Από την «Λευκή Νύχτα» στην θεματική «Μικρά Αγγλία»

Φωτογραφία από την συνάντηση στην Χώρα.

Η ζύμωση ιδεών, η συναπόφαση Αυτοδιοίκησης- Αγοράς- Κοινωνίας των Πολιτών για το Πρόγραμμα της φετινής, επικείμενης «Λευκής Νύχτας» (7.12.2019) καθώς και για επόμενες, πολιτισμικές δράσεις, όπως την ανασύσταση των σκηνικών της ταινίας «Μικρά Αγγλία» στον φυσικό τους χώρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της απογευματινής συνάντησης, στις 18.11.19, του Αντιδήμαρχου Πολιτισμού, Δημήτριου Γιαννίση, με τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων από τον χώρο του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, του εμπορίου και λοιπών κλάδων της τοπικής οικονομίας της χωρικής ενότητας Άνδρου, στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Γιαννίση σε φυσικά και νομικά πρόσωπα με τέτοια ιδιότητα, και είναι η τρίτη σε σειρά, σύμφωνα με όσα είχε προαναγγείλει ο ίδιος.

Ο κ. Γιαννίσης έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης εστιάζοντας στην εξεύρεση λύσεων, ώστε ν’ αναζωογονηθεί πολιτισμικά η περίοδος -κυρίως- του χειμώνα στο νησί.

Προανήγγειλε ότι:

  • θα ξεκινήσει σύντομα την προβολή ταινιών σε χωριά, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου∙
  • θα υλοποιήσει δράσεις για την ανάδειξη της Ανδριώτικης Κουζίνας,

Επίσης,

  • εξέφρασε την θετική στάση του Δήμου στην αξιοποίηση των αιθουσών μη λειτουργούντων σχολείων από τους πολιτιστικούς-εξωραϊστικούς φορείς∙
  • υπογράμμισε τις ενέργειες του Δήμου για την ανακαίνιση του υπάρχοντος και την εγκατάσταση μόνιμου τεχνικού εξοπλισμού, όχι μόνο στο Κλειστό Δημοτικό αλλά και στο Ανοικτό Θέατρο, ώστε να είναι πάντα έτοιμα για πολιτισμική αξιοποίηση.
  • ανέφερε την συνάντηση που πραγματοποίησε με τον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη στην Αθήνα, προκειμένου να ανασυσταθούν κατά μέρος ή κατά το όλον τα σκηνικά της ταινίας «Μικρά Αγγλία» μέσα στην Χώρα, αναδεικνύοντας την ομορφιά της ως φυσικό υπόβαθρο και θέλγητρο επισκεπτών.

Ως προς την Λευκή Νύχτα της 7ης Δεκεμβρίου, μέσα από την ανταλλαγή ιδεών οικοδομήθηκε συζήτηση, με στόχο να καταρτισθεί το τελικό Πρόγραμμα. Οι συμμετέχοντες συνέκλιναν σε αποφάσεις για τον ενιαίο εξωτερικό διάκοσμο της Αγοράς, την δραστηριοποίηση των παιδιών μέσω των σχολείων για την κατασκευή εορταστικών χειροτεχνιών, την κατασκευή σπιτιών εν είδει «χωριού», που θα πλαισιώσουν το δέντρο στην πλατεία Γηροκομείου, αλλά και την Κάτω, το στήσιμο «εργαστηρίου σοκολάτας- Ζαχαροπλαστικής», τις  μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις καθώς και την αξιοποίηση υπαρχόντων πόρων του Δήμου Άνδρου, ως κάτι καινούριο που θα εμπλουτίσει το Πρόγραμμα. Από όλες τις πλευρές εκφράστηκε η πρόθεση οι δράσεις να εξαπλωθούν στο τριήμερο 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι: του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.), της Λέσχης Ανδρίων, του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου, του Θεατρικού Ομίλου Άνδρου (Θ.Ο.Α.), της Λαϊκής Σκηνής Άνδρου, του Εμπορικού Συλλόγου Άνδρου, του Συλλόγου Καφεστίασης, του Συλλόγου Βραχνού «Αγ. Δημήτριος», του Συλλόγου Λειβαδίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαριάς- Κουμανής «Ο Άγιος Ταξιάρχης», του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Μαινήτων, του Συλλόγου Αλαδινού «Αγία Τριάδα», του Μορφωτικού Συλλόγου Πιτροφού, του Συλλόγου Ζαγαναριωτών, του Συλλόγου Πέρα Χωρίων «Ο Άγιος Παντελεήμων», του Νηπιαγωγείου Μεσσαριάς, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΕΠΑΛ Άνδρου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Χώρας Άνδρου, καθώς και ιδιώτες επιχειρηματίες.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι διαδικασίες κατάρτισης του Προγράμματος για την Λευκή Νύχτα.  

 19/11/2019

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Και στην χώρα το πλάνο τους έλεγε να μην γίνει τίποτα, τους πήραν είδηση οι χωραϊτες και τους έσυραν από το αυτί για την συνέχιση των εκδηλώσεων. Οι υπόλοιπες μπούρδες του Γιαννίση, περί αξιοποίησης των σχολειων από τους συλλόγους είναι ψέματα που την γνωρίζουν πολύ καλά τα μέλη των υπό διωγμό συλλόγων ... Ψέμα στο ψέμα, θα την πάνε την θητεία, τα χρυσά μου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο γαυριο ασχολούνται με τα Σιλο. Αυτο επιβαλουν τα συμφεροντα των ολιγων. Γι αυτο αλλωστε μπηκαν στον πολιτικό στίβο.....που χρόνος για χριστουγεννιάτικα. Το Γαυριο θα πληρώσει πολυ ακριβά αυτη την θητεία. Μονο ο δημαρχος και η αντιδήμαρχος Αθηνά μπορουν να το σωσουν. Να τραβηξουν μπροστά και να υλοποιήσουν το προγραμμα τους χωρις να υπολογισουν τους κατ επάγγελμα καταγγέλλοντες

This comment was minimized by the moderator on the site

Περιμένουμε την αντιδημαρχο να αποφασίσει αν θα γίνει κάτι. Αλλά δεν προλαβαίνει έχει δουλειές. Ο δήμαρχος δεν θέλει να γίνει στο Γαυριο εκδήλωση για να δείξει ότι το τοπικό δεν κάνει δουλειά. Οπότε οι Γαυριωτες θα φέρουμε τα ωραία μας λεφτά στη χώρα να τα οικονομησετε ατιμουληδες...

This comment was minimized by the moderator on the site

Ανδριωτη μπορεις να μα μας πεις πια ειναι η συγκροτημενη ομαδα που εχει βγει στα καγκελα και καταγγελλει;

This comment was minimized by the moderator on the site

Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΑΡΧΟ...ΠΡΟΧΩΡΕΙ ...ΑΡΓΑ..ΑΡΓΑ ..ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ
ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ...
(Σύμφωνα με όσα λέτε ο Δήμος Άνδρου δεν διασπάστηκε την 5ετία Σουσούδη, δεν διασπάστηκε από την ομάδα Καπάκη με την Πλούσκα, αλλά μόλις ξεκίνησε σιγά-σιγα. Πολύ ενδιαφέρον αφήγημα. Αλλά μόνο εσείς το πιστεύετε - Εν Άνδρω)
ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΑΙΝΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ...
ΕΧΕΙ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ Σ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΘΩΜΑ ...
ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΟΨΙΜΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟ ΜΠΑΛΛΑ ..
ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΛΑ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ..
(Μα τι λέτε και ποιος πρέπει πάει στους υπουργούς για προγράμματα και λεφτά που χρειάζεται η Άνδρος; Η Μαρία η Πενταγιώτισα; Αν δεν έχει συνεργάτες σε ένα σπορ ομαδικό όπως η δημαρχία χάθηκες. Είδαμε τι έκανε ο Σουσούδης μόνος του. Τίποτα - Εν Άνδρω)
ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ..ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ...
(που παίρνονται οι κρυφές αποφάσεις και ποιες είναι αυτές; Στα υπόγεια του σπιτιού του Γιαννίση που δεν έχει υπόγειο; Και ποιες είναι αυτές αν δεν αφορούν προγράμματα και χρηματοδοτήσεις νέων έργων; - Εν Άνδρω)
ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΣ...
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΗΜΑ ΡΧΟΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ...ΑΛΛΑ ΦΕΥ....
ΚΡΙΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗ...ΚΡΙΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗ...ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ...ΕΠΙΒΛΕΠΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ...
(Στηρίξατε Λοτσάρη και αυτός πήρε 6 έδρες με απλή αναλογική. Δεν είδατε το εκλογικό σύστημα; Δεν ξέρετε πως ο δήμαρχος δεν είναι απόλυτος άρχοντας και βασιλιάς. Μήπως ζείτε στο 1919 ακόμα; - Εν Άνδρω).
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ...ΔΗΜΗΤΡΗ,...
ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ...ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΨΙΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ...ΔΙΚΤΥΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ...
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ...
(Καλή μου ποιος ζει και ποιος πεθαίνει αν πεθάνει η Άνδρος; Το ζήτημα δεν είναι η επόμενη περίοδος. Το ζήτημα είναι αν θα γίνει κάτι αυτή την περίοδο ή θα έχουμε αλλά 4 χαμένα χρόνια - Εν Άνδρω)
ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ...
ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ...
(Τι να καταλάβει; Αυτό που κατάλαβε ο προηγούμενος που δούλευε για την επόμενη περίοδο από την πρώτη μέρα κι έχασε 5 χρόνια και δεν βγήκε στο τέλος. Έχασε και αυτός και η Άνδρος. Εμείς στηρίξαμε Λοτσάρη για να κερδίσει η Άνδρος όχι για να κερδίσει ο Λοτσάρης. Εσείς δεν στηρίξατε τίποτα ως γνωστόν. Ανώνυμες φούσκες λέτε για να στρέψετε τον δήμαρχο κατά των νσυνεργατών του. Κάτι που δεν σας βγαίνει όμως. Συνεχίστε όμως έχετε πλάκα - Εν Άνδρω)
ΔΗΜΗΤΡΗ..ΔΗΜΑΡΧΕ..ΔΗΜΗΤΡΗ...ΔΗΜΑΡΧΕ...ΔΕΝ ΠΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΤΣΙ....
ΞΥΠΝΑ ...ΞΥΠΝΑ...
(Δημήτρη-Δημήτρη αν είναι να πας και να ξαναπάς για δήμαρχος χωρίς έργο και χωρίς συνεργάτες αποκοιμίσου και κάνε το παγόνι όπως ο προηγούμενος. Η Άνδρος έχει ανάγκη από έργα κι όχι από επανεκλογές κάθε 4 χρόνια. Χορτάσαμε από τέτοια - Εν Άνδρω).

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Χώρα ετοιμάζεται. Το Μπατσί ετοιμάζεται. Έχουν ήδη κάνει αναγγελίες. Το Κόρθι θα κάνει αργότερα. Το Γαύριο τι θα κάνει; Υπάρχει πρόβλημα γιατί υπάρχουν 2-3 αρχηγοί και μια συγκροτημένη ομάδα που έχει βγει στα κάγκελα και καταγγέλλει. Όμως με καταγγελίες δεν βάφονται αυγά. Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι. Αλλά ποιος;

This comment was minimized by the moderator on the site

βρε ανεγκέφαλοι ...
ποτέ στο παρελθόν δεν κανόνιζε η Χώρα να πέφτει επάνω στις εκδηλωσεις του Αγίου Νικολάου στο Κόρθι και στο Γαυριο...
φέτος ο περιφανής αυτός άντρας επι του πολιτισμού κ.Γιαννίσης διαχωρίζει και παλι το νησί --- γνωστό το παρελθόν του -- με προγραμματισμό
6-7-8 /12 ..να κάνει τισ εκδηλώσεις για την λευκή νύχτα..
ωστε να μην μπορέσει να μετακινηθεί ο κόσμος ,σε διαφορετικές ημέρες απο τον ενα τόπο στον άλλο και όλες οι εκδηλώσεις, να είναι μίζερες και τελικά όχι για τους ιδιους εμάς εδω...που θα θέλαμε ν αμετακινηθούμε...
κανονίζει προγγράμματα σε βάρος του συνόλου των συμπολιτων μας...
ντροπή και προκληση έναντι των υπολοίπων Ανδριωτων...
μαζευτείτε γιατί την επόμενη χρονιά...μαύρη νυχτα θα κάνετε και όχι λευκή..κύριε ...επι του πολιτισμού ...τρομάρα σασ αντιδήμαρχε...
πάρτο χαμπάρι ο Δήμος είναι ενιαίος και όχι μόνον για την Χώρα...

This comment was minimized by the moderator on the site

Στο Γαυριο θα γίνει κάτι ;