Πέμπτη (4/8) (α) Φεστιβάλ: Μουσική βραδιά Νίνο Ρότα - (β) Γαυριώτικα: Ο Καραγκιόζης στο Γαύριο

(α) Πέμπτη (4/8): Φεστιβάλ Άνδρου. Μουσική βραδιά Νινο Ρότα. Συμμετέχουν ο

ταχυδακτυλουργός Κρίστοφερ και η Φιλαρμονική της Άνδρου

 

 Σκίτσο: Νίνο Ρότα και Φεντερίκο Φελίνι

Την Πέμπτη το βράδυ το Φεστιβάλ Άνδρου έχει μουσική βραδιά αφιερωμένη στο Νίνο Ρότα. Ο πιο πολύτιμος συνεργάτης του Φελίνι αναμφίβολα ήταν ο Νίνο Ρότα. Ανάμεσά τους υπήρξε απόλυτη συνεννόηση, ολοκληρωτική. Όπως σημειώνει ο Φελίνι:

"Η συνεννόησή μας δεν χρειάστηκε ροντάρισμα. Εγώ είχα αποφασίσει να κάνω το σκηνοθέτη και ο Νίνο ήταν ήδη η προϋπόθεση για να συνεχίσω να τον κάνω. Είχε μια φαντασία γεωμετρική, ένα μουσικό όραμα ουράνιο. Έτσι δεν χρειαζότανε να δει τις εικόνες των ταινιών μου. Όταν τον ρωτούσα τι είχε στο μυαλό του για την επένδυση της μιας ή της άλλης σεκάνς, αντιλαμβανόμουν καθαρότατα ότι οι εικόνες δεν τον αφορούσαν. Ο δικός του κόσμος ήταν εσωτερικός, ο οποίος είχε ελάχιστη σχέση με την πραγματικότητα. Ζούσε τη μουσική με την ελευθερία και την ευκολία, ενός πλάσματος που ζει σε μια διάσταση μουσική».  F. Fellini. 

Ακροβάτες και ζογκλέρ σε μουσική Νίνο Ρότα στην Χώρα (βίντεο Εν Άνδρω).

Ο Νίκος Πλατύραρχος με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών θα μας θυμίσει μελωδίες του στενού συνεργάτη του Φελλίνι Νίνο Ρότα,  σε μια ιδιαίτερη βραδιά όπου κλόουν, ταχυδακτυλουργοί και μάγοι θα μας μεταφέρουν την αγάπη του Φεντερίκο Φελλίνι για αυτού του είδους την τέχνη. Επικεφαλής των ταχυδακτυλουργών θα είναι ο διάσημος Κρίστοφερ που θα βγάλει πολλά κουνέλια από το καπέλο του. Την βραδιά θα πλαισιώσει και η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου που θα παίξει μια σειρά κομμάτια του Νινο Ρότα με εμβατηριακό χαρακτήρα.

 

Πέμπτη (4/8): Γαυριώτικα. Ο Καραγκιόζης βγαίνει βόλτα στο Γαύριο

Μια ανεπανάληπτη παράσταση του Τάκη Βαμβακίδη στους δρόμους του Γαυρίου. Ο γνωστός ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης, συνεργάτης επί 22 χρόνια του Ευγένιου Σπαθάρη δίνει με την εξαιρετική φυσιογνωμία του, σάρκα και οστά στην αξεπέραστη φιγούρα του Καραγκιόζη, σε μια πρωτοποριακή παράσταση που οργανώνει για την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 8 το βράδυ ο Φιλοπρόοδος Όμιλος ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΓΑΥΡΙΩΤΙΚΑ 2016.

Συντροφιά με τον κορυφαίο καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Νταγιάκο, ο Τάκης Βαμβακίδης εισβάλλει με το καταπληκτικό του ταμπεραμέντο στο Γαύριο και αποκαλύπτει μια σπαρταριστή όψη του Καραγκιόζη. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αντικρίζουν τον «ζωντανό» Καραγκιόζη που γίνεται τελάλης στους δρόμους και ανεβοκατεβαίνει στη σκηνή…Χάνεται στο πλήθος και συνομιλεί με τον κόσμο, με καυστικό χιούμορ, για να ξορκίσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα των δύσκολων καιρών μας. Ο Καραγκιόζης βγαίνει από την παράγκα του και ολοζώντανος, σύγχρονος και ανατρεπτικός, αναφωνεί «Θα φάμε, θα πιούμε και στο Γαύριο…χορτάτοι θα κοιμηθούμε!».

Μια ιδιαίτερη εμφάνιση που θα σαγηνεύσει μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας μια πρωτόγνωρη εμπειρία, η οποία συνδυάζει το θέατρο σκιών με τη νατουραλιστική απεικόνιση ενός διαχρονικού αλλά και εξόχως ανθεκτικού στα δύσκολα ήρωα.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet