"Πλούτος" του Αριστοφάνη: μιλούν οι Βασίλης Πομόνης και Γιώργος Μαλταμπές...

 

Η Λαϊκή Σκηνή Άνδρου ανοίγει φέτος τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με την κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος». Για την παράσταση αυτή και το ανέβασμα θα ασχοληθούμε εκτενέστερα τις επόμενες μέρες. Σήμερα παρουσιάζουμε μια γεύση συζητώντας με δύο «παληοσειρές» που μετέχουν στην παράσταση. Ηλικιακά παραθέτοντας τα ονόματα Βασίλης Πομόνης από τη Λαϊκή Σκηνή και Γιώργος Μαλταμπές από το Θ.Ο.Α. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι βλέπω, έχουμε συνένωση δυνάμεων?

Πομόνης: Από χρόνια υπάρχει αγαστή συνεργασία και άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο σχημάτων. Άλλωστε οι περισσότεροι από τους μετέχοντες και στα δύο σχήματα μαζί ξεκίνησαν και τίποτα να μοιράσουμε δεν έχουμε. Η τέχνη έχει αρκετό υλικό για όλους. 

Μαλταμπές: Το έλεγα και σαν Κολοκοτρώνης στο Μεγάλο μας τσίρκο. Μόνο με συνένωση δυνάμεων και κοινή προσπάθεια μπορεί να πάμε μπροστά σαν λαός και στην τέχνη και στην πολιτική και στα δημοτικά και παντού.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί Πλούτος?

Πομόνης: Είναι η τελευταία κωμωδία του Αριστοφάνη, είναι ίσως η πιο επίκαιρη και διαχρονική απ’ όλες, κάναμε μια ωραία (ελπίζουμε) διασκευή και δεν έχει σχεδόν καθόλου βωμολοχίες. Τα μωρά πάντως και τα μικρά παιδιά καλό είναι να μείνουν σπίτι. 

Μαλταμπές: Τα πιο καλλιτεχνικά και φιλολογικά θα τα διαβάσετε στο πρόγραμμα. Είναι όμως η κωμωδία που εκτός από το ότι θα διασκεδάσει, πιστεύω ότι θα ψυχαγωγήσει με την πραγματική έννοια του όρου όλους στην αναζήτηση των αξιών και του τρόπου ζωής που θα πρέπει να ακολουθούμε.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κάτι ιδιαίτερο για την παράσταση?

Πομόνης: Επί σκηνής πραγματικοί καλλιτέχνες, βιολί, λαούτο και τσαμπούνα. Ανδριώτικοι ρυθμοί και παράδοση.

Μαλταμπές: Συμμετοχή του χορού, όνομα και πράγμα, και ατμόσφαιρα που θα σας θυμίσει παλιό πανηγύρι. Όσοι έρθουν είναι σίγουρο ότι θα περάσουν καλά. Κι’ αυτοί κι’ εμείς.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet