Ευτυχία Ηλιάδου: Μια νέα δημιουργός στην Άνδρο διακρίνεται με το έργο της

Η αφίσα της Ε. Ηλιάδου που διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό International Reggae Poster Contest

(Λάβαμε και δημοσιεύουμε με χαρά το παρακάτω σημείωμα που αναφέρεται σε διακρίσεις της γραφίστριας Ευτυχίας Ηλιάδου από το Κόρθι – Εν Άνδρω.)

Η γραφίστρια/εικονογράφος Ευτυχία Ηλιάδου ζει μόνιμα στο Κόρθι της Άνδρου. Συμμετείχε σε σημαντικό διεθνή εικαστικό διαγωνισμό, στο International Reggae Poster Contest, με θέμα τη Reggae μουσική, στον οποίο κατατέθηκαν 1664 συμμετοχές, από 780 σχεδιαστές, από 84 χώρες. Η Ευτυχία Ηλιάδου αναδείχθηκε 42η! Τα 100 πρώτα έργα του διαγωνισμού θα εκτεθούν σε διάφορες  χώρες του κόσμου (Κύπρο, Αγγλία, Μεξικό κ.ά.)

Να αναφέρουμε πως ανάμεσα στις 100 καλύτερες αφίσες συναντάμε τέσσερα συνολικά ελληνικά έργα, κάτι που αν μη τι άλλο αποτελεί ιδιαίτερη διάκριση για τη χώρα μας.

Να σημειωθεί ακόμα πως το 2014 η Ευτυχία είχε πάρει τιμητική διάκριση με την ανάδειξή της στους είκοσι πρώτους νικητές του διεθνή διαγωνισμού αφίσας, που διοργάνωσε το Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά με θέμα «Μια αφίσα για την τυπογραφία», εκπροσωπώντας  την Άνδρο.

Η αφίσα που διακρίθηκε στον διαγωνισμό του Μουσείου Τυπογραφίας στα Χανιά

Η Ευτυχία Ηλιάδου μεγάλωσε στη Χρυσούπολη Καβάλας ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη πριν πάρει την απόφαση να μετακομίσει μόνιμα στο νησί της Άνδρου, που τη μάγεψε από την πρώτη στιγμή.  Εδώ σχεδιάζει ασταμάτητα, τόσο για τον εαυτό της όσο και για ανθρώπους που ζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ταυτόχρονα συνεργάζεται με την Άνδρος ΚοινΣΕπ  και είναι υπεύθυνη οπτικής επικοινωνίας του αγώνα ορεινού δρόμου AndrosTrailRace που θα πραγματοποιηθεί στο νησί  μας στις 2 Οκτωβρίου για πρώτη φορά.

Πληροφορίες για τις διακρίσεις:

1. Πληροφορίες για τον διεθνή διαγωνισμό: http://www.suricatagraphics.com/index.php/work/2015/578-4th-international-reagge-poster-contest

2. Οι 100 καλύτερες αφίσες του διεθνούς διαγωνισμού: http://www.designmag.gr/reggae-16-c/12958

3. Πληροφορίες για τον διαγωνισμό στα Χανιά: http://www.haniotika-nea.gr/empnefsi-ke-dimiourgia/

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet