Η γαστρονομική Άνδρος στην ΕΧΠΟΤΡΟΦ

 

Η ώρα της Άνδρου στην μεγάλη έκθεση της Expotrof στην ανακύρηξη του Νοτίου Αιγαίου σε "Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019". Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρουσιάζει για την τηλεόραση...

Ολοκληρώνεται η μεγάλη παρουσίαση της Άνδρου στον χώρο της διατροφής – η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα – στον χώρο της διατροφής στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό (1/2-4/2). Πολλοί οι επαγγελματίες του νησιού μας που συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που εφέτος ανακηρυχθηκε «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019».

Το σήμα της Άνδρου στην μεγάλη έκθεση.

Πολλοί οι επαγγελματίες, αλλά και τα προϊόντα και τα εδέσματα που παρουσίασαν στους χιλιάδες επισκέπτες που κατέκλυσαν όλο το εκθεσιακό κέντρο στην ώρα που ήταν αφιερωμένη στην Άνδρο. Ήταν όντως η μεγαλύτερη κινητοποίηση επαγγελματιών και συλλόγων του νησιού μας και κατά την παρουσίαση και όλες τις μέρες της έκθεσης.

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της Άνδρου. Πλήθος και οι Ανδριώτες...

Όπως είπαν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες από την Άνδρο ήταν η μεγαλύτερη, μαζικότερη και σημαντικότερη γαστρονομική παρουσίαση που έχει γίνει ποτέ εκτός του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό πως κάποια καταστήματα του νησιού που συμμετείχαν έκλεισαν αυτές τις μέρες και αναρτησαν και σχετική ειδοποίηση για τον λόγο αυτό!

Η ομάδα της Άνδρου στην εκπομπή της Μενεγάκη

Ο γέροντας Ευδόκιμος και ο Δημήτρης Γιγίνης (Sea Satin) - εκ των πρωταγωνιστών της Άνδρου - μιλάνε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκης στην παρουσίαση της Άνδρου.

Την Παρασκευή 01/02 από τις 15.00 - 16.00 ήταν η ώρα της Άνδρου, η οποία κυριάρχησε στη σκηνή υπό τον τίτλο "Μαγειρεύουμε Ελλάδα - Πίνουμε Ελλάδα". Η γαστρονομική ομάδα της Άνδρου παρουσίασε την αγροτική κουζίνα του νησιού με την υποστήριξη επαγγελματιών, παραγωγών & συλλόγων του νησιού.

Ο Βαγγέλης Λοτσάρης (το στέκι του Αντρέα) επί το έργον...

Όπως συνόψισε - μιλώντας για την γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου -  ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος:

“Το μεγάλο πλεονέκτημα του Νοτίου Αιγαίου είναι ότι κάθε ένα από τα 50 κατοικημένα νησιά του, διαθέτει τη δική του ξεχωριστή, μοναδική κουζίνα και τοπικά προϊόντα υψηλότατης ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Αυτός ο εξαιρετικός, μοναδικός γαστρονομικός πλούτος, χάρισε στην Περιφέρειά μας τη διάκριση της «Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019». Είναι μεγάλο το όφελος από την διάκριση αυτή, όχι μόνο για το Νότιο Αιγαίο, αλλά για ολόκληρη τη χώρα.

Ο Γιώργος Χατζημάρκος και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στην μεγάλη γιορτή...

Με κεντρική φιλοσοφία και στόχο μας την διασύνδεση τουρισμού, γαστρονομίας και πρωτογενούς τομέα, επιδιώκουμε να ενισχύσουμε το τουριστικό ρεύμα προς τα νησιά μας, σε μια περίοδο που ο γαστρονομικός τουρισμός και ο τουρισμός εμπειρίας, είναι τάσεις με ταχεία και ιδιαίτερα δυναμική άνοδο διεθνώς.

Η γαστρονομία των νησιών μας αποτελεί εμπειρία για τους επισκέπτες μας και για αυτό έχουμε στόχο να την συνεχίσουμε να την προβάλλουμε και να την αναδεικνύουμε συνεχώς. Η κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας ήταν μόνο το ξεκίνημα. Επενδύσουμε στην εξωστρέφεια και κοιτάζουμε μόνο μπροστά”.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πως το παθες...
(διαγράφεται μια κακία - Εν Άνδρω)...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Εσείς το πάθατε! Και την πάθατε για τέταρτη φορά εφέτος καλή μου... Δεν πειράζει θα μάθετε με τα χρόνια...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εξαιρετική παρουσίαση. Μάθαμε ότι το παραδοσιακό φαγητό μας είναι "από τα κρέατα ως επί το πλείστον ο μπακαλιάρος!"
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Προκαλεί απορία που βρήκατε την παραπάνω φράση στο κείμενο που δημοσιεύουμε; Προφανώς κατι άλλο θελατε να πείτε ή κάπου αλλού το ακούσατε. Αλλά γιατί τρολάρετε την παραπάνω δημοσίευση χωρίς λόγο; Κακότητα; Ή, τι άλλο;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro