ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ (4/7 & 5/7) - Γκαλά & Χορεύανδρος

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ ΑΝΔΡΟΣ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Γκαλά Όπερας - 4/7/2019 - Ανοιχτό Θέατρο - Είσοδος Ελεύθερη. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΧΟΡΕΥΑΝΔΡΟΣ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

 ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΔΡΟΥ - “ΧΟΡΕΥΑΝΔΡΟΣ”

21ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 8μ.μ - ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΔΡΟΥ

Για 21η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου και το Χορευτικό του “ΧΟΡΕΥΑΝΔΡΟΣ”, διοργανώνει Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών την Παρασκευή 5 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου στις 8μ.μ.

Ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου ιδρύθηκε το 1985 και από τότε μέχρι σήμερα αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Άνδρου  ́σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τα 200 μέλη του αποτελούνται κατά πλειοψηφία από μόνιμους κατοίκους της περιοχής της Χώρας και των γύρω χωριών. Οι δράσεις του πολλές και ποικίλες αποσκοπούν στην ενημέρωση , ψυχαγωγία, εκπαίδευση των γυναικών του νησιού μας.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων “Οι Κόρες των Κυκλάδων”, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της κατά την διάρκεια του Συνεδρίου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου το 2014. Στη Ομοσπονδία συμμετέχουν σήμερα 16 Σύλλογοι από όλα τα Κυκλαδονήσια. Κάθε χρόνο διοργανώνεται Συνέδριο σε διαφορετικό νησί με θέματα που απασχολούν το γυναικείο φύλο (Γυναικεία επιχειρηματικότητα, Γυναίκες και Τουρισμός, Η Βία κατά των Γυναικών, Ο Εθελοντισμός κ.λ.π).

Το Χορευτικό του Συλλόγου ξεκίνησε οργανωμένα το 1998 και αριθμεί σήμερα 100 χορευτές όλων των ηλικιών. Έχει την ονομασία ΧΟΡΕΥΑΝΔΡΟΣ και έχει πανελλήνια αναγνωρισιμότητα. Διοργανώνει κάθε χρόνο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με καλεσμένα συγκροτήματα απόλη την Ελλάδα και αντίστοιχα ταξιδεύει και αυτό προσκεκλημένο σε πανελλήνια και διεθνή Φεστιβάλ, σε εκθέσεις τουρισμού, σε σεμινάρια εκμάθησης παραδοσιακών χορών, προβάλλοντας την αυθεντική παράδοση του νησιού μας μέσω των παραδοσιακών χορών και της γαστρονομίας της Άνδρου.

Αναβιώνει και διατηρεί παλαιά έθιμα και παραδόσεις του νησιούμας. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λέει τα Ανδριώτικα κάλαντα συνοδεία παραδοσιακών οργάνων σε όλο τον πεζόδρομο της Χώρας. Γιορτάζει κάθε χρόνο τον Κλήδονα με το “αμίλητο νερό” και τις φωτιές του Αη Γιαννιού στις 23 Ιουνίου.

Τα τελευταία χρόνια τα παιδιά του χορευτικού με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Γεωργίας Ξανθού παρουσιάζουν και έθιμα άλλων περιοχών που είναι γνωστά και χαρακτηριστικά. Το γαιτανάκι της Απόκριας και τα Κάλαντα που λένε οι Λαζαρίνες το Σάββατο του Λαζάρου.

Μερικά από τα μέρη που έχει παρουσιαστεί το ΧΟΡΕΥΑΝΔΡΟΣ: Αμοργός, Σύρος, Σίφνος, Σαντορίνη, Νάξος, Τήνος, Τζιά, Ρέθυμνο, Κόρινθος, Λίμνη Πλαστήρα, Πόρταριά Πηλίου, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Ξάνθη, Λιτόχωρο, Αρεόπολη Λακωνίας.

Στο φετεινό Φεστιβάλ μαζί με τους φιλοξενούμενους Συλλόγους από το Πήλιο και τη Νάξο καθώς και τη νεοσύστατη χορευτική ομάδα Κορθίου Άνδρου, θα σας σεριανίσουμε με όμορφα παραδοσιακά τραγούδια και χορούς σε όλη την Ελλάδα!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΝΔΡΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet