Ο διάσημος φίλος της Άνδρου Joze De Abreou πάει... Χόλυγουντ!!!

To κινηματογραφικό φιλμ "Before I Forget" (Πριν να ξεχάσω) - με τον σπουδαίο βραζιλιάνο ηθοποιό και φίλο της Άνδρου Ζοζέ Ντε Αμπρέου - γυρίστηκε πέρσι στη Βραζιλία. Ήταν παραγωγή του μεγαλύτερου καναλιού της Βραζιλίας, toy "Γκλόμπο".  Μετά το φιλμ ο Ζοζέ ήρθε στην Άνδρο που αγαπά από την πρώτη νιότη του. Είχε αποφασίσει να ζήσει εδώ. Στο σπίτι στο Άνω Γαύριο ολοκλήρωσε τις 900 σελίδες της αυτοβιογραφίας του που θα βγει βιβλίο στην Βραζιλία προσεχώς.

 

Ο Ζοζέ Ντε Αμπρέου στο μέσο με τον επί δεκαετίες ανδριώτη φίλο του Ηρακλή Μεγαριώτη (δεξιά) και την οικογένεια του, τον πρόξενο της Βραζιλίας Luis Eduardo Pedroso (αριστερά) και μερικούς ακομα φίλους ποζάρουν για μια αναμνηστική φωτογραφία πριν την προβολή της ταινίας (φωτ. Εν Άνδρω).

Καπου εκεί το "Γκλόμπο" ξεκίνησε να βγάλει στις κινηματογραφικές αίθουσες το φιλμ. Και κάπου εκεί το είδαν στην μεγάλη αμερικάνικη εταιρεία FOX International και αποφάσισαν να το βγάλουν αυτοί στις κινηματογραφικές αίθουσες διεθνώς. Και ξαφνικά κάλεσαν τον Ζοζέ που είναι πρωταγωνιστής να κάνει μια μεγάλη διεθνή περιοδεία για να το προβάλει. Έτσι ο διάσημος βραζιλιάνος φίλος μας - και ανδριώτης κατ' επιλογή του εδώ και πολλά χρόνια - πήρε την βαλίτσα του για μια διεθνή διαδρομή με πρώτη στάση... Χόλυγουντ!

H εισαγωγή της γλυκόπικρης και χιουμοριστικής βραζιλιάνικης ταινίας "Before I forget" (Πριν να ξεχάσω) που πρωταγωνιστεί ο διάσημος φίλος της Άνδρου Joze De Antreou... (βιντεο Εν Άνδρω).

Πρώτο ραντεβού το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια, που γίνεται τον Φεβρουάριο. Ακολουθεί το Διεθνές Φεστιβάλ της Λισαβώνας και στη συνέχεια το Φεστιβάλ Βραζιλιάνικου Κινηματογράφου στο Παρίσι. Επί τρεις μήνες ο Ζοζέ θα γυρνά τον κόσμο. Μετα θα καταλήξει στη Βραζιλία για νέα γυρίσματα. Θα επιστρέψει στην αγαπημένη του Άνδρο τον Σεπτέμβριο!!!

Ο πρεσβης της Βραζιλίας Cesario Melantonio Neto προσφωνεί τον Ζοζέ Ντε Αμπρέου σε ένα μικτό ανδριωτικο-βραζιλιάνικο ακροατήριο! (φωτ. Εν Άνδρω).

 Πριν ξεκινήσει τη διεθνή περιδεία του ο Ζοζέ φρόντισε να καλέσει τους φίλους του από την Άνδρο στην πρεσβεία της Βραζιλίας στην Αθήνα και να κάνει μια τιμητική προβολή της ταινίας του γι' αυτούς. Ο πρέσβης της Βραζιλίας - που είναι και θαυμαστής του - απόδέχτηκε την πρόταση και την Τετάρτη το βράδι στις 19:00 μερικές δεκάδες Ανδριώτες φίλοι του Ζοζέ, μαζί με μερικούς βραζιλιάνους φίλους του στην Αθήνα, βρεθήκαμε φιλοξενούμενοι του πρέσβη στην αίθουσα προβολών της πρεσβείας της Βραζιλίας.

 

Ο Ζοζέ ευχαριστεί όλους τους φίλους του από την Άνδρο και την Βραζιλία και εξηγεί το πόσο δύσκολος ήταν ο ρόλος του στην ταινία που πρωταγωνιστούσε (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Ο νεαρός Μπερνάρντο Ντε Αμπρέου (στη μέση), γιός του Ζοζέ, παρακολουθεί τον πατέρα του σκεφτικός (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο Ζοζέ στο φιλμ υποδύεται έναν ηλικιωμένο συνταξιούχο δικαστή, τον Polidoro (Πολύδωρο) που ζει μονος του. Η γυναίκα του έχει πεθάνει και τα δύο μεγαλα πια παιδιά του ζουν μόνα τους. Μια μέρα ανακαλύπτει πως έχει αρχίσει να ξεχνά και συνηδητοποιεί πως είναι στην αρχή του Άλτσχάϊμερ. Στα όρια της κατάθλιψης πηγαίνει για πρώτη φορά σε ένα στριπιζάδικο!...

 

Ο Ζοζέ ως συνταξιούχος δικαστής Polidoro... (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Ο Polidoro με την δικαστικό που τον παρακολουθεί στο φιλμ για να εκφέρει γνώμη για την κατάσταση του (φωτ. Εν Άνδρω).

Ενώ καταγράφει την καθημερινότητα του σιγά-σιγά ξεχνά αποφασίζει να κάνει μια προσωπική "επανάσταση" στην καλοκουρδισμένη και τακτοποιημένη στο έπάκρο ζωή του. Έτσι την ώρα που ο μουσικός γιός του προσπαθεί να κάνει καριέρα και η κόρη του να προχωρήσει τη ζωή της αυτος αποφασίζει να αγοράσει ένα στριπτιζάδικο και να το μετρέψει σε χωρο χαράς και διασκέδασης για τον εαυτό του και τους ηλικιωμένους φίλου του! To οποίο ονομάζει Poligamia (Πολυγαμία)!

Ο Polidoro χαρούμενος στο κουλτουριάρικο στριπτιζάδικο... (φωτ. Εν Άνδρω)

Η κόρη που κάτι έχει καταλάβει ξεκινά έναν δικαστικό αγώνα επιτροπείας του πατέρα της και ζητά και την συνεργασία του αδελφού της... Η συνέχεια αυτής της υπέροχης ταινίας με το ευρυματικό και γλυκό σενάριο επί της οθόνης όπως λέγανε τα κινηματογραφικά προγράμματα μιας άλλης εποχής.  

O Polidoro αγκαλιάζει τα παιδιά του ευτυχισμένος, καθώς συνειδητοποιεί - λίγο πριν το τέλος - την αγάπη τους προς αυτόν. Η ένταση της στιγμής και του ξεσπάσματος της αγαπης καθρεφτίζεται με μοναδικό τρόπο στο πρόσωπο του Polidoro (φωτ. Εν Άνδρω).

Το γλυκόπρικρο και χιουμοριστικό τέλος της υπέροχης ταινίας μάς βρήκε όλους να χειροκροτούμε τον πρωταγωνιστή. Μόνο που ο Ζοζέ συγκινημένος δεν ήταν στην αίθουσα. Είχε βγει και μάς περίμενε στο φουαγιέ.  

 

Ο Ζοζέ με τον Ηρακλή Μεγαριώτη μετά την προβλή της ταινίας χτες 24.1.2018. Πρωτισυναντήθηκαν παιδιά στο Φελλό το 1972. Σαρανταέξη χρόνια αργότερα - πάντα φίλοι - βρέθηκαν για να γιορτάσουν την επιτυχία και να αποχαιρετιστούν πάλι. Επόμενος σταθμός συνάντησης τους η Άνδρος το φθινόπωρο του 2018. Αν προσέξει κανείς ο Ζοζέ Ντε Αμπρέου έχει κάτι από Άντονυ Κουήν (φωτ. Εν Άνδρω).

Ο Ζεζό επισκεύφθηκε τυχαία το 1972 την Άνδρο Πήγε με ένα μικρό βαν που είχε και κατασκήνωσε στον Φελλό. Κοντά στην καλύβα που παραθέρισε ο Ηρακλής Μεγαριώτης από την Μεσαριά με τους γονείς του. Νεαροί τότε άρχισαν να κάνουν παρέα και κόλησαν. Έκτοτε ο Ζοζέ ήρθε κι άλλες φορές στην Άνδρο. Και το βραζιλιάνικο κανάλι Γκλόμπο κάλεσε - για έκπληξη στον Ζοζέ - τον Ηρακλή στην Βραζιλία. 

 

Με βραζιλιάνες φίλες του που είχαν έρθει για την προβολή της ταινίας (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Με την βραζιλιάνα σύζυγο του Σπύρου Πολέμη και μητέρα της γνωστής μουσικού Κατερίνας Πολέμη (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Μια τελευταία αποχαιρετηστήρια φωτογραφία με τον πρέσβη της Βραζιλίας στην Ελλάδα (φωτ. Εν Άνδρω).

 Αργά το βράδυ σε ένα μπαρ του κέντρου οι φίλοι του Ζοζέ (Ηρακλής Μεγαριώτης και Ανδρέας Σαργολόγος) από την Άνδρο ήπιαν μαζί με τον βραζιλιάνο φίλο της Άνδρου αποχαιρετώντας τον και ευχόμενοι τα καλύτερα στην Καλιφόρνια που πηγαίνει... (φωτ. Εν Άνδρω).

Διαμαντής Μπασαντής

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet