Rockάροντας στο Παραπόρτι...

 Το Παραπόρτι το ξέραμε αλλιώς. Έρημο και μόνο. Μοναχικό και ξεχασμένο. Λίγοι κολυμβητές και πολύ άδειος χώρος. Μετά ήρθε ο Γιάννης ο Swell, που τον λένε και Χαλά και πήγε για τρέξιμο. Κι ανέβηκε σ' ένα καφέ κόκκινο βράχο. Κοίταξε τη θάλασσα αι "τα είδε όλα"!!! "Εδώ" αναφώνησε, "θα στήσω ένα καλοκαιρινό μπαρ". Και το έκανε. Ξεκίησε, λοιπόν, πέρσι το παραπορτιανό μπαρ με την ονομασία "The Rock". Και με αυτό άλλαξε την εικόνα της πιο κοντινής και γνωστής παραλίας της Χώρας. Ίσως και της ίδιας της Χώρας... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

"The Rock". Που σημαίνει βράχος. Αλλά και Rock μουσική. Εδώ που τα λέμε ο Γιάννης ο Χαλάς είναι και ροκ τύπος. Ποιος θα άφηνε τη ζωη στη στεριά για να γίνει καπετάνιος στη θάλασσα; Και ποιος μετά θα άφηνε το καπετανηλίκι στους ωκεανούς για να ανοίξει μπαρ στη στεριά που θα το ονόμαζε Swell (το κύμα του ωκεανού). The Rock λοιπόν, από έναν ροκ τύπο. Μια ξύλινη καλύβα μέσα σε έναν μεγάλο καφεκόκκινο βράχο στο Παραπόρτι με μια απίστευτη παραλλαγή γύρω της. Πιο καλή παραλλαγή σε παραλιακή καντίνα στην Άνδρο δεν υπάρχει... (φωτ. Εν Άνδρω).

Μόνο που για να γίνει ο βράχος "Rock" και να rockάρουν τα πράγματα έπρεπε ο Χαλάς να βρει συνεταίρο. Τι πιο απλό; Πήγε και βρήκε τον παλιό συμμαθητή του, τον Σάββα Πούμπουρα, που ήταν πια τηλεοπτικός παρουσιαστής στον Alpha στην εκπομπή Blind Taste. Και το εγχείρημα προχώρησε με ολίγη βοήθεια από τον Αλέξη, τον κουμπάρο, που κάθε Παρασκευή αφήνει την τράπεζα που δουλεύει και Rockάρει στο Παραπόρτι. Τώρα για να βγει αυτή η στημένη φωτογραφία των τριών φίλων πέρασε πολύ ώρα μιας και ο Σάββας είχε ξαμολυθεί για ένα βίντεο και χάθηκε... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 

 Ευτυχώς όμως που η ώρα πέρασε πολύ ωραία, καθώς ένας άλλος ροκ τύπος έφερε μια φοράδα στην παραλία, την οποία καβάλησε μια όμορφη κοπέλα και μια ακόμα πιο όμορφη μαμά την κράταγε και βγάζανε φωτογραφίες. Ένα ροκ Παραπόρτι, με όλιγό ροκ χρώμα, έκανε την ώρα να περάσει ωραία... (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Αλλά και το περιβάλλον όπως βλεπετε πολύ ροκ. Πλήθος κόσμου, με δεκάδες ομπρέλες ψάθινες, με λουόμενους και λιαζόμενους. Μιλάμε για πολύ ροκ κατάσταση που για να την εξυπηρετήσουν έτρεχαν 7-8 άνθρωποι. Μια μικρή όταν αναρωτιόμουν τι τίτλο να βάλω στο φωτορεπορτάζ μου είπε: "rockάροντας στο Παραπόρτι". Σωστά λοιπόν. Βρήκαμε τον τίτλο έμενε να βρούμε τις φωτογραφίες, το κείμενο για τις λεζάντες και το θέμα ήταν έτοιμο...  (φωτ. Εν Άνδρω).

 Τόσο ροκ περιβάλλον μέσα στο οποίο δεκάδες με ψαθινες ομπρέλες και χωρίς ομπρέλες λιάζονταν με τις ώρες. Μιλάμε για ροκοκατάσταση που έλεγε και ο Χαλάς... Που βρέθηκε τόσος κόσμος στο Παραπόρτι είναι να απορείς. Από το τίποτα οι δύο συναιτέροι έφτιαξαν μια παραλία λιγο εξωτική, λίγο ροκ με πολύ κόσμο που δεν θα πήγαινε ποτέ στο Παραπόρτι αν δεν ήταν ο βράχος που έγινε "Rock"... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και από θέα η περιοχή σκίζει μιας και βλέπεις το αριστερό πανόραμα της Χωρας. Καθόλου άσχημα... (φωτ. Εν Άνδρω). 

Ένα πιο κοντινό ζουμ και η θέα εμπλουτίζεται με νέες που λιάζονται κι νέους που βουτάνε στη θάλασσα. Τι πιο καλοκαιρινό θέαμα διακοπών και καλοκαιρινής φυγής... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Και η περιπλάνηση στο "εξωτικό παραπόρτι" κλείνει με μια ελληνική σημαία πάνω στον βράχο και μια κοπέλα να σκαρφαλώνει προς αυτή. Τουλάχιστον ο βράχος έχει ελληνική σημαία. Του έμεινε του Χαλά από τον καιρό που ήταν στα καράβια κι έψαχνε πλοίο με ελληνική σημαία. Έτσι τωρα που άνοιξε καλύβα σε βράχο, μπορει να την είπε "Rock", αλλά της κότσαρε και μια ελληνική σημαία να είναι σίγουρος σε ποια εφορία πληρώνει φόρους και ΦΠΑ 24%... (φωτ. Εν Άνδρω).

"Εν Άνδρω" 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Swell το ''βουβό'' κύμα του Ωκεανού που κάνει ''μπότζι την στο δ@βολο ναυτικοί είμαστε .....όχι όλοι