Η Άνδρος του Πολιτισμού: από την ιστορία των δύο πρώτων φεστιβάλ Άνδρου (2015 & 2016)

 

Το μπάνερ πάνω δεξιά στη σελίδα του site. Κλικάροντας πάνω του έχετε μπροστά σας όλο το βιβλίο με στιγμές από την ιστορία του καλοκαιρινού πολιτισμού στην Άνδρο το 2015 και το 2016. .

Το καλοκαίρι του 2014 εκδώσαμε το πρώτο συλλογικό έντυπο «βιβλίο/περιοδικό» του siteμε τίτλο «Άνδρος: το νησί της ναυτοσύνης» σε συνεργασία με το περιοδικό «δέκατα» (σελ. 202). Σήμερα, παραμονές Πάσχα του 2017, παρουσιάζουμε το πρώτο ηλεκτρονικό συλλογικό άλμπουμ/βιβλίο μας με τίτλο «Η Άνδρος του Πολιτισμού» (σελ. 146).

Το ηλεκτρονικό βιβλίο μπορείτε να το δείτε και να το διαβάσετε κάνοντας κλικ πάνω στο πάνω δεξιά μπανεράκι του site. Περιέχει όσα κείμενα (παρουσιάσεις, κριτικές, χρονογραφήματα κλπ) γράφτηκαν στο «Εν Άνδρω» για τα δύο πρώτα φεστιβάλ Άνδρου, του 2015 και του 2016. Μαζί και 143 έγχρωμες φωτογραφίες. 

Το εξώφυλλό όπως σχεδιάστηκε για την έντυπη έκδοση, που στο τέλος δεν κατέστη δυνατή .

Η έκδοση αρχικά σχεδιάστηκε έντυπη και είχε σκοπό να συμπεριλάβει όλα τα φεστιβαλικά δρώμενα γύρω από το ανοικτό θέατρο Άνδρου το 2015 και το 2016. Όμως πολλοί που υποσχέθηκαν να συμβάλουν σε αυτό… έμειναν στις υποσχέσεις! Συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα. Όχι μόνο στην πολιτική, αλλά και στον πολιτισμό όπου και εκεί πολλοί πολιτεύονται με λόγια!

Συνεχίσαμε την έκδοση με όσα κείμενα δικά μας, συνεργατών μας ή συντελεστών του φεστιβάλ που έγραψαν οι ίδιοι στο «Εν Άνδρω». Ορισμένοι μάλιστα ξεχωριστοί συντελεστές του φεστιβάλ έγραψαν χάρη σε δύο φίλες του site, την Κατερίνα Ρεμούνδου και την Αναστασία Καβαλάρη, τις οποίες και ευχαριστούμε δημόσια.

Ευχαριστούμε δημόσια και τον χορηγό αυτής της έκδοσης, τον εκδότη/τυπογράφο Σάββα Κυπρή, που προσέφερε αφιλοκερδώς το ατελιέ του για να στηθεί αυτό το βιβλίο. Ευχαριστούμε την Γεωργία Τσιαχρή που σχεδίασε και επιμελήθηκε το βιβλίο. Ευχαριστούμε τον φωτογράφο Δημήτρη Αντωνέλλο για τις φωτογραφίες του, αλλά και για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του εξωφύλλου του βιβλίου.

Το ηλεκτρονικό άλμπουμ/βιβλίο περιέχει 143 φωτογραφίες από τα δρώμενα του φεστιβάλ Άνδρου του 2015 και του 2016. Οι φωτογραφίες στην πλειονότητα τους είναι του «Εν Άνδρω». Αρκετές όμως είναι και του Δημήτρη Αντωνέλλου. Μπορείτε να διαβάσετε τα κείμενα και να δείτε τις ιστορικές τώρα πια φωτογραφίες των δύο πρώτων φεστιβάλ κλικάροντας και μεγαθύνοντας όσο θέλετε τις σελίδες. ¨Η, μπορείτε ακόμα και να τις τυπώσετε.

Η έντυπη έκδοση του άλμπουμ/βιβλίου που είχαμε αρχικά σχεδιάσει, δεν κατέστη δυνατή. Δεν πειράζει. Έχουμε τουλάχιστον σε ηλεκτρονική μορφή - χάρη στον Σάββα Κυπρή - μια πρώτη καταγραφή για την ιστορία του πολιτισμού της Άνδρου τα δύο πρώτα καλοκαίρια του φεστιβάλ Άνδρου. Και αυτό είναι κάτι καινούριο και εξαιρετικό: ιδίως για όσους συμμετείχαν καλλιτεχνικά ή ως θεατές στα δρώμενα...

Διαμαντής Μπασαντής   

Σημ.: Σε επόμενη ανάρτηση θα ανεβάσουμε τον πρόλογο/ανάλυση των δύο πρώτων φεστιβάλ: το πως τα υποδέχτηκε η Άνδρος, το πως αντέδρασε το κοινό, το τι καινούριο έφεραν στην μικρή κοινωνία μας…

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Όμορφα επιμελημένη και περιεκτική η, έστω και ηλεκτρονική μόνο, έκδοση αυτή. Συγχαρητήρια στους συντελεστές.

http://the-goodson.blogspot.gr/search/label/Διεθνές%20Φεστιβάλ%20Άνδρου