"Το Σκουμπί": Η τέχνη ενώνει τους λαούς

Ο ανδριώτικος πολιτιστικός σύλλογος "Το Σκουμπί" με μια ενδιαφέρουσα διαδρομή και με έδρα το Άνω Γαύριο και το Κουμάρι (παρακάτω ένα σύντομο ιστορικό του) διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων κάθε καλοκαίρι στο Γαύριο, αλλά κάθε χειμώνα διοργανώνει εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με θέμα: Η Τέχνη του Αιγαίου ταξιδεύει". Στα πλαίσια των εφετεινών χειμερινών δραστηριοτήτων του διοργανώνει έκθεση στην πρεσβεία της Αιγύπτου από 11 μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2015. Παρουσιάζονται 28 έλληνες εικαστικοί καλλιτέχνες. Αναλυτικά: 

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνδρου «ΤΟ ΣΚΟΥΜΠΙ» ήταν ένας τοπικός σύλλογος γυναικών, όπου απέκτησε την σημερινή του μορφή το έτος 2005, όταν με νέο καταστατικό ορίστηκε ως στόχος η προώθηση τόσο του ανδριώτικου όσο και του ευρύτερου ελληνικού πολιτισμού.

Tο όνομα του συλλόγου προέρχεται από το όνομα του βουνού που αντικρίζει ο ταξιδιώτης όταν εισέρχεται στο λιμάνι του Γαυρίου και ονομάζεται Σκούμπι.

Το Σκουμπί δεσπόζει στο λιμάνι του Γαυρίου

Το βουνό αυτό έχει στην αγκαλιά του δύο υπέροχους οικισμούς: το Κουμάρι και το Άνω Γαύριο, που στην ουσία αποτελούν και την έδρα του συλλόγου. Στις μέρες μας ο σύλλογος αριθμεί πάνω από 700 μέλη πανελλαδικώς, κυρίως καλλιτέχνες.

Κάθε χρόνο τον Αύγουστο oσύλλογος διοργανώνει φεστιβάλ εκδηλώσεων στην Άνδρο όπου γίνονται εκθέσεις εικαστικών και παιδικής ζωγραφικής, βραδιά μαγειρικής, ημέρα ποίησης ή ακόμα και παρουσιάσεις βιβλίων. Επίσης κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο διοργανώνεται πανηγύρι με ανδριώτικους χορούς και μεζέδες προς τιμήν της πολιούχου του Άνω Γαυρίου, Αγίας Σοφίας.

Κατά τους χειμερινούς μήνες ο σύλλογος στα πλαίσια του φεστιβάλ «Η τέχνη του Αιγαίου ταξιδεύει» πραγματοποιεί εκθέσεις εικαστικών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η τέχνη μέχρι στιγμής έχει ταξιδέψει σε Αθήνα, Καλλιθέα, Πειραιά, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη, Κωνσταντινούπολη, Μόντρεαλ, Παρίσι…

Επίσης βασιζόμενοι στην ιδέα της πολυπολιτισμικότητας, ο σύλλογος έχει διοργανώσει μία έκθεση στην Ρωσική Πρεσβεία και δύο εκθέσεις στην Αιγυπτιακή Πρεσβεία, ενώ έπεται και μια τρίτη.

 

Η ΤΕΧΝΗ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Α/Α ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ
1 ΑΡΑΠΗ ΒΑΣΙΑ
2 ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΕΒΙΤΑ
3 ΒΑΜΒΑΚΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
4 ΒΡΑΧΑΤΗ ΜΑΙΡΗ
5 ΓΙΑΛΕΛΗ ΑΘΗΝΑ
6 ΔΕΒΕΛΕΚΑ - ΦΩΤΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
7 ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ - ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
8 ΚΑΖΑΚΟΥ ΓΚΕΡΝΤΑ
9 ΚΑΛΟΔΙΚΗ ΙΩΑΝΝΑ
10 ΛΙΤΕΡΙΝΑ ΤΑΝΙΑ
11 ΜΑΜΑΗ ΕΙΡΗΝΗ
12 ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
13 ΜΠΑΡΟΥΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
14 ΜΠΙΤΟΥΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
15 ΜΠΟΥΝΤΑΛΗ ΕΛΕΝΗ
16 ΜΩΡΑΪΤΗ ΚΑΙΤΗ
17 ΠΑΣΑΛΟΓΛΟΥ ΔΩΡΑ
18 ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ
19 ΠΗΛΙΟΥΝΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
20 ΠΡΟΝΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
21 ΡΑΝΙΟΥ ΓΙΟΥΛΗ
22 ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΜΑΡΟΥΛΙΑ
23 ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
24 ΤΑΣΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
25 ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
26 ΤΣΙΒΑ ΜΑΡΙΑ
27 ΦΩΚΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
28 ΧΑΝΙΩΤΗ ΡΙΑ

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet