Τα αδέσποτα: και φόλες και… φροντίδα!!!

Τελικά το πρόβλημα με τα αδέσποτα και τις φόλες δεν ήταν μόνο στην Άνδρο – όπως έγραψε πριν λόγες μέρες η αναγνώστρια Γεωργία Καραγιώργου, κάτοικος Χώρας Άνδρου. Ήταν και είναι γενικότερο και αφορά κι άλλα νησιά. Αυτό φαίνεται και από το φαινόμενο των δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων παρατηρείται αυξημένο τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά και από την προσπαθεια του υπουργείου Εσωτερικών που επιδοτεί 244 Δήμους - ανάμεσα τους και η Άνδρος και άλλα 8 νησιά του Νοτίου Αιγαίου - για να τα φροντίσουν...

Ανάμεσα, λοιπόν, στις φόλες τα αδέσποτα - από τους αδέσποτους πολίτες - και στην φροντίδα του υπουργείου και των Δήμων. Αυτό φαίνεται και από το φαινόμενο των δηλητηριάσεων αδέσποτων ζώων παρατηρείται αυξημένο τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και από την επιδότηση του υπουργείου.

Όπως αποκάλυψε η Σοφία Τζονίκη, επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού σωματείου stray.gr:

«Έχουν εγκαταλειφθεί πάρα πολλά ζώα, που ήταν έως τώρα μέσα σε σπίτια. Παράλληλα, έχουν δηλητηριαστεί πάρα πολλά ζώα, από τον φόβο που προκάλεσαν δημοσιεύματα περί κορονοϊού… Είναι άνθρωποι που ούτως ή άλλως θα τα εγκατέλειπαν και δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν ένα ζώο. Βρήκαν μια δικαιολογία για να τα εγκαταλείψουν».

Αναγνωρίζοντας εμπράκτως το παραπάνω πρόβλημα το υπουργείο Εσωτερικών επιχορηγεί 244 δήμους – μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Άνδρου - με το συνολικό ποσό του 1.410.500 ευρώ για την προστασία των αδέσποτων ζώων.  Η επιχορήγηση που θα διανεμηθεί στους δήμους όλης της χώρας, αποτελεί τη δαπάνη για την αγορά τροφών και φαρμακευτικών σκευασμάτων και άλλες ανάγκες αποκλειστικά για τα αδέσποτα ζώα, διευκρινίζει το υπουργείο.

Ιδου μέρος της λίστας των Δήμων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου - μαζί με την Άνδρο - που έχουν κι αυτά πρόβλημα:

 ΑΝΔΡΟΥ -  ΘΗΡΑΣ - ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ - ΛΕΡΟΥ - ΚΑΡΠΑΘΟΥ - ΚΩ - ΜΗΛΟΥ - ΜΥΚΟΝΟΥ.

Πηγή: www.lifo.gr

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet