ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΔΡΟΥ 2017

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Άνδρου θα απλώσει πανιά στο καλοκαίρι του νησιού μας. Μειωμένο χρονικά σε σχέση με πέρσι - κάτι που είχαμε προαναγγείλει από τις παραμονές του Πάσχα - θα καλύψει τις μέρες που κορυφώνεται η καλοκαιρινή σεζόν: από 29 Ιουνίου 25 Αυγούστου. Δηλαδή τέσσερις εβδομάδες. Αυξημένο κατά μια εβδομάδα σε σχέση με το πρώτο και μειωμένο κατά δύο εβδομάδες σε σχέση με το δεύτερο. Ίσως οι τέσσερις εβδομάδες της υψηλής τουριστικής περιόδου να αποδειχτούν μια καλύτερη επιλογή...

Κι αυτό γιατί ο πολύς κόσμος έρχεται στην Άνδρο αυτή ειδικά την εποχή. Είναι η κορύφωση της σεζόν. Άρα και πολλοί θα είναι αυτοί που θα θελήσουν να έχουν μια ευκαιρία να δουν το ποιοτικό πρόγραμμα που μας έχει συνηθίσει το Φεστιβάλ μέχρι σήμερα. Συνάμα και τα τοπικά σχήματα θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τα δικά τους θέματα σε ένα κοινό ανδριωτών (αλλά και άλλων επισκεπτών) που κατά την καλοκαιρινή σεζόν είναι πάντα εδώ.

Από την περσινή παράσταση του Θεατρικού Ομίλου Άνδρου "Το μεγάλο μας τσίρκο"...

Ως προς το πρόγραμμα τώρα. Στο εφετεινό πρόγραμμα διακρίνουμε νέα μουσικά ονόματα και νέα θεατρικά σχήματα όπως τον Σταμάτη Κραουνάκη και Νίκο Πορτοκάλογλου, αλλά και σχήματα που έχουν δώσει επιτυχημένες παραστάσεις κατά τα προηγούμενα χρόνια όπως το Θέατρο Νέου Κόσμου, ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου, το Αλαλούμ του Γιώργου Δάμπαση και η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου.

Φυσικά υπάρχουν και δύο μεγάλα θεατρικά σχήματα με δύο αρχαίες τραγωδίες. Αυτή την φορά στη σκηνή θα είναι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωάννίνων. Και τέλος εκεί που ξαφνιάζεται κανείς είναι οι όπερες και οι οπερέτες και το μπαλέτο κλασικού χορού. Από αυτές μια αμερικάνικη (όμως χωρίς ακόμα σχετική διευκρίνιση!) και μια με εξαιρετική ρώσικη υπογραφή...

"Εν Άνδρω" 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 

 

Από περσινή παράσταση...

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 (ΕΝΑΡΞΗ)

Μουσικοθεατρική παράσταση "ΟΛΟΙ ΕΝΑ, ΦΙΛΑ ΜΕ.. ΚΙ ΑΛΛΟ" του Σταμάτη Κραουνάκη. Τρεις γενιές τραγούδια. Συμμετέχουν εννέα ακόμη καλλιτέχνες, ηθοποιοί και μουσικοί.

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Προβολή της κλασικής και δημοφιλούς παράστασης όπερας, από την Metropolitan Opera.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Καμεράτα. Gala ελληνικής οπερέτας με διευθυντή ορχήστρας τον Γιώργο Πέτρου. Θα παρουσιαστούν πολυαγαπημένα κομμάτια από τον "Βαφτιστικό", τους "Απάχηδες των Αθηνών", το "Πικ νικ" κ.α. Συμμετέχουν 23 μουσικοί και 2 σολίστ λυρικοί τραγουδιστές.

ΤΡΙΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η αισχύλεια τραγωδία "Επτά επί Θήβας" σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Στάνκογλου και Κλειώ-Δανάη Οθωναίου. Μια παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η κωμικοτραγωδία "Πέτρες στις τσέπες του" της Μαρί Τζόουνς, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία των Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργου Χρυσοστόμου. Παραγωγή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Dance Gala: Βραδιά Ρωσικού Μπαλέτου. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί Carmen και στο δεύτερο μέρος Fragment from the ballet Swan Lake, Vokalis και Polovtsian Dances. Συμμετέχουν 16 χορευτές από The Royal Moscow Ballet και δύο σολίστες από μπαλέτο Stanislavsky.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η Φιλαρμονική Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.), παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Συναυλία "RESTART" με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τους Ευγενείς Αλήτες. Με νέα τραγούδια, νέους συνεργάτες και νέο ήχο, εκ μέρους του δημοφιλούς τραγουδοποιού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Η "Μήδεια" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. 15 ηθοποιοί και 4 μουσικοί επί σκηνής. Πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου. Μία συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Θεατρικός Όμιλος Άνδρου. "Αρσενικό και παλιά δαντέλα", η μαύρη κωμωδία του Τζόζεφ Κέσελρινγκ, σε σκηνοθεσία Θεώνης Ριντ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 (ΛΗΞΗ)

Η θεατρική ομάδα "Αλαλούμ" παρουσιάζει την παράσταση "Βαφτιστικός" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητέ/ή Σανίδα το Φεστιβαλ εφέτος είναι μικρό κυρίως διότι αυτοί που πληρώνουν (δυστυχώς είναι λιγότεροι απο τα 5 δάκτυλα ενος ανθρώπινου χεριού) και φέρνουν τα όποια χήματα πλην των τοπικών στο νησί της Ανδρου, είδαν επέρσυ αρκετές παραστάσεις να εχουν μεν κόσμο, αλλα απο εισπρακτικής άποψης να μην πηγαίνει και τόσο καλα το Φεστιβαλ. Μπορει για παραδειγμα η συναυλία του Παπακωνσταντίνου να φάνηκε γεμάτη από κόσμο σε όσους παρευρέθησαν, αλλά δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό, ώστε οι διοργανωτές να μην "μπουν μεσα" σε απλά λαϊκα Ελληνικα. Αν δεν στηρίξουν όλοι οι κάτοικοι του νησιού τον θεσμό αυτο, ώστε να διατηρηθεί αρκετά χρόνια, δεν πρόκειται να αποτελεσει πόλο έλξης κόσμου που δεν σχετίζεται με το νησί, αλλά θα το επέλεγε για να κάνει έστω ολιγοήμερες διακοπές. Η Άνδρος είναι μεν κοντα στο μεγάλο χωριό που λέγεται Αθήνα, αλλα αν δεν καταφέρει ενωμένη να προσελκύσει σωστά και με συνοικές παροχές απ'άκρη σ'ακρη του νησιού τον τουρίστα -είτε Ελληνα είτε ξένο- δεν πρόκειται ποτέ να αναπτύξει την τουριστική της περίοδο και μονίμως θα γκρινιάζουμε οτι παραμένουμε ενα νησι με κίνηση του ενος ή ενάμιση μήνα... Οσοι ασχολούνται με τα πολιτιστικά επάνω στο νησί το γνωρίζουν άλλωστε καλα και συμβάλλουν στην επιμήκυνση της περιόδου αυτής διοργανώνοντας διάφορες εκδηλωσεις και γνωστοποιώντας το νησί με τον τρόπο τους στην υπόλοιπη Ελλάδα (βλεπε Πολυούχο Παναγία Θεοσκέπαστη, Πάσχα, διαφορα θερινά events, κ.α.). Μνο με μια κοινή προσπαθεια θα πέμα ένα βήμα παρακάτω τον βράχο αυτο που λέγεται Ανδρος, ο οποίος μας έχει όλους ανάγκη!

This comment was minimized by the moderator on the site

Τρίτο Φεστιβάλ και πάλι εμείς κι εμείς το βλέπω. Το φωνάζει συνέχεια ο κόσμος. Μεταφορές, Λεωφορεία, Δρομολόγια να εξυπηρετούν τον κόσμο. Αλλα δυστυχώς. Η ομάδα του ζήτω... Ξανά ζήτω! Προβλέπω παλι οι κερκίδες να γεμίζουν απο περαστικούς και σχολεία. Αν αυτό ειναι Φεστιβάλ τότε δεν ξέρετε τι θα πει Φεστιβάλ. Γι αυτό μπήκε μέσα πέρυσι, γι αυτο θα μπει πιο βαθειά μεσα και φέτος...Και όσον αφορά το πρόγραμμα... Τι έπαθαν τα μεγάλα ονόματα και δεν έρχονται φέτος; Βγήκε καμία φήμη στον καλλιτεχνικό κύκλο πως είσαστε κακοπληρωτες; Θέλουμε μεταξωτά... Ξένα.. Εσώρουχα. Ας έχουμε και τούς Καλλιπυγους γλουτούς να τα υποστηρίζουμε. Traaaaagic

This comment was minimized by the moderator on the site

Κυρία Μωραΐτη, ΈΝΑ μόνο θέατρο σύγχρονων προδιαγραφών και αρκετά μεγάλης χωρητικότητας υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Άνδρο, το οποίο βρίσκεται, σας αρέσει ή όχι, στην πρωτεύουσα του νησιού, και μπορεί να φιλοξενήσει ΚΑΙ τους καλοκαιρινούς επισκέπτες. Αφήστε λοιπόν τα κόμπλεξ κατά μέρος κι ελάτε, εσείς και οι φίλοι σας, και φέτος στη Χώρα να περάσουμε όμορφες βραδιές! Κατά τ' άλλα, ναι, λείπουν όντως από το 3ο φεστιβάλ οι, λίγες έστω, περιφερειακές εκδηλώσεις, όντως το πρόγραμμα είναι "σφιχτό" από πλευράς διάρκειας και ποικιλίας, (ΔΕΝ υπάρχουν εκδηλώσεις για όλα τα γούστα), ας αρκεστούμε λοιπόν σ' αυτό κι ας ελπίσουμε κάτι περισσότερο στα επόμενα φεστιβάλ, τα οποία, φοβάμαι πως δεν θα υπάρξουν, αν άτομα σας εσάς σαμποτάρουν και δεν στηρίξουν το φετινό φεστιβάλ!
(Τα του Δήμου αφήστε τα κατά μέρος, για άλλες συζητήσεις, μη τα μπλέκουμε όλα...)

This comment was minimized by the moderator on the site

Λόγω κόμπλεξ δεν πατούσαν ούτε στο περσινό φεστιβάλ οι μη Χωραϊτες;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μα τόσο πολύ δημοφιλείς και ταιριαστές είναι οι οπερέτες και οι όπερες στην καλοκαιρινή Άνδρο; Ευτυχώς υπάρχουν δύο συναυλίες. Αλλά για τις νεώτερες ηλικίες τίποτα! Και γιατί όχι μια κάποια έξοδος εκτός θεάτρου όπως πέρσι; Με μια οικονομική λύση: ένα πάρτι σε μια παραλία… Το φεστιβάλ Άνδρου πριν προλάβει να μεγαλώσει μοιάζει γερασμένο!

This comment was minimized by the moderator on the site

Κρίμα που το φεστιβάλ φέτος προσαρμόζεται στη μικρή σεζόν του νησιού μας και δεν περιλαμβάνει εναλλακτικούς χώρους όπως πέρυσι.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο σωστος τιτλος πρεπει να ειναι: 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΩΡΑΣ ΑΝΔΡΟΥ.
Ειπαμε να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους,γιατι ετσι ισως καταλαβουν απαντες οι ασχολουμενοι με τα κοινα στο νησι μας,οτι δυστυχως,περισσοτερο απο καθε αλλη φορα,το νησι,εχει χωριστει στη μεση απο την ομαδα Σουσουδη.
Ευτυχως που μενουν δυο χρονια ακομα και ελπιζουμε να αλλξει η κατασταση στο Δημο,με μια νεα αρχη,νεων ανθρωπων,που εχουν σαν σκοπο,ολο το νησι ενωμενο και οχι τοσο βαθια διχασμενο,οπως σημερα σε καθε του μορφη,ειτε πολιτισμος,ειτε αναπτυξη,ειτε οικονομια,ειτε αθλητικες υποδομες κλπ...κλπ.