Δύο καρναβάλια την Κυριακή: ένα στη Χώρα κι ένα στο Κόρθι

 

Από το περσινό καρναβάλι στο Κόρθι με τους ξυλοπόδαρους

Τελικά κι εφέτος έχουμε δύο καρναβάλια στην Άνδρο. Το ένα στην Χώρα την Κυριακή στις 15:00 και στο Κόρθι 16:30. Στην Χώρα θα έχουμε κάψιμο του Καρνάβαλου στον Νειμποριό στι 19:00, ενώ στο Κόρθι θα έχει Διονυσιακή Γιορτή στις 20:30 με το συγκρότημα Βloco swingueira.

 

Αφίσα καρναβαλιού Χώρας 2016

H Χώρα έχει κάνει ότι καλύτερο μπορούσε υπό τις περιστάσεις με μια επιτροπή υπό τον Δήμο στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες και σύλλογοι (Swell, Mikys, Σύλλογος Γυναικών, δημοτικό γυμνάσιο και λύκειο Χώρας, ομάδα Γαυρίου). Επίσης συμμετέχουν οι σύλλογοι των χωριών Πιτροφός, Φάλικα, Λειβάδια, Μεσαριά. Θα υπάρχουν αρκετά άρματα (από 5 και πάνω). Και αρκετά γκρουπ. Ο καρνάβαλος θα έχει σχέση με το facebook. Τα έξοδα για τα άρματα, τα γκρουπ, τις στολές είναι από τους ιδιώτες και το μεράκι των συμμετεχόντων (συλλόγων και επαγγελματιών). Ο Δήμος καλύπτει μόνο τον ήχο/μουσική, βεγγαλικά, αφίσες. Ευτυχώς που υπάρχει η συμμετχή των συλλόγων και των ομάδων γιατί, όπως μάθαμε, σε συντονιστικό επίπεδο πολύ λίγοι τρέχουν για κάτι που ενδιαφέρει όλους.

Αφίσα καρναβαλιού Κορθίου 2016

 Στο Κόρθι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί υπάρχει άλλη εμπειρία, άλλη αλληλεγγύη και ενότητα. Και βεβαίως το καρναβάλι γίνεται στον Όρμο ανελλιπώς 30 χρόνια! Αν και μικρότερη κοινωνία τα καταφέρνει να κάνει κάθε χρόνο την έκπληξη. Πέρσι με τους ξυλοπόδαρου. Εφέτος με τρεις ξυλοπόδαρους/ακροβάτες από Αθήνα και την 25μελή ορχήστρα Βloco swingueira με τα κρουστά τους και τα βραζιλιάνικά τους. Στη διοργάνωση των εκδηλώσεων βοηθάνε όλοι και συμμετέχουν όλοι. Αναλυτικά το διοργανώνουν και συμμετέχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών της περιοχής, ο Σύλλογος Γυναικών, η ΚΟΙΝΣΕΠ, τα σχολεία της περιοχής και πολλοί εθελοντές και ο Δήμος Άνδρου. Θα υπάρχουν 15 ομάδες, από αυτές 10 με άρματα. Τα 25 τύμπανα αναμένεται να σείσουν τον πεζόδρομο.

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εύχομαι του χρόνου να γίνει ένα καρναβάλι, το νησί είναι ένα και έχει μια σημαία.. και αφού έχουμε τόσο σθένος για καρναβάλια ας αξιωθούμε να κάνουμε το Ανδριώτικο καρναβάλι το καλύτερο των Κυκλάδων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευχαριστούμε για την διόρθωση. Εμάς το νούμερο μας το έδωσε ένας εκ των διοργανωτών. Να το ξαναρωτήσουμε και βλέπουμε...

This comment was minimized by the moderator on the site

Στην Χωρα θα εχει 15 συμμετοχες εκ των οποιων τα 9 ειναι με αρμα.

Καλη επιτυχια και στα δυο καρναβαλια!!
Ευχομαστε ο κοσμος να περασει ομορφα, γιατι πραγματικα εγιναν μεγαλες προσπαθιες και στα δυο μερη, απο τους εθελοντες!
Καλη σαρακοστη!