Μάριος Φραγκούλης - Γιώργος Περρής: θαλασσινό πουλί στα όνειρά μας...

 

Η συναυλία αρχίζει... (φωτο: Εν Άνδρω)

Ήταν μια βραδιά γαλήνια με ένα φεγγάρι που κόντευε στη "γέμιση". Ήταν μια Άνδρος που άχνιζε από την ζέστη της μέρας και φάνταζε μακρινή και απλόχωρη μέσα στη νύχτα.. Οι 700-800 θεατές που βρέθηκαν στο ανοιχτό θέατρο της Άνδρου και άκουσαν τον τακτικό επισκέπτη του νησιού Μάριο Φραγκούλη μαζί με τον Γιώργο Περρή ξεχάστηκαν, αναπόλησαν και στο τέλος τραγούδησαν κάτι απο την μεγάλη και σπυδαία διαδρομη του ελληνικού τραγουδιού.

"Θαλασσινό πουλί στα όνειρά μας..." (βίντεο Εν Άνδρω)

Οι δύο ερμηνευτές επί σκηνής... (φωτογραφίες Εν Άνδρω)

Ανάμεσα τους μερικές από τις μεγάλες στιγμές του "έντεχνου": Χατζιδάκις, Νταλάρας, Χαρούλα, Άλκηστις, Καββαδίας, Μικρούτσικος κλπ. Όλα δοσμένα με τον τρόπο του Φραγκούλη. Ο οποίος στις μπαλάντες ήταν στο φόρτε του. 

"Ουρανέ δεν θα πω το ναι..." (βίντεο Εν Άνδρω)

Μαζί με το τραγούδι που μας ταξίδευε πίσω σε αλλοτινές δεκαετίες μας ταξίδευε και η νύχτα στο εξαιρετικό σκηνικό του ανοιχτού θεάτρου. Αν σήκωνες τα μάτια σου στο μακρινό σιωπηλό σκηνικό θα έβλεπές τα φωτάκια από το Βραχνού και πιο πίσω αυτά από τα Λειβάδια και τα Λάμυρα. Κι ένα φεγγάρι περιπαικτικό να μας κοιτά από ψηλά.

Πάνω ένα σιωπηλό φεγγάρι να ταξιδεύει κι αυτό μαζί μας... (φωτογραφίες Εν Άνδρω)

Πέραν πάσης αμφιβολίας το ανοιχτό θέατρο βοήθησε εφέτος πολύ την σκηνική παρουσία του Μάριου Φραγκούλη στην Άνδρο... (φωτογραφία Εν Άνδρω).

Μέσα στο θέατρο έβλεπες την κάποτε αστική Άνδρο στα πρώτα καθίσματα να παρακολουθεί τα δρώμενα. Και τριγύρω οι νεώτερες μικροαστκές και μεσοαστικές αναφορές ενός νησιού που ψάχνει σήμερα τον κοινωνικό βηματισμό. Και παντού γύρω στο θέατρο οι άνθρωποι του Φεστιβάλ να ελέγχουν την ροή των πραγμάτων. Ήταν εκεί ο Παντελής Βούλγαρης με την ομάδα του. Γιατί η βραδιά ήταν κάτι σαν γενική πρόβα για το Διεθνές Φεστιβάλ που αρχίζει σε ένα μήνα περίπου. 

"Δεν έκανα ταξίδια μακρινά..." (βίντεο Εν Άνδρω)

Και η μουσική: άλλοτε απαλή κι άλλοτε στα υψηλά της στα όρια του τενόρου. Ήταν μια ακόμα ωραία συναυλία που μας χάρισε η Άννα Πολέμη και συμπλήρωσε με αυτή και το διήμερο του Ναυτικού Ομίλου. Σε σύγκριση με προηγούμενες εμφανίσεις το ανοιχτό θέατρο της Άνδρου βοήθησε τον Φραγκούλη που η σκηνική και μουσική παρουσία του δεν είναι τόσο για πλατείες ή για γήπεδα, αλλά για θεατρικούς χώρους. Συνεπώς το ανοιχτό θέατρο με το σκηνικό του βοήθησαν την παράσταση. Και το Εν Άνδρω ήταν εκεί. Φωτογράφισε μερικά στιγμιότυπα και με τα βίντεο του θα σας ξαναθυμίσει κάτι από την συναυλία σε όσους ήταν εκεί. Αλλά κυρίως θα μεταφέρει κάτι από την βραδιά σε όσους δεν βρεθήκατε εκεί... 

"Εν Άνδρω"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet