Μιχάλης Δερτούζος: ένας μεγάλος ανδριώτης

 

Η προτομή του ανδριώτη  καθηγητή του ΜΙΤ και πατέρα της πληροφορικής Μιχάλη Δερτούζου στην παραλία του Νειμποριού. Τοποθετήθηκε από την Εταιρεία Ανδρίων Επιστημόνων - που έκανε και σημαντικές εκδηλώσεις - το 2004 επί δημαρχίας Βάμβουκα. Ορθώς διαμαρτύρεται  στο σημειωμα του ο κ. Ν. Θεολόγου για ανώνυμο σχολιαστή, που έγραψε στο Εν Άνδρω πως έγινε επί δημαρχίας Γιαννίση (φωτο: Εν Άνδρω).

Γράφει ο Νίκος Θεολόγου:

Σε σχόλιο αναγνώστη στο «ΕΝ ΑΝΔΡΩ» δημοσιεύθηκε ότι ο Δημήτρης Γιαννίσης είχε κάνει εκδηλώσεις τιμής για τον Μιχάλη Δερτούζο, επί Δημαρχίας του. Δεν είναι αλήθεια.

  Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

  1. Οι εκδηλώσεις  στη μνήμη του Μιχάλη Δερτούζου έγιναν τον Ιούλιο του 2004. Την οργάνωση των εκδηλώσεων είχε η Εταιρεία Ανδρείων Επιστημόνων, η οποία μερίμνησε για τις προσκλήσεις, την υποδοχή, την φιλοξενία των προσκεκλημένων και την φιλοτέχνηση του ανδριάντα του Μ. Δερτούζου. Η Επιτροπή των εκδηλώσεων, Λ. Γονέος, Δ. Κονάρης και πολλοί άλλοι Ανδριώτες  Επιστήμονες και χορηγοί έκαναν έναν τεράστιο όγκο δουλειάς για να γίνουν οι εκδηλώσεις σε τέτοιο επίπεδο.
  2. Ο Δήμος Άνδρου, με Διοίκηση Βάμβουκα – Θεολόγου, συμμετείχε με την μαρμαρόστρωση της πρώην Πλατείας Μονοπωλείου, η οποία μετονομάστηκε σε πλατεία «Μιχάλη Δερτούζου». Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μεγάλου Ανδριώτη έγιναν από τον τότε Υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε εκδήλωση τιμής στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Άνδρου με εκπροσώπηση της Κυβέρνησης σε υψηλό  επίπεδο, και βέβαια με τη συμμετοχή του προσωπικού του φίλου Al Gore, πρώην αντιπροέδρου των Η.Π.Α.

Αυτή είναι η αλήθεια για τις εκδηλώσεις μνήμης του μεγάλου Ανδριώτη Μιχάλη Δερτούζου. Τώρα γιατί κάποιοι επιχειρούν να πιστώσουν τις εκδηλώσεις στον Δ. Γιαννίση, το γνωρίζουν  οι ίδιοι.

Ν. Θεολόγου

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet