Όταν το ελληνόφωνο ροκ ταξίδεψε στο Κόρθι!

Του Δημήτρη Αντωνέλλου

 

Μια μαγική βραδιά έζησαν οι χίλιοι περίπου θεατές της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε στον Όρμο Κορθίου Άνδρου την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβαλ Άνδρου.

 

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Μηλιώκας ταξίδεψαν το κοινό με ακούσματα ροκ και έντεχνου, από την μουσική διαδρομή τους, υπό το φως του σχεδόν ολόγιομου φεγγαριού, για περισσότερο από δυόμιση ώρες. Ο κόσμος συμμετείχε από την αρχή με όλη του την ψυχή, δημιουργώντας στο γαλήνιο λιμανάκι της  μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Η σκηνή που είχε δημιουργηθεί πάνω στη θάλασσα, δημιούργησε ένα φυσικό θεατρικό τοπίο, με τον κόσμο να κάθεται τριγύρω αμφιθεατρικά στην παραλία, στο μικρό θεατράκι, στη μικρή προβλήτα, στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης από πάνω, ακόμη και μέσα στη θάλασσα.  

 

Η απίστευτη ενέργειά τους μετέφερε τον παλμό τους στον κόσμο, που συμμετείχε χορεύοντας και τραγουδώντας καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Ήταν όλοι τους υπέροχοι!

Ο Γιάννης Γιοκαρίνης στα πλήκτρα και στο τραγούδι, με τη μοναδική του κώμη, αιώνιος έφηβος με αστείρευτη ενέργεια. Ο Νίκος Ζιώγαλας με την κιθάρα του, τραγούδησε τραγούδια από τη μουσική διαδρομή του στο έντεχνο και το ροκ, που έχουν αγαπηθεί πολύ από όλους.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος, ένας ζωντανός θρύλος του ελληνόφωνου ροκ αλλά και συνθέτης πολλών γνωστών κομματιών που έχει ερμηνεύσει ο ίδιος, αλλά και άλλοι καλλιτέχνες, είχε μια διαδραστική σχέση με το κοινό το οποίο συμμετείχε ενεργά.

Ο Γιάννης Μηλιώκας, λέγοντας ανέκδοτα κατά τη διάρκεια, δημιούργησε μια εύθυμη διάθεση  με τα τραγούδια του και τα αστεία του. Θα ήταν παράλειψη, να μην αναφερθεί και ο σημαντικός ρόλος των μουσικών που τους συνόδευαν και συμμετείχαν σε αυτή τη συναυλία-πάρτυ.

 

Η Αγία Αικατερίνη, όπως συνηθίζεται να λέγεται η ευρύτερη περιοχή, κατέχει μια θέση υψηλή στην καρδιά όλων όσων έχουν μεγαλώσει, έχουν ζήσει ή έχουν επισκεφθεί το Κόρθι τα καλοκαίρια. Ήταν και είναι (και μάλλον θα είναι) ένας από τους πιο όμορφους χώρους για μπάνιο το πρωί ανεξαρτήτως καιρού (δεν τον χτυπάει ο βοριάς, οπότε και με μελτέμια μπορεί κάποιος να κάνει μπάνιο), σημείο ραντεβού για τα ζευγαράκια, και γενικά σημείο συνάντησης κάθε μέρα τα καλοκαίρια. Μην ξεχνάμε τις όμορφες στιγμές που έχουν ζήσει στο «Δόλωμα» όσοι το πρόλαβαν, ένα μπαράκι που υπήρχε στο κάτω μέρος της εκκλησίας μέχρι πριν κάποια χρόνια.

Από φέτος θα υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να βρίσκεται στην καρδιά όλων όσων βρέθηκαν εκεί, εξαιτίας των μοναδικών στιγμών που τους χάρισε αυτή η υπέροχη συναυλία! 

Σημείωση: Το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι όλες του συνεργάτη του Εν Άνδρω Δημήτρη Αντωνέλλου. Απαγορεύεται χωρίς άδεια η αναδημοσίευση τους...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet