Ο Παντελής Βούλγαρης μιλά στο "εν Άνδρω": ξεκινά ένα μεγάλο λαϊκό πολυθέαμα στην Άνδρο...

 

Ο Παντελής Βούλγαρης που "σκηνοθετεί" και το μεγάλο λαϊκό πολυθέαμα του αφιερώματος στον Φελίνι. Ένα πολυθέαμα για μικρούς και μεγάλους που θα διαρκέσει 4 μέρες (1-4 Αυγούστου) και αποτελεί την μεγάλη καινοτομία του Φεστιβάλ Άνδρου (φωτο: Εν Άνδρω).

Ξεκινά σήμερα το 4ήμερο αφιέρωμα στο Φεντερίκο Φελίνι με ένα μεγάλο λαϊκό πολυθέαμα, που περιλαμβάνει κλόουν και ταχυδακτυλουργούς στην αγορά και στο ανοιχτό θέατρο, μουσική συναυλία για τον Νίνο Ρότα με συμμετοχή και της Φιλαρμονικής της Άνδρου, βίντεο-κλιπ για το έργο του Φελίνι και τρεις κορυφαίες ταινίες του μεγάλου Ιταλού «μαέστρου» της 7ης Τέχνης.

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος είναι και πως δημιούργησε τις ταινίες του ο σπουδαίος Φεντερίκο Φελίνι;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Φελίνι είναι ο σκηνοθέτης της καθημερίνοτητας και του ονείρου... (δες την απάντηση στο βίντεο του Εν Άνδρω).

Για το μεγάλο αυτό πολυθέαμα συναντηθήκαμε με τον Παντελή Βούλγαρη στο ανοιχτό θέατρο της Άνδρου αργά το απόγευμα της Κυριακής και μας μίλησε για τον Φελίνι και τον Ρότα, για τους κλόουν, τους ταχυδακτυλουργούς και το λαϊκό θέαμα. Και για όλο το μεγάλο πανηγύρι που ξεκινά από απόψε στην Αγορά της Χώρας και στο Ανοιχτό Θέατρο της Άνδρου και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 4 Αυγούστου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιος ειναι ο Νίνο Ρότα και πως συνδέεται με τον Φελίνι; 

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Από τους σημαντικότερους ιταλούς συνθέτες, στενός συνεργάτης του Φελίνι... (δες απάντηση στο βίντεο του Εν Άνδρω). 

Ο Παντελής Βούλγαρης εξηγεί τι θα γίνει αυτές τις τέσσερις μέρες στα πλαίσια ενός μεγάλου αφιερώματος ανοιχτό σε μικρούς και μεγάλους. Ένα αφιέρωμα που ξεκινά από την καθημερινότητα και στους απλούς ανθρώπους και φτάνει μέχρι την φαντασία και το όνειρο μικρών και μεγάλων.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι λαϊκοί καλλιτέχνες θα συμμετέχουν στο μεγάλο αυτό πολυθέαμα για τον Φελίνι:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μάγοι, κλόούν, ταχυδακτυλουργοί, ξυλοπόδαροι και ο μεγάλος Κ΄ριστοφερ, ο τελευταίος των μεγάλων μάγων-ταχυδακτυλουργών... (δες απάντηση στο βίντεο του Εν Άνδρω).

Ο σπουδαίος έλληνας σκηνοθέτης μιλά για όλα και απευθύνει ένα μεγάλο κάλεσμα μέσα από το «εν Άνδρω» στους ανδριώτες, στους παραθεριστές και στους επισκέπτες του νησιού μας. Και ζητά να είμαστε όλοι εκεί στο ανοιχτό θέατρο μαζί με τα παιδιά μας για να ζήσουμε αξέχαστες βραδιές με τις υπεροχές δημιουργίες και την μοναδική φαντασία του κόσμου του Φελίνι...

 ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιό είναι το στοίχημα του Φεστιβάλ Άνδρου με αυτό το μεγάλο αφιέρωμα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το στοίχημα είναι... (δείτε την απάντηση στο βίντεο του Εν Άνδρω).

 «Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet