Χώρα 2017: Μουσκεμένος αγιασμός ή ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται…

 

Μέσα σε βροχή ο ιερέας, λίγοι τολμηροί κάτοικοι, κάποιοι από τις αρχές και μαζί οι τέσσερις κολυμβητές. Όλοι στην προκυμαία της Αγίας Θαλασσινής. Άλλοι γυμνοί με μαγιώ!!! Και άλλοι με ομπρέλες, αδιάβροχα, μπουφάν!!! Σκηνές ροκ!!! (φωτογραφία Νώντας Μαρμαράς). 

Μέσα σε βροχή ή μάλλον στα διαλείμματα μιας κατά διαστήματα δυνατής βροχής τελέστηκαν τα Θεοφάνεια στην Άνδρο. Ειδικά στην Χώρα τρέχοντας πήγαν και τρέχοντας γύρισαν στην Αγία Θαλασσινή ο ιερέας και οι λίγοι γενναίοι κάτοικοι και οι πιο γενναίοι κολυμβητές!!! Λίγο δύσκολα τα πράγματα αυτή τη φορά στη Χώρα.

 

Μέσα σε όλα έριξε και με δύναμη μακριά στη θάλασσα τον σταυρό ο παπα-Μιχάλης. Βούτηξαν και οι βρεγμένοι από την βροχή στη θάλασσα γιατί ως γνωστόν ο βρεγμένος την βροχή (ή την θάλασσα) δεν την φοβάται... Άλλη μια ροκ σκηνή!!! (φωτογραφία Νώντας Μαρμαράς).

Πάντως οι κολυμβητές ήταν εκεί: γυμνοί μέσα στην βροχή, στο κρύο και στον αέρα! Και βούτηξαν και έπιασαν τον σταυρό τρεις φορές κατά το καθιερωμένο. Και μετά όλοι πάλι τρέχοντας επέστρεψαν στην εκκλησία ή στα σπίτια τους.

Δύο φωτογραφίες από τα εφετεινά - σε ρυθμό fast-forward - Θεοφάνεια στην Αγία Θαλασσινή στην Χώρα. Λίγοι κάτοικοι και 2-3 ιερείς κάνουν αγώνα δρόμου με τα στοιχεία της φύσης!!! (φωτ. Γιάννης Καραουλάνης).

Και εκτός ότι όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά και… τρέχοντας (!!!) δεν έγιναν και στην καθιερωμένη ώρα, αλλά αρκετά νωρίτερα μιας και όλοι έτρεχαν. Αντί, λοιπόν, ο σταυρός να πέσει στις 11:00 όπως έλεγαν όλα είχαν τελειώσει κανένα τέταρτο νωρίτερα!!! Έτσι όσοι πήγαν στις 11:00 δεν βρήκαν κανέναν και νόμισαν πως δεν θα πέσει ο σταυρός εφέτος!!!

 Τα παιδιά του Ναυτικού Όμιλου Άνδρου παρακολουθούν από την στεριά. Άλλες χρονιές ήταν εκεί με τα σκαφάκια τους και μερικά καϊκια. Εφέτος λόγω καιρού από τα στεριά και αυτά (φωτ. Γιάννης Καραουλάνης).

Το παράδοξο είναι πως μόλις τέλειωσε η τελετή… κράτησε και ο καιρός!!! Λες και έπαιζε με τους αποχωρούντες μουσκεμένους από την βροχή!!! 

Και ένα μικρό βίντεο από την σεμνή και ταχύρυθμη τελετή των εφετεινών Θεοφανείων (βίντεο Κυριάκος Σπηλιώπουλος).

Και του χρόνου…

«Εν Άνδρω»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet