Μεγάλη επιτυχία της θεατρικής Άνδρου στη Ρόδο ή «ηθοποιός σημαίνει φως»

Του Βασίλη Πομόνη

 

Από την καλοκαιρινή παράσταση του Πλούτου της Λαϊκής Σκηνής

«Ηθοποιός σημαίνει φως». Το τραγούδι ύμνος του Μάνου Χατζιδάκι στην ανεπανάληπτη και αξεπέραστη εκτέλεση του Δημήτρη Χορν ήταν αυτό που και φέτος χαρακτήρισε την 31η συνάντηση των ερασιτεχνών θεατρανθρώπων του Αιγαίου. Συνάντηση που έγινε στη Ρόδο με όλα και μόνο αυτά, τα πλεονεκτήματα, που προσφέρει σ’ έναν τουριστικό τόπο η έλευση και παραμονή - εκτός σαιζόν μάλιστα – επισκεπτών (700 περίπου διανυκτερεύσεις), που βεβαίως μπορεί και να ξαναρθούν.

Από την καλοκαιρινή παράσταση του Πλούτου της Λαϊκής Σκηνής

Πριν κάποια χρόνια προσπαθήσαμε από κοινού και οι δυο θεατρικές ομάδες της Άνδρου να εμπνεύσουμε στην τότε Δημοτική Αρχή την ιδέα της πραγματοποίησης μιας τέτοιας συνάντησης και στον τόπο μας. Γνωρίζαμε τις δυσκολίες. Ήμασταν όμως έτοιμοι να τις αντιπαλέψουμε. Πλην όμως «ουδέν νεώτερον» από το δημοτικό-καλλιτεχνικό μέτωπο!!

Από την καλοκαιρινή παράσταση του Πλούτου της Λαϊκής Σκηνής

Στη Ρόδο παρουσίασαν τη δουλειά τους και οι δύο θεατρικές ομάδες του νησιού μας. Την ίδια δουλειά που είχαν παρουσιάσει το καλοκαίρι και στο κοινό της Άνδρου. Με χρονολογική σειρά πρώτα ο ΘΟΑ και μετά η Λαϊκή Σκηνή που έκλεισε και την αυλαία της συνάντησης της Ρόδου.

Από την καλοκαιρινή παράσταση της Σαλώμης του ΘΟΑ

Και οι δύο ομάδες αξιολογήθηκαν με κολακευτικά σχόλια από τους συμμετέχοντες της συνάντησης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι κάθε φορά που ζητούν να συμμετάσχουν με έργο στις συναντήσεις αυτές, γίνονται ασμένως δεκτές.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή, όταν μετά το τέλος της παράστασης του «Πλούτου», κατά την απονομή του αναμνηστικού στη Λαϊκή Σκηνή, η Αγγελική Στρατή, μιλώντας εκ μέρους της ομάδας, δήλωσε ότι η παράσταση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Κώστα Τσαπέκου. Δήλωση που, όπως και η παράσταση, χειροκροτήθηκα θερμά από το κοινό, που με πολλά μπράβο στο τέλος επιβράβευσε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Από την καλοκαιρινή παράσταση της Σαλώμης του ΘΟΑ

Κοινή διαπίστωση. Το κοινό της Άνδρου είναι χωρίς αμφιβολία ένα προικισμένο και με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ευαισθησίες κοινό. Ένας κόσμος που με αδιάλειπτη παρουσία στις ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στηρίζει τις προσπάθειες όλων.

Όσοι, έχοντας αυτό που λέμε «καλλιτεχνική ευαισθησία» και κάνοντας βεβαίως το κέφι μας,  χωρίς να επιζητούμε δάφνες γι’ αυτό, έχουμε κατά καιρούς εισπράξει το ζεστό χειροκρότημα τόσο των Ανδριωτών συμπατριωτών μας, όσο και των επισκεπτών και από επιλογή τους - επίσης - Ανδριωτών συμπατριωτών,

Ευχαριστούμε θερμά για την ικανοποίηση  που μας έχει δώσει το χειροκρότημα αυτό. Ελπίζουμε και ευχόμαστε όλα τα καλλιτεχνικά σχήματα του νησιού να είναι σε θέση για πολλά χρόνια ακόμη, να συνεισφέρουν με όποιο τρόπο το κάνει καθένα τους στη βελτίωση της κοινωνίας. Αυτό που περιμένουμε, για μια ακόμη φορά, είναι η (πέρα από τις όποιες μικρότητες και προσωπικές προτιμήσεις) στήριξη συνολικά των παραπάνω προσπαθειών, από το φυσικό υποστηρικτή τους: το Δήμο Άνδρου. Να είμαστε όλοι καλά.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Congratulations to all and everybody that participate to honor our beautiful Island Andros