????????