Έτσι έκλεισε ο Ιούλιος: μια όμορφη βραδιά στο ΝΟΑ και μια καλή στιγμή στο Γαύριο

Ο Ναυτικός Όμιλος ανοίγει τις πόρτες στην Άνδρο…

Μια έξοδος μετά μουσικής σε έναν άλλο Όμιλο! Από το εφετεινό άνοιγμα του ΝΟΑ... 

Αρκετά βράδια και σε μέρες σχετικά χωρίς εκδηλώσει όσοι καθόμαστε ή περνάμε τον Νειμποριό ακούμε ζωντανή μουσική στο Ναυτικό Όμιλο Άνδρου. Και διαπιστώνουμε μια κίνηση στον μικρό δρόμο που περνά μπροστά του και οδηγεί στο λιμάνι της Χώρας.

Όλα ξεκίνησαν με μια συναυλία που ανακοινώθηκε – και μέσω του «Εν Άνδρω» - του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα λίγο μετά τα μέσα Ιούλιου - πριν από όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις. Ο ΝΟΑ άνοιγε πρώτος και μόνος τη μικρή σεζόν! Δεν μας είχε συνηθίσει ο Όμιλος σε τέτοιες πρωτοβουλίες ούτε να φέρνει στις εγκατάστασεις του για μια βραδιά καλλιτέχνες τέτοιας εμβέλειας. Ήταν κάτι διαφορετικό που θεωρητικά ανήκε στη σφαίρα του ανοικτού θεάτρου.

Είχε και τον ποιοτικό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα το εφετεινό πρόγραμμα του ΝΟΑ και μάλιστα σε πρώιμη περίοδο...

Μόνο που τον ποιοτικό τραγουδοποιό Μαχαιρίτσα δεν τον έφερε το φεστιβάλ – που αναζητεί για τρίτη χρονιά ρόλο διαμαρτυρόμενο προς τους άλλους - σε μια Άνδρο γεμάτη καλοκαιρινές εκδηλώσεις όλων των κατηγοριών και γούστων. Αλλά ο Φίλιππος Περράκης στον μικρό σχετικά χώρο του Ομίλου. Προσήλθαν αρκετές εκατοντάδες δειλά-δειλά από τους εκτός Ομίλου. Ήταν το πρώτο σημαντικό άνοιγμα.

Τα τελευταία βράδια του Ιουλίου σε έναν Νειμποριό μάλλον ήρεμο μόνο ο Όμιλος έδειχνε «ζωηρός» με μουσικές. ‘Ένα από αυτά τα βράδια ο Φίλιππος με βρήκε σε γειτονική καφετέρια και με ξεσήκωσε: «έλα έχουμε ένα καλό νεανικό συγκρότημα»!

Ήρθε και η ώρα των νεανικών συγκροτημάτων...

Με τα πολλά κουνηθήκαμε και πήγαμε απέναντι. Και δεν χάσαμε. Περιβάλλον και θέση από τα ωραιότερα της Άνδρου. Εξαιρετικό σέρβις. Καλή ποιότητα. Χαμηλό εισιτήριο εισόδου. Και ζωντανό πρόγραμμα. Ένας Όμιλος που… δεν ξέραμε! Σε μια τοποθεσία που ξέραμε! Και δεν ήταν η πρώτη φορά για εφέτος. Και θα ακολουθήσουν κι άλλες μέχρι τέλος της σεζόν με διάφορα νεανικά συγκροτήματα. Κάτι που σαφώς έλλειπε από τον Νειμποριό και το καλοκαίρι της Άνδρου…

Η εκδήλωση της προσεχους Δευτέρας στο ΝΟΑ

Είναι αλήθεια πως ο Ναυτικός Όμιλος εφέτος άνοιξε τις πόρτες του στην Άνδρο. Ένα σχετικά κλειστό κλαμπ – μέχρι πρότινος - μετακαλεί πλέον σε τακτική βάση μουσικά συγκροτήματα και προσφέρει μια βραδιά πλάι στο κύμα. Αξιοποιεί το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει, την ιδανική του θέση και την ιδανική του θέα, δημιουργώντας έναν χώρο αναφοράς για όλους.

Καλή επιτυχία στην καινούρια προσπάθεια και από εμάς…

Μια καλή στιγμή στο Γαύριο

Με πολλαπλή επιτυχία δόθηκε στο Γαύριο η παράσταση "Ρωμαίος & Ιουλιέτα για δύο" και με μια αξιέπαινη συνέργεια που βοήθησε και την παράσταση και το κοινωνικό κλίμα του οικισμού...

Μας είχαν στείλει την αφίσα και την προαναγγελία της θεατρικής παράστασης «Ρωμαίος & Ιουλιέτα για δύο» από τον Φιλοπρόοδο στις 30 Ιουλίου. Μετά μας έστειλαν ένα σημείωμα με μόνο δύο λόγια και μερικές φωτογραφίες. Το ερώτημα: βάζει τις φωτογραφίες χωρίς λόγια; Την απάντηση την έδωσε ξαφνικά χτες αργά το βράδυ ο Λάκης Μαστραντώνης από το τηλέφωνο:

«Θέλαμε κάτι διαφορετικό εφέτος παρουσιάσαμε λοιπόν αυτή την παράσταση στον χώρο του παλιού δημοτικού δωρεάν. Η παράσταση δόθηκε με επιτυχία. Υπήρχε μόνο ένα αίτημα: όσοι έλθουν να την δουν να φέρουν κάποια τρόφιμα για οικογένειες που έχουν πρόβλημα στην Άνδρο.

Ως υπεύθυνο για την συλλογή και τη διανομή ορίσαμε τον παπά-Καλλίνικο. Κατ’ αρχή ήρθε κόσμος. Τουλάχιστον 400 άτομα. Και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο αίτημα. Μαζεύτηκε αρκετά σημαντική ποσότητα τροφίμων που με ευθύνη του Καλλίνικου θα μοιραστούν σε όσους έχουν ανάγκη. Ήταν μια διαφορετική σχέση με το κοινό. Ήταν μια συνέργεια που βρήκε ανταπόκριση…

Και η επόμενη θεατρική παρουσίαση, αυτή με τον Δημήτρη Τάρλοου στις 4 Αυγούστου θα είναι στο νέο δημοτικό, θα είναι κι αυτή δωρεάν. Κάτι θέλουμε να πούμε με αυτές τις εκδηλώσεις στον κόσμο. Γράψε κάτι…»

Και γράψαμε…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο νοα φετος εχει βαλει τα γυαλια σε ολους εχει τις καλυτερες συναυλιες φετος.μπραβο στην διευθυνση και εις καλυτερα