Ήταν η μεγαλύτερη μάζωξη παραδοσιακών καλλιτεχνών της Άνδρου

"Είναι όμορφα σου λέω όταν χαράζει στο Αιγαίο..." Κάπως έτσι τραγουδώντας και χορεύοντας με τους παραδοσιακούς οργανοπαίκτες/μουσικούς του νησιού οι άνδριώτες και το γλέντι κράτησε μέχρι τις 7 το πρωί στον Φελλό!!!

Είναι ίσως το μεγαλύτερο ιδιωτικό γλέντι του καλοκαιριού. Δηλαδή, δεν γίνεται από σύλλογο ή άλλο μαζικό φορέα, αλλά από μια ταβέρνα της Άνδρου. Και γίνεται κάθε χρόνο. Μαζεύει όλους τους γνωστούς παραδοσιακούς μουσικούς της Άνδρου. Που μια φορά τον χρόνο παίζουν όλοι μαζί. Είναι το «παραδοσιακό ανδριώτικο γλέντι» που γίνεται «στο στέκι του Αντρέα» στον Φελλό.

 

Ένα μικρό βίντεο ενδεικτικό του τι έγινε χτες το βράδυ στον Φελλό, στο "στέκι του Αντρέα"...

16 παραδοσιακοί οργανοπαίκτες μαζεύτηκαν από όλη την Άνδρο στο Ανδριώτικο Παραδοσιακό Γλέντι στο Φελλό. 12 που αναγράφονται στην αφίσα συν τα 3 αδέλφια Τριανταφυλλάκη συν και ο νεαρός Αργύρης Μαμάης, που δεν αναγράφεται.

Όπως έχει πει ο παλαιότερος όλων "είναι μια ευκαιρία να μην είμαστε ο ένας απέναντι στον άλλο, αλλά όλοι μαζί απέναντι σε ένα κοινό από ολή την Άνδρο" Από αυτή την άποψη ήταν και παραμένει η πιο ομαδική μουσική εκδήλώση του νησιού. Γίνεται και στο τέλος του Αυγούστου, όταν έχουν τελειώσει όλα τα πανηγύρια και οι γιορτές. Και με τον τρόπο αυτόν δεν ανταγωνίζεται κανένα, ενώ μαζεύει κοινό από όλους.

Όπως κάθε χρόνο εκατοντάδες προσήλθαν και εφέτος από όλη την Άνδρο να ακούσουν παραδοσιακούς μουσικούς από Κόρθι (4). Χώρα (6) και Υδρούσα (6) σε ένα γλέντι που κράτησε μέχρι πρωίας. Φίλη αναγνώστρια που ήταν στο γλέντι έστειλε φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύουμε.

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φωτογραφίες & βίντεο Mary Zougra. Μια φωτογραφία είναι του Τριανταφυλλάκη.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet