Τα 20 πράγματα που έχουν καταλάβει για τον κορονοϊό μερικοί απιονισμένοι (!) ή και κάποιοι αφιονισμένοι!...!...

Εδώ και περίπου δύο μήνες, η καθημερινότητά μας περιλαμβάνει την απογευματινή ενημέρωση των 6 από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά και έναν βομβαρδισμό επιστημονικών απόψεων, που επειδή ακριβώς ο ιός είναι νέος και ουσιαστικά μελετάται τώρα, αλλάζουν συνεχώς. Μαζί με το lockdown που επιβλήθη πριν από ενάμιση μήνα και ανέτρεψε την καθημερινότητα όλων είναι λογικό μερικές φορές να δημιουργείται μια σύγχυση την οποία με πολύ χιούμορ διακωμωδεί το παρακάτω κείμενο που έχει αναρτηθεί στο Facebook.

«Τα 20 πράγματα που κατάλαβα εγώ προσωπικά σχετικά με τον Covid-19. Αν κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά με διορθώνετε.

  1. Δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι για κανέναν λόγο, αλλά εάν πρέπει να βγεις, τότε μπορείς να βγεις.
  2. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ! Εκτός από τα ανοιχτά.
  3. Δεν πρέπει να πηγαίνεις σε νοσοκομεία εκτός εάν πρέπει να πας. Δεν μπορείς να πας και στο γιατρό, αρκεί να μην είσαι πολύ άρρωστος.
  4. Όταν βγεις θυμήσου την βεβαίωση μετακίνησης που είναι αντισυνταγματική αλλά και υποχρεωτική.
  5. Οι μάσκες είναι άχρηστες! Αλλά το να φοράς μία μπορεί να σου σώσει τη ζωή.
  6. Τα γάντια δεν θα σε βοηθήσουν, αλλά μπορεί και ναι.
  7. Αυτός ο ιός θα εξαφανιστεί το καλοκαίρι, αλλά ίσως και να παραμείνει για πάντα. Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε κάτι συγκεκριμένο.
  8. Θα πρέπει να παραμείνουμε κλειδαμπαρωμένοι έως ότου φτάσουμε στην ανοσία αγέλης, που σημαίνει ότι πρέπει να μολυνθούν όλοι, αλλά παραμένοντας κλειδωμένοι στο σπίτι τους.
  9. Ετοιμάζουν εμβόλιο για να μας εφοδιάσουν με αντισώματα, για έναν ιό που αλλάζει συνέχεια και δεν δημιουργεί αντισώματα. Εν τω μεταξύ, όσοι έχουν αναρρώσει δεν θα αρρωστήσουν ξανά, αλλά μπορεί και ναι.
  10. Ο ιός δεν επηρεάζει τα παιδιά, εκτός από αυτά που αρρωσταίνουν.
  11. Τον ιό τον πήραμε από τα ζώα, αλλά τα ζώα δεν μπορούν να κολλήσουν ... (εκτός από τη βελγική γάτα που βγήκε θετική τον Φεβρουάριο, μα μάλλον επειδή δεν είχε διαβάσει το σχετικά διατάγματα).
  12. Όταν αρρωσταίνεις έχεις πολλά συμπτώματα! Αλλά μπορείτε επίσης και να αρρωστήσεις χωρίς συμπτώματα... μπορεί επίσης να έχεις κάποια συμπτώματα χωρίς να είσαι άρρωστος ή να είσαι μεταδοτικός χωρίς να έχεις συμπτώματα. Ότι προτιμήσει ο κάθε άρρωστος.
  13. Για να μην αρρωστήσεις πρέπει να τρως υγιή διατροφή και να ασκείσαι. Μια κούρσα δέκα χιλιομέτρων σε ένα διαμέρισμα εξήντα τετραγωνικών μέτρων αναζωογονεί και αναπτύσσει τη φαντασία.
  14. Είναι όμορφα να αναπνέεις καθαρό αέρα, αλλά αν δεν έχεις κήπο ή μπαλκόνι, ξέχασε το.
  15. Μπορείς να παίρνεις φαγητό πακέτο από το εστιατόριο στο σπίτι, το οποίο ωστόσο μπορεί να έχει παρασκευαστεί από άτομα που δεν φορούσαν μάσκες ή γάντια. Επομένως, καλύτερα να αφήνεις το φαγητό έξω για τρεις ώρες να απολυμανθεί (εάν δεν έχεις σκύλο που μπορεί να στο φάει).
  16. Ο ιός παραμένει ενεργός σε διαφορετικές επιφάνειες για δύο ώρες. Όχι, τέσσερις ώρες. Πόσες λες? Έξι ώρες? Έλα, ποιος προσφέρει περισσότερα?
  17. Ο ιός εξαπλώνεται στον αέρα για ένα μέτρο, μερικές φορές δύο, αλλά αν υπάρχει άνεμος ίσως περισσότερο.
  18. Έχεις την υποχρέωση να παραμένεις κλειστός στο σπίτι με την οικογένειά σου, αλλά δεν πρέπει να κυκλοφορείς με την οικογένειά σου με αυτοκίνητο.
  19. Δεν έχουμε καμία θεραπεία, εκτός από ένα φάρμακο κατά των ρευματισμών και ένα κατά της χολέρας ... η επιστήμη έχει κάνει μεγάλα βήματα!
  20. Αυτός ο ιός είναι θανατηφόρος, αλλά όχι πάρα πολύ. Ίσως να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή. Σε όλες τις χώρες έχει πολλά θύματα, αλλά ίσως λιγότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και σε κάθε περίπτωση, εάν βρίσκεσαι σε έναν οίκο ευγηρίας, ΤΡΕΧΑ ΦΥΓΕ!»

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/zoi/20-pragmata-poy-katalaba-gia-ton-koronoio-hioymoristiko-facebook

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Aπ'όλα τα διφορούμενα που έχουν αναφερθή στην διάρκεια της παρούσας πανδημίας από επαίοντες καταξιωμένους στον ιατρικό χώρο λοιμωξιολόγους-πνευμονολόγους-παθολόγους κλπ "ιατρικές" δυνάμεις(βλέπε media) τα ακόλουθα ας μείνουν στο μυαλό μας για την προστασία μας νυν και αεί διότι τίποτα δεν τελειώνει στις 4 ή στις 11 ή στις 18 Μαίου και εντεύθεν.
Α) ΠΡΑΞΕ ως εάν Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΣΟΥ ή Ο ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΝΟΣΕΙ ΕΚ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ
Θέλεις να φορέσης μάσκα-γάντια-ποδονάρια-ειδική στολή υψίστης ασφαλείας(όπως οι νοσοκομειακοί) κλπ κλπ; Θέλεις να απομακρυνθής 2μέτρα ή και περισσότερο ή το καλύτερο να μην βρίσκεσαι μαζί με άλλους αν δεν είσαι υποχρεωμένος; Θέλεις να πλυθής επισταμένα ή να απολυμανθής με αντισηπτικό;(ΜΗ το κάνης ένεση και ΜΗ το πιής όπως συνέστησε ο λοιμωξιολόγος Τράμπ).
Τι θα κάνατε αν ένας εχθρός σας επλησίαζε και δεν είχατε να αντιτάξετε άμυνα απέναντί του; Φαντάσου τώρα αν πέραν της ανύπαρκτης άμυνας μας, ο εχθρός που μας πλησιάζει, τυγχάνει και αόρατος. Η λογική λέει βάλτο στα πόδια και κρύψου.
Β) Δέξου ότι ΕΣΥ ΠΑΣΧΕΙΣ και ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ(ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ) και λάβε εσύ τα ανωτέρω μέτρα για να μην τους μεταδόσης τον ιό.
Γ) Για τους γονείς με μικρά παιδιά και επειδή φαίνεται ότι νοσούν πολύ ελαφρά, δυστυχώς δεν ακουσα μετ'επιτάσεως από τους ειδικούς να συστήνουν και για τα μικρά παιδιά ύψιστη προφύλαξη. Οχι μόνο επειδή θα μεταδώσουν τον ιό στον παππού και τη γιαγιά και θα τους στείλουν άναυλα και κυριολεκτικά άκλαυτους, αλλά γιατί κανείς ακόμα δεν γνωρίζει τις απώτερες επιπλοκές της λοίμωξης κυρίως εκ του καρδιαγγειακού ή του αναπνευστικού συστήματος.
Φαντασθείτε όταν ένα παιδάκι μετά κάποιους μήνες εμφανίση εύκολη κόπωση ή κάποια μικροδύσπνοια ή σε τυχαίο προσχολικό έλεγχο τους μιλήσουν οι ειδικοί για μυοκαρδίτιδα. Τότε να δής το δράμα. ΓΙΑΤΙ; Τι έφταιξε το μωρό ή το παιδάκι αν οι γονείς ήσαν αμελείς εξ αγνοίας;
Ειναι μέγιστο λάθος να ανοίξουν γρήγορα παιδικοί σταθμοί-νηπιαγωγεία-δημοτικά σχολεία-γυμνάσια και 1η-2α λυκείου.
Εχοντας ιδία γνωση, σε χώρα της Δ.Ευρώπης τα 2ετη-3ετη-4ετη παιδάκια και οι λοιπές βαθμίδες εκπαίδευσης ήδη λειτουργούν(εσφαλμένα κατά την άποψή μου) από την περασμένη εβδομάδα όταν τα θύματα του κορωνοιού ήσαν περισσότερα των ιδικών μας και σε πληθυσμό μικρότερο της Ελλάδος & με Ε.Σ.Υ σαφώς καλύτερα εξοπλισμένο του ιδικού μας τεχνολογικά.

Εχει επικρατήσει η ευχή αυτές τις ημέρες μαζί με το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ να λένε κάποιοι και καλή λευτεριά. Δυστυχώς χωρίς ενεργητική εξ εμβολίου ανοσία, ελευθερία δεν πρόκειται να έλθη. Και ακούω να λένε ότι μέσα σε ένα έτος θα έχη δοκιμαστεί το νέο εμβόλιο σε εθελοντές.
Εμβόλιο που οι δοκιμές θα δείχνουν ότι δεν υπάρχουν άμεσες παρενέργειες. Τις απώτερες ποιός θα τις γνωρίζη για να ενημερώση τον κόσμο πριν εμβολιασθή; Και όσον αφορά στην ανοσία ποιός θα εγγυάται την χρονική διάρκειά της.Αφου ο ιός-οι ειδικοί το λένε-ειναι νέο στέλεχος της ομάδος των κορωνοιών που η συμπεριφορά του χρειάζεται πολύ χρόνο για να μελετηθή επισταμένα & ειδικά μετά τους πρώτους μαζικούς εμβολιασμούς.
Αλήθεια πόσοι θα τολμήσουμε να είμαστε στους πρώτους εμβολιαζομένους;
Κάποτε η ιλαρά η ερυθρά η ανεμοευλογία, η παρωτίτιδα ήσαν στα υποχρεωτικά νόσηματα που οι γονείς μας έβαζαν μαζί με νοσούντα αδέλφια-ξαδέλφια για να κολλήσουμε και να αποκτήσουμε ανοσία. Τελευταία κάποιοι αδαείς εθορύβησαν αρκετούς γονείς για το δοκιμασμένο πολλές 10ετίες εμβόλιο της ιλαράς κλπ (MMR) και δεν ξέρω πόσοι εξ αυτών δεν εμβολίασαν τα παιδιά τους εκθέτοντας τα σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από τις απειροελάχιστες-ανά εκατομμύριο εμβολιαζομένων παιδιών-παρενέργειες.
Αν κρίνω από την ανωτέρω συμπεριφορά φαντάζομαι ότι κάποια ανάλογη επιφύλαξη θα υπάρχη(και ειδικά για ένα πρωτοεμφανιζόμενο εμβόλιο) κατά την γενική ανοσοποίηση από τον κορωνοιό τουλάχιστον τα πρώτα έτη.
Τελικά όλα τα ανωτέρω παραπέμπουν στην ΣΥΝΕΧΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ προστασία ημών και αλλήλων με όλους τους ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΥΣ τρόπους, ολων των ηλικιών και ομάδων(ευπαθών και μη) και ΑΝΑΜΟΝΗ μέχρι να εμβολιασθούμε με ασφάλεια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Καταπληκτικό Διαμαντή!!!!!