Έπιασε Μπατσί εντυπωσιακό σκάφος από Κατάρ!

 

Αργά χτες το απόγευμα (Κυριακή 4/8) ένα 40μετρο παραδοσιακό ξύλινο σκάφος, από το Κατάρ, προερχόμενο από μια εντυπωσιακή διαδρομή (Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη-Μύκονο) έπιασε στο Μπατσί λόγω καιρού. Το σκάφος συνεχίζει σήμερα το πρωί (Δευτέρα 5/8) για Πειραιά.

Όσοι το είδαν εντυπωσιάστηκαν. Λόγω της ώρας (19:00) δεν τον είδαν πολλοί γιατί το βράδυ δεν είχε φώτα και έτσι σκοτεινό που ήταν δεν το είδαν ούτε οι παραδοσιακοί πελάτες των παραλιακών καταστημάτων.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να σας το παρουσιάσουμε γιατί πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα της ναυτικής παράδοσης του Κατάρ. Το ξύλινο σκάφος κατασκευάστηκε το 1983 και είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς συνδυάζει τη ναυτική κληρονομιά του Κατάρ με τη σύγχρονη τεχνολογία της ναυσιπλοΐας.

Στο πλοίο επιβαίνουν 16 ναυτικοί. Το πλοίο "Fath el Kheir" κάνει μέσω του Πολιτιστικού Οργανισμού του Kατάρ ("Κatara") ένα διετές ταξίδι προώθησης της διεθνούς διοργάνωσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου της FIFA 2022, που θα γίνει στο Κατάρ, σε χώρες του Αραβικού κόλπου, του Ινδικού Ωκεανού και της Μεσογείου.

Σκοπός του ταξιδιού, επίσης,  είναι μαζί με την προώθηση του Μουντιάλ του Κατάρ να "ταξιδέψει" ανά τον κόσμο και τον πολιτισμό του εμιράτου.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet