Η Άνδρος παίζει θέατρο: Τετάρτη (20/7) Οιδίπους Τύρανος (Λαϊκή Σκηνή Άνδρου) & Δευτέρα (25/7) - Ήρθες και θα μείνεις (25η Ώρα)

 

Τειρεσίας και Οιδίπους. Σκηνή από την γενική πρόβα (φωτο: Εν Άνδρω) 

Είναι πολύ σημαντικό για το νησί μας πως στο φετεινό 2ο Διεθνές Φεστιβάλ τα θεατρικά σχήματα της Άνδρου είναι παρόντα. Δεκάδες άνθρωποι μέσα από την κοινωνία του νησιού μας είναι εκεί δημουργοί οι ίδιοι της δικής τους θεατρικής προσπάθειας. Ενεργοί οι ίδιοι στον καλλιτεχνικό και πολιτιστικό χώρο δίνουν με αξιοπρέπεια και αγάπη μια ανάσα πολιτισμού στον τόπο μας.

Κρέων και Οιδίπους. Από την γενική πρόβα. (φωτο: Εν Άνδρω).

Το Εν Άνδρω, κομμάτι κι αυτό μιας Άνδρου πολιτισμού και διαλόγου, βρέθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση κοντά τους και έζησε την προετοιμασία τους. Είναι η δεύτερη φορά που βρεθήκαμε στις πρόβές του Οιδίποδα που ανεβάζει εφέτος στο φεστιβάλ η Λαϊκή Σκηνή Άνδρου σε σκηνοθεσία Κώστα Τσαπέκου και μουσική Νικου Ψαριανού, Μια μεγάλη προσπάθεια που καταλήγει στην παράσταση την Τετάρτη 20 Ιουλίου στο ανοιχτό θέατρο Άνδρου στην οποία θα ήταν καλό να είμαστε όλοι εκεί.

Ο Νίκος Ψαριανός διδάσκει την μουσική. Η παράσταση θα έχει ζωντανή μουσική που συνέθεσε ο Ν. Ψαριανός (φωτο: Εν Άνδρω).. 

Την παράσταση δημιούργησαν και συμμετέχουν αναλυτικά:

Σκηνοθεσία - Κώστας Τσαπέκος / Μουσική - Νίκος Ψαριανός / Κατασκευή Σκηνικού - Βασίλης Κοκότης / Κουστούμια και αφίσα – Χρυσάνθη Τσαπέκου / Επιμέλεια προγράμματος - Χρυσάνθη Τσαπέκου - Βασίλης Πομόνης /Φωτισμοί - Μαριλένα Ξανθού / Φωτογραφίες - Αγγελική Στρατή.

Δύο στιγμές στα παρασκήνια από την προετοιμασία της παράστασης. Πάνω ο Βασίλης Πομόνης μελετά τον ρόλο του. Κάτω ο Βαγγέλης Ψαριανός δίνει τον ρυθμό στην μουσική  (φωτο: Εν Άνδρω)

Διανομή: Οιδίπους - Βασίλης Πομόνης / Ιερέας - Γιώργος Καΐρης / Κρέων -  Μηνάς Γκούμας / Τειρεσίας - Θανάσης Καρπούζης / Ιοκάστη - Χρύσα Παπαϊωάννου / Αγγελιοφόρος - Ταξιάρχης Στρατομήτρος. Θεράπων - Ερωτόκριτος Κουρτέσης / Εξάγγελος - Γιώργος Ελευθερίου / Θεραπαινίδες και κόρες - Ευθυμία Κουλούρη & Νίκη Φαίδρα Πομόνη / Παιδί - Ηλίας Ξανθός, Κορυφαίοι: Χρήστος Κωτσαρίνης - Νίκος Ρούσσος -Αντώνης Μάνεσης - Γιώργος Καΐρης - Γιάννης Δουλιερίδης / Χορός: Όλγα Κοκότη - Αγγελική Στρατή - Δέσποινα Μάνεση - Βαρβάρα Πατέστα,  Μουσικοί: Νίκος Ψαριανός - Ιωάννα Βαρελή - Νίκος Λάβδας - Μιχαέλα Μάνεση - Τάσος Χαζάπης - Βαγγέλης Ψαριανός.

ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ

 Μια παράσταση της θεατρικής ομάδας 25η Ώρα η οποία θα δοθεί στο ανοικτό θέατρο Άνδρου την Δευτέρα 25/7. 

Ήρθες και θα μείνεις

Tων Ρενε Ταιλορ και Τζοζεφ Μπολόνια.

Υπόθεση:

Μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο, η Λώρα και ο Βίτο του έργου συνεχίζουν την πανάρχαια «μάχη των φύλων». Οι συγγραφείς είδαν το ζήτημα από την εύθυμη πλευρά του κι έτσι μιλάμε για μια σπαρταριστή κωμωδία που πίσω από τη διασκεδαστική της όψη διαφαίνονται η ανάγκη για επιβίωση, για επιτυχία και για συντροφικότητα. Μεγάλα νοήματα της ζωτικής ανάγκης όλων μας για αγάπη, ερώτα και ανθρωπινή επαφή. Το έργο πρωτοπαίχτηκε στο Μπροντγουαίη το 1981.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αρετή Λαλιώτη. Παίζουν: Αρετή Λαλιώτη, Δημοσθένης Λάγιος, Φιλιππας Γρηγορας. Μουσική επιμέλεια: Μάρω Θεοδωράκη. Παραγωγή: Καλλιτεχνική ομάδα: 25η ώρα. Διάρκεια: 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Καλλιτεχνική ομάδα 25η ώρα

Η καλλιτεχνική ομάδα 25η ώρα ιδρύθηκε το 2013 με πρόεδρο την Αρετή Λαλιώτη και έχει στο ενεργητικό της σπουδαίες συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Σπύρος Καρδάρης, ο Νίκος Μπουσδούκος, ο Κώστας Κοντογιάννης και η Μάρω Θεοδωράκη. Έχει ανεβάσει τις ακόλουθες παραστάσεις:

  •  «Πρόταση γάμου» του Α. Τσέχωφ (Δημοτικό θέατρο Άνδρου, 2013)
  • «Αχ αυτή η γυναίκα μου» των Ν. Τσιφόρου & Π. Βασιλειάδη (Δημοτικό θέατρο Άνδρου, 2014)
  • «Μαντάμ Σουσού» του Δ. Ψαθά (Δημοτικό θέατρο Άνδρου, 2015).

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Ανδρος παίζει θέατρο: Παρασκευή 29/7 ώρα 9.00μμ Το Μεγάλο Μας Τσίρκο

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ του Ιάκωβου Καμπανέλλη ανέβηκε το καλοκαίρι του 1973 από την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο για τους οποίους και γράφτηκε.
«Το κλίμα μας είναι εύκρατο, η άνοιξη γλυκιά, ο χειμώνας μαλακός. Προβλέπουμε να βγάζουμε δυό τρεις μεγάλους ποιητές, τουλάχιστον έναν σοφό κάθε χρόνο, πολίτες δημοκρατικούς, ιδεολόγους, παλληκαράδες… όλους θα σου τους φέρνουμε να τους τρως!» υπόσχονται Βασιλιάς και Ιερέας μαζί, εκλιπαρώντας τον Κρόνο να παραμείνει στην Ελλάδα.
Ο Καμπανέλλης, ο δημιουργός που δεν ανήκε σε καμία σχολή, τόλμησε με την ιστορική του επιθεώρηση Το Μεγάλο Μας Τσίρκο, ν’ αναπαραστήσει πρόσωπα και συμβάντα με τρόπο που συγκλονίζει περισσότερο κι απ’ το ίδιο το γεγονός.
Είναι ένα έργο που πρόσφερε και προσφέρει στους θεατές τη δυνατότητα να κάνουν συναρτήσεις με την πολιτική κατάσταση και την ψυχοσύνθεση της κοινωνίας μας. Οι παραστάσεις του Θιάσου Καζάκου-Καρέζης θα μπορούσαν να θεωρηθούν σαν οι πρώτες δημόσιες πολιτικές συγκεντρώσεις στη διάρκεια της επταετίας. Και βέβαια οι συντελεστές διακινδύνευαν τα πάντα. Απόδειξη η σύλληψη των πρωταγωνιστών ,το Νοέμβριο του 1973.
Ο θίασος θ' αστειευτεί, θα παρωδήσει, θ' αυτοσαρκαστεί, θα τραγουδήσει, θα χορέψει, θα το απολαύσει και τελικά θα κραυγάσει: «Ελληνες, κάμετε το δικό σας δρόμο, πάτε μπροστά και λησμονήστε εμάς τους παλιούς. Οι πεθαμένοι με τα πεθαμένα κι οι ζωντανοί με τα ζωντανά!».

Κείμενο
Καμπανέλλης Ιάκωβος

Μουσική
Ξαρχάκος Σταύρος

Σκηνοθεσία
Ριντ Θεώνη

Διασκευή Κειμένου
Ριντ Θεώνη

Μουσική Διασκευή & Ενορχήστρωση
Τηνιακού Αμαλία

Χορογραφία
Ξανθού Γεωργία

Σκηνογραφία
Ριντ Θεώνη, Χατζηθεοδώρου Ανέστης

Παίζουν
Γαρύφαλλος Κώστας, Τηνιακού Αμαλία, Τικόπουλος Γιώργος, Κουλούρης Θοδωρής, Αχλάδης Χρυσοβαλάντης, Χαλάς Αντώνης, Πέτσας Γιαννούλης, Χαλά Αρτεμις, Κατσιώτου Τούλα, Τάκα Όλγα, Κορκοδείλου Ανδριάνα, Κολυδά Κατερίνα, Μαλταμπές Γιώργος, Ραϊση Φραγκούλα, Κατσαρού Ιωάννα, Καραπιπέρης Λεονάρδος, Χατζηθεοδώρου Ανέστης, Τηνιακού Ειρήνη, Πιττακίδη Μαρία, Ξανθού Γεωργία, Αχλάδη Ευαγγελία, Ραϊση Χριστίνα, Τηνιακού Μαρία-Γεωργία, , Ζάννου-Ροδαμνάκη Αντωνία, Πέττα Δέσποινα, Φυρίου Μαριτίνα, Τατάκη Βερενίκη, Πατζόπουλος Νώντας

Κατασκευές
Χατζηθεοδώρου Ανέστης, Αχλάδης Χρυσοβαλάντης, Τικόπουλος Γιώργος

Ζωγραφική
Παντζόπουλος Νίκος

Ενδυματολογία
Ριντ Θεώνη

Βοηθοί Ενδυματολόγου
Κατσιώτου Τούλα, Πιττακίδη Μαρία

Ραπτική
Πιττακίδη Μαρία, Πατήρη Πόπη, Αγαπάλογλου Κατερίνα

Μαέστρος
Τηνιακού Αμαλία

Χορωδία
Μου.Σ.Α

Ορχήστρα
Μουσικοί Φιλαρμονικής

Μουσική Επένδυση & Ηχητικά Εφέ
​Ριντ Θεώνη

Ηχοληψία
Ριντ Θεώνη

Κομμωτική
Χαλά Αρτεμις

Μακιγιάζ
Ριντ Θεώνη, Χαλά Αρτεμις

Φωτισμός
Ξανθού Μαριλένα

Υποβολέας
​​Ασυνάνογλου Αννα

Φωτογραφίες
Λαδάς Κώστας

Διαφημιστικό
Ριντ Θεώνη, Τηνιακός Γιάννης

Επικοινωνία
Αστράς Μιχάλης, Λουκίσας Βαγγέλης

Παραγωγή
Θεατρικός Όμιλος Άνδρου

This comment was minimized by the moderator on the site

Πάντως εγώ θα έλεγα να μη δούνε την παράσταση <ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ> οι ..... του Δήμου. Αυτοί πρέπει να δούνε οπωσδήποτε το <ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΕΙΣ>

This comment was minimized by the moderator on the site

Ναι. Ίσως να παραδειγματιστούν και κάποιοι από τον Οιδίπους. Που ξέρεις καμιά φορά ?

This comment was minimized by the moderator on the site

ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 18:30 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ. ΠΑΙΖΕΙ Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, ΤΟ ΚΩΜΕΙΔΥΛΛΙΟ: 'ΑΝΑΘΕΣΗ ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΠΛΟΥΣΚΑ'.
ΓΕΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ....ΔΙΑΥΓΕΙΑ!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Συγχαρητήρια! Αυτός είναι ο πολιτισμός μας! Μπράβο σας! Τα καλά να λέγονται.