Σταματία, το γένος Αργυροπούλου... Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία!... (φωτογραφίες & βίντεο)

Ένας εξαιρετικός θεατρικός μονόλογος 90 λεπτών μέσα από τον οποίο περνούν οι διάφορες ιστορικές και κοινωνικές φάσεις της Ελλάδας του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα και φτάνουν μέχρι τις μέρες μας. Το καλογραμμένο κείμενο του Κώστα Σωτηρίαου και η εξιαρετική σκηνοθεσία και θεατρική ροή του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, καθώς και η σπουδαία ηθοποιΐα της Ελένης Ουζουνίδου διαμόρφωσαν μια παράσταση που χάρηκαν όλοι όσοι την είδαν... Εν Άνδρω).

 

 Μερικά σπαρταριστά αποσπάσματα από το έργο. Ή, πως οι ιστορίες των καθημερινών ανθρώπων εμπεριέχουν και την μεγάλη Ιστορία του τόπου τους....

Για τα δεδομένα ενός θεατρικού μονολόγου αρκετός ήταν ο κόσμος που προσήλθε να δει την παράσταση. Κάτι που δείχνει πως το Φεστιβάλ πήρε εμπρός για τα καλά... (Φωτο: Εν Άνδρω). 

Μια παράσταση που παρουσιάζει όλα τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τις αντιφάσεις και τις  συγκρούσεις μας ως κοινωνία και ως άνθρωποι. Όλα αυτά μέσα από το κοσκίνισμα που κάνει η ίδια η ζωή καθημερινά... (Φωτο: Εν Άνδρω).

Μια ηλικιωμένη αφηγείται την ζωή της. Μέσα στην μικρή ιστορία της που ξετυλίγονται οι ιστορίες των άλλων που έζησαν γύρω της, αλλά και ο απόηχος της μεγάλης ιστορίας του τόπου μας. Όλα αυτά με πολύ χιούμορ και πολύ συμπάθεια για τον άνθρωπο και τα ανθρώπινα. (φωτο: Εν Άνδρω)...

Η υπόθεση ξετυλίγεται από το 1950 μέχρι τις μέρες μας. Μικρές ιστορίες μέσα στην Ιστορία. Ή, πως η Ιστορία αντανακλάται στις ζωές των ανθρώπων όσο και αν θέλουν ή νομίζουν πως θα την αποφύγουν... (φωτο: Εν Άνδρω).

Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και Ελένη Ουζουνίδου αποχαιρετούν το κοινό που τους χειροκροτά με την καρδιά του... (φωτο ¨εν Άνδρω)

"Εν Άνδρω"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας ήταν καταπληκτική και συναρπαστική. Ευτυχώς την παράσταση παρακολούθησαν αρκετοί θεατές................άτυχοι όσοι δεν βρέθηκαν στο Ανοιχτό Θέατρο! Το καλοκαίρι του 2015 παρυσιάστηκε ένας άλλος μονόλογος ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ, το ¨Επάγγελμα Πόρνη¨, στο Δημοτικό Θέατρο, όμως τότε δυστυχώς δεν υπήρχαν ούτε 15 θεατές.....ΛΑΘΟΣ ΧΩΡΟΣ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, λίγες εβδομάδες αργοτερα στο Ανοιχτό όλα θα ήταν διαφορετικά!