Υδρούσα & Κόρθι συντονίζονται στις εκδηλώσεις πολιτισμού της Άνδρου

 

Από την συγκέντρωση για την Υδρούσα

Δύο συναντήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον πολιτισμό έγιναν στην Άνδρο με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Πολιτισμού Δημήτρη Γιαννίση. Η πρώτη στο Κόρθι στις 9/2 και η δεύτερη στην Υδρούσα στις 13/2. Και για τις δύο ο Δήμος Άνδρου εξέδωσε δελτίο Τύπου. Δεν δημοσιεύσαμε το πρώτο περιμένοντας την συνέχεια. Σκοπός μας δεν είναι να δημοσιεύουμε ότι μας στέλνουν όπως κάνουν άλλοι, αλλά να επιλέγουμε ότι έχει ενδιαφέρον και έχει και συνέχεια.

Περιμέναμε λοιπόν να ολοκληρωθεί ο συντονιστικός γύρος της οργάνωσης των εκδηλώσεων πολιτισμού ώστε να έχουμε μια εικόνα αποφεύγοντας τις φωτοβολίδες ανακοινώσεων περί πολιτισμού της προηγούμενης περιόδου, που δεν είχαν ποτέ καμία συνέχεια. Παρουσιάζουμε λοιπόν σήμερα και τα δύο δελτία μαζί ώστε οι ανδριώτες να έχουν μια συνολικότερη εικόνα της προσπάθειας που γίνεται σήμερα από τον Δήμο με στόχο τον συντονισμό όλων των πολιτιστικών φορέων της Άνδρου.

Απ’ ότι φαίνεται - και από τα δύο δελτία τύπου - υπάρχει ένα ζωηρό ενδιαφέρον για τον συντονισμό από την νέα διοίκηση στο οποίο ανταποκρίνεται όπως φαίνεται η κοινωνία του νησιού. Περιμένουμε την συνέχεια με καλύτερη οργάνωση και συντονισμό ενόψει καλοκαιριού. Γιατί τα προηγούμενα χρόνια κανείς δεν συντονιζόταν με κανέναν κι είχαμε εκδηλώσεις που απλώς ανακοινώνονταν. Κι όποιος προλάβαινε…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

Από την συγκέντρωση για το Κόρθι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΥΔΡΟΥΣΑ

 

Από την συγκέντρωση για την Υδρούσα

Προτάσεις, ιδέες και προγράμματα δράσεων και εκδηλώσεων παρουσίασαν οι σύλλογοι πολιτισμού δημοτικής Ενότητας Υδρούσας την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου στο αποκεντρωμένο γραφείο Γαυρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Δημήτρη Γιαννίση. Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση που επιδιώκεται από τον Δήμο Άνδρου, προκειμένου να εδραιωθεί ενιαίος και ανοικτός διάλογος με τους φορείς πολιτισμού και των τριών δημοτικών ενοτήτων του νησιού.

 Στην συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου της Άρνης, της Κατακοίλου, του φιλοπρόοδου Ομίλου Γαυρίου, του Χορευτικού Συλλόγου Υδρούσας, της εθελοντικής πολιτιστικής Ομάδας Μπατσίου και του Συλλόγου Παλαιόπολης. Από πλευράς Δήμου παρέστησαν ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης και οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Μουστάκας και Αθηνά Κοζανίτου.

Τόσο ο Δήμαρχος Άνδρου όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού έθεσαν στο επίκεντρο της συζήτησης το εγχείρημα της καταγραφής των δράσεων σε ένα, συνολικό πρόγραμμα για όλη την Άνδρο, μαζί με τις δράσεις των συλλόγων και φορέων πολιτισμού των δημοτικών ενοτήτων Άνδρου και Κορθίου και τόνισαν πως κάτι τέτοιο θα προέλθει μέσα από κοινή προσπάθεια για να διευρυνθεί η πληροφορία σε όλους τους κατοίκους, δημότες και επισκέπτες της Άνδρου. Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού υπογράμμισε την ανάγκη να διευρυνθεί η περίοδος διεξαγωγής εκδηλώσεων και εκτός υψηλής, τουριστικής περιόδου (Ιούνιος-Σεπτέμβριος), καθώς υπάρχουν αγορές εισερχόμενου τουρισμού, που ενδιαφέρονται τότε να επισκεφθούν το νησί.

Και οι δυο πλευρές (φορείς- Δήμος) θα συνεχίσουν την σταθερή τους επικοινωνία, με στόχο να υλοποιηθούν τα παραπάνω.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΚΟΡΘΙ

Από την συγκέντρωση για το Κόρθι

Πολυάριθμες ιδέες, προτάσεις και αιτήματα προς μια κατεύθυνση, την πολιτισμική ανάταση της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου, μοιράστηκαν φορείς πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Δημήτρη Γιαννίση, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 8μμ, στον Πολυχώρο Κορθίου. Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο των συναντήσεων με τους φορείς Πολιτισμού στο νησί, που οργανώνει ο Δήμος Άνδρου, προκειμένου ν’ ακούσει αιτήματα και να ενοποιήσει συνολικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το 2020.

Οι φορείς έθεσαν στο επίκεντρο αιτήματα οικονομικής στήριξης των δράσεων τους, την συντήρηση του κτηρίου για το Μουσείο Κορθίου, την στήριξη του Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου, την εξεύρεση επιδοτούμενων προγραμμάτων για τον πολιτισμό, την συντήρηση ηθών και εθίμων, υλικού και άυλης, πολιτιστικής ιστορίας του Κορθίου, καθώς και την χρήση νέων τεχνολογιών για την ανάδειξη τοπόσημων και άλλων στοιχείων της περιοχής. Από την πλευρά του Δήμου Άνδρου, ο κ. Γιαννίσης ζήτησε, μεταξύ άλλων, να καθορισθεί ημερομηνία για ημερίδα της ψυχολόγου Ανθής Δοξιάδη, με θέμα την μητρότητα και την σχέση με τα παιδιά. Επίσης, εισηγήθηκε το ζήτημα της αναβίωσης του φεστιβάλ ανδριώτικης κουζίνας με την ανάδειξη τοπικών προϊόντων ανά περιοχή. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε εδραιώνοντας αμοιβαία επικοινωνία μεταξύ φορέων και Δήμου Άνδρου.

Στην συζήτηση παρόντες ήταν η άμισθη Σύμβουλος Αθλητισμού και θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννα Σαραβάνου και ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας όρμου Κορθίου, Γεώργιος Ζάννες, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι: του Συλλόγου Γυναικών Κορθίου, του Συλλόγου Γιαννισαίου «Αγριδιώτισσα», του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μουστάκειο», της ΆΝΔΡΟΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., του Ναυτικού Ομίλου Κορθίου Άνδρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Άυλα, της ομάδας Κορθιανού Καρναβαλιού, του Λαογραφικού Μουσείου Συνετίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαρδιάς, του Andros Trail Race, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αηδονίων, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαριάς, και του Συλλόγου Ψαράδων Άνδρου.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πρώτη χρονια συμβαίνει αυτό ...Μπράβο στους μπροστάρηδες , μπράβο σε όσους έιχαν την ιδέα. Ελπίζουμε να βγεί κάτι καλό απο τη συνεργασία όλων και όχι σαν άλλες χρονιές που είχαμε 3 καρναβάλια την ίδια μέρα και ώρα.