Η Άνδρος της τέχνης πάει θέατρο... μετά τον Δεκαπενταύγουστο!!!

 

Από τις εφετεινές πρόβες του Θεατρικού Ομίλου Άνδρου στο έργο  "Αρσενικό και παλιά δαντέλα" που θα ανεβάσει εφέτος στο ανοιχτό θέατρο (φωτ. Εν Άνδρω).

Το φεστιβάλ Άνδρου εφέτος είναι μειωμένο σε εκδηλώσεις κατά πολύ από πέρσι. Οι μέρες που καλύπτει είναι ένα 20ήμερο στο μέσον της μικρής καλοκαιρινής σεζόν της Άνδρου. Μέρος του φεστιβάλ καλύπτουν οι ανδριώτικοι ερασιτεχνικοί καλλιτεχνικοί όμιλοι που θα παρουσιαστούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου συμβάλοντας με τις δικές τους δυνάμεις τόσο στην παράταση του φεστιβάλ όσο και στην παράταση του μικρού καλοκαιριού της Άνδρου.

Μέχρι πέρσι οι ανδριώτικοι σύλλογοι πλήρωναν για την συμμετοχή τους 300 ευρώ. Εφέτος το ποσό ανέβηκε στα 600 ευρώ! Συνεπώς οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι της Άνδρου συμβάλουν και στα έξοδα του θεατρου. Ας τους ενισχύσουμε, λοιπόν, όσο μπορούμε αφού με τον τρόπο τους αυτοί στηριζουν ολοχρονίς την κοινωνία της Άνδρου με την δημιουργία τους, αλλά όπως είπαμε βοηθούν και στην επέκταση της μικρής σεζόν του νησιού και δίνουν με την παρουσία τους ένα χρονικό εύρος στο φεστιβάλ - "ΕΝ ΑΝΔΡΩ".

Κατά χρονολογική σειρά θα παρουσιαστούν στο ανοιχτό θέατρο:

(α) ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 - Συναυλία Φιλαρμονικής Μουσικού Συλλόγου Άνδρου

Από τον πάντα δημιουργικό Μουσικό Συλλογο Άνδρου λάβαμε την παρακάτω ευγενική πρόσκληση/αναφορά που αναφέρεται στην ακούραστη και πανταχού παρούσα Φιλαρμονική του (μόνο αυτές τις μέρες όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος θα κάνει 3 εμφανίσεις με καταληξη την μεγάλη συναυλία την Τετάρτη 16 Αυγούστου στο ανοιχτό θέατρο). Επί μια ώρα θα μας ταξιδέψει με μουσική από τον ελληνικό κινηματογράφο. Αξίζει τον κόπο να τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο, να χαρούμε το πρόγραμμα και να δώσουμε με την παρουσία μας δύναμη να συνεχίσουν.
 
 
Μια από τις εξαιρετικές συμμετοχές της Φιλαρμονικής στην εφετεινή συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου (φωτ. Εν Άνδρω). 
Αγαπητέ κύριε Μπασαντή,
   Σας στέλνω συνημμένη την αφίσα για την επικείμενη συναυλία της Φιλαρμονικής του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου που γίνεται στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Ανδρου, ώστε να την αναρτήσετε στη σελίδα του Εν Ανδρω.
   Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την γνωστοποίηση στο κοινό του Εν Ανδρω των εκδηλώσεων του Μουσικού Συλλόγου ολα αυτα τα χρόνια της λειτουργίας της ιστιοσελίδας σας.
   Με εκτίμηση,

   Φώτης Δημητρίου

 

(β) ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 - Θεατρική παράσταση Θεατρικού Ομίλου Άνδρου

Απο τις πρόβες του έργου (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου παρουσιάζει την μαύρη κωμωδία του Τζόζεφ Κέσελρινγκ "Αρσενικό και παλιά δαντέλα", σε σκηνοθεσία Θεώνης Ριντ. Μια παράσταση εξαιρετική. Βρεθήκαμε στι πρόβες που γίνονται αυτές τις μέρες στο κλειστό θέατρο. Σπαρταριστές σκηνές, εξαιρετικές ερμηνείες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που πάνω στη σκηνή αποκτούν μια άλλη υπόσταση υποδυόμενοι χαρακτήρες και πρόσωπα με τρόπο μοναδικό. Σε μια εξαιρετική σκηνοθετική καθοδήγηση της Θεώνης Ριντ. Ένα σας λέμε μετά από τις σκηνές που παρακολουθήσαμε στις πρόβες: ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ....

 

Άλλη μια φωτογραφία από τις πρόβες (φωτ. Εν Άνδρω).

(γ) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017  - Θεατρική παράσταση θιάσου Αλαλούμ 

Οπερέτα Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ: Μια πικάντικη, δροσερή κωμωδία με   υπέροχα τραγούδια. Οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη σκορπίζοντας άφθονο γέλιο. Τους λυρικούς καλλιτέχνες πλαισιώνει ο θίασος ΑΛΑΛΟΥΜ του Γιώργου ΔΑΜΠΑΣΗ. Τί σκαρώνει ο παμπόνηρος ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ με την πανέμορφη νονά του; Πώς θα αντιδράσει ο άντρας της ο… κουραμπιές που προσπαθεί να αποφύγει το στρατό; Και ποιος είναι ο πραγματικός ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ;

Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ» ΕΝ ΑΝΔΡΩ… Η θρυλική οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη «Ο ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΟΣ» στις  25 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο της Χώρας σε σκηνοθεσία Γιώργου Δάμπαση, μουσική διεύθυνση Γιάννη Τσανακαλιώτη, θεατρική διδασκαλία Δημήτρη Πακσόγλου και Αμάντα; Κριτσωτάκη, χορογραφίες Ροδόπης Κούβαρη. Χορεύουν Αγγελική Σούζου - Αντώνης Κοκκαλιάρης. Διδασκαλία Χορωδίας Γιώτα Σανγβινάτσου. Σκηνικά – επιμέλεια κοστουμιών Έφη Κούτση, Λιλίκα Αντανασιώτη

Πρωταγωνιστούν οι λυρικοί  καλλιτέχνες Δημήτρης Πακσόγλου – τενόρος, Αμάντα Κριτσωτάκη – μεσόφωνος, Γιάννης Κάβουρας – τενόρος, Κώστας Μαυρογένης – βαρύτονος, Ελεάννα Κωνσταντά - σοπράνο.

 

Σε σύμπραξη με τους γνωστούς ερασιτέχνες ηθοποιούς της ομάδας «ΑΛΑΛΟΥΜ»Αναστασίου Θανάσης, Αντανασιώτη Λιλίκα, Βικτωράτος Ηλίας, Γεραρή Τζένα, Κωνσταντινίδου Ράνια, Μουρίκη Ρίκα, Παντελιάς Σαράντης, Σωρούλα Κατερίνα, Μαρκουίζος Στέλιος, Μαρκουίζου Κάτια, Δανιηλίδης Στάθης, Βακονδίου Χαρά.

Στη χορωδία παίρνουν μέρος επίσης η Γιώτα Σανγβινάτσου, ο Παναγιώτης Ζαβίτσας, ο Γιώργος Παπαδάκης, η Βιβή Παπακωνσταντίνου και η Έφη Κούτση.

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017, στο Ανοιχτό Θέατρο Άνδρου, τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Στον «Βαφτιστικό» χρωστά ο Θεόφραστος Σακελλαρίδης την αθανασία. Μελωδίες όπως «Στο στόμα, στο στόμα γλυκά φίλησέ με», «Τον παλιό εκείνο τον καιρό», «Ψηλά στο μέτωπο», «Η καρδιά μου πονεί για σας» έπιασαν το σφυγμό της Ελλάδας πριν από τη Μικρασιατική εκστρατεία και αντέχουν μέχρι σήμερα, έναν αιώνα μετά, παραμένοντας αγαπητές χάρη στο χιούμορ του κειμένου, που οφείλεται στον ίδιο τον Σακελλαρίδη, στη ζωντάνια και τη μελωδικότητα της μουσικής, καθώς επίσης και στον τρόπο με τον οποίο απέδωσαν μία ολόκληρη εποχή. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στις 18 Ιουλίου 1918. Στην πρεμιέρα παρέστη ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος συνεχάρη το συνθέτη.

Ο «Βαφτιστικός» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1952 από την Μαρία Πλυτά, με πρωταγωνιστή τον Μίμη Φωτόπουλο, ενώ έχει σκηνοθετηθεί και για την ΕΡΤ από τον Γιώργο Δάμπαση με γνωστούς πρωταγωνιστές του θεάτρου.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet