Πολλές αλλαγές και μεγάλη αναβάθμιση για το Φεστιβάλ Άνδρου

Η εντυπωσιακή σε χρώματα και ήχους συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη με την οποία έκλεισε το 1ο Φεστιβάλ

Μια νέα σελίδα για το ανοιχτό θέατρο και το φεστιβάλ της Άνδρου ξεκίνησε με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22/1/16 για παραχώρηση της χρήσης του σε νομικό φορέα που ιδρύει ο Αλκιβιάδης Τάτος. Ο νομικός φορέας θα είναι ανεξάρτητος του Δήμου Άνδρου και θα έχει την πλήρη ευθύνη συντήρησης τόσο του ανοιχτού θεάτρου όσο και της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Άνδρου.


Η σημαντική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου Τρωάδες. Τα χορικά της ήταν από τις καλύτερες στιγμές του Φεστιβάλ  

Στόχος του νέου φορέα του Αλκιβιάδη Τάτου είναι να αναβαθμίσει το Φεστιβάλ Άνδρου σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο και συνάμα να το απλώσει σε όλη την Άνδρο. Επικεφαλής του εγχειρήματος παραμένει πάντα ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης. Την υπάρχουσα ομάδα του Αλκιβιάδη Τάτου θα πλαισιώσουν προσωπικότητες από την Άνδρο ή και εκτός αυτής όπου χρειαστεί, ώστε να συγκροτηθεί το όλο σχήμα, αλλά και το νέο ΔΣ που θα έχει την όλη ευθύνη. Ο Δήμος Άνδρου θα συμμετέχει με εκπρόσωπό του στο ΔΣ του νέου φορέα.

Το μουσικό τρίο της τζαζ του Τρανταλίδη που εντυπωσίασε το κοινό με την δεξιοτεχνία του

Το περσινό 1ο Φεστιβάλ ήταν μια σπουδαία έκπληξη για την Άνδρο. Μια έκπληξη που οφειλόταν στο δημιουργικό πάθος του Αλκιβιάδη Τάτου (επέβλεψε τα πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή στην κατασκευή του θεάτρου) και του Παντελή Βούλγαρη (πέτυχε να φέρει μια σειρά σημαντικά σχήματα στο φεστιβάλ). Όμως, το περσινό φεστιβάλ έδειξε τόσο τις δυνατότητες της Άνδρου, αλλά και ορισμένες διαχειριστικές αδυναμίες.

Οι Αχαρνής του Αριστοφάνη μια ακόμα παράσταση που το θέατρο πλημμύρισε κόσμο

Η πολύ επιτυχημένη συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα με την οποία άνοιξε το 1ο Φεστιβάλ 

Μετά την περσινή εμπειρία ο Αλκιβιάδης Τάτος προχώρησε και με επιστολή του πρότεινε στον Δήμο Άνδρου εδώ και δύο μήνες την ανάληψη της όλης ευθύνης από έναν νέο φορέα. Ο Δήμος Άνδρου με την ομόφωνη απόφαση στις 22/1/16 παραχώρησε την χρήση του θεάτρου και την διοργάνωση του φεστιβάλ στο νέο φορέα. Στόχος πια ο νέος φορέας να μεγεθύνει το εγχείρημα σε εθνικό επίπεδο και συνάμα να το απλώσει στην Άνδρο. Ο λόγος τώρα πια είναι στους Αλκιβιάδη Τάτο και Παντελή Βούλγαρη για να αλλάξουν τα περσινά δεδομένα, να τα αναβαθμίσουν και να δώσουν μια νέα ώθηση στον θεσμό που οι ίδιοι δημιούργησαν. 

Οι Αλκιβιάδης Τάτος και Παντελής Βούλγαρης

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα που τώρα μελετούν πρέπει ίσως να εξετάσουν και το πως θα απλώσει χρονικά την καλοκαιρινή διάρκεια ξεκινώντας από τον Ιούλιο για να συμβάλει στην διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί. Κάτι που είχε συζητηθεί και στην περσινή συνέντευξη Τύπου. Ο όλος σχεδιασμός πλέον αναμένεται να προχωρήσει από εδώ και πέρα πολύ γρήγορα, καθώς ελευθερώνονται τα χέρια του Παντελή Βούλγαρη και μπορεί να σχεδιάσει με τους συνεργάτες του, χωρίς περισπασμους το 2ο Φεστιβάλ ξεκινώντας από τώρα.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Μήπως στόχος του είναι να μην χάνονται τα έσοδα του φεστιβάλ καθώς και να μαθαίνουμε τι ξοδεύτηκε και τι εισπράχθηκε επιτέλους???