Ο Σταύρος Ξαρχάκος στην Άνδρο με "5 Λαϊκές  Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν"...

Το φετινό φεστιβάλ Άνδρου είναι ένα φεστιβάλ εν μέσω κρίσης και διεθνούς πανδημίας. Για τον λόγο αυτό περικομμένο και εστιασμένο σε μικρά θεατρικά σχήματα ειδικού κοινού. Όμως έχει μια λαϊκή συναυλία «με τρόπον εντόνως ερωτικόν», αυτή του σημαντικού Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύτερο λαϊκό κοινό και ανοίγει την πολιτισμική βεντάλια και στην κοινωνία της Άνδρου.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος υπήρξε ο μεγάλος επίγονος των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών του 20ου αιώνα, Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και των πατριαρχών του ρεμπέτικου, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη. Μια συναυλία αυτού του σπουδαίου συνθέτη στην Άνδρο αποτελεί ένα ξεχωριστό και πολύ σημαντικό πολιτισμικό γεγονός για το νησί μας. Με τις παραπάνω γραμμές ως απλή εισαγωγή σε ένα ξεχωριστό γεγονός παραθέτουμε το δελτίο τύπου της συναυλίας:

«Μία μουσική παράσταση, γεμάτη εικόνες, εντάσεις και στιγμές, η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά με αφορμή τον εορτασμό των δέκα χρόνων λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης και  επαναλήφθηκε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού σε μία  μεγαλειώδη   συναυλία. Ο Σταύρος Ξαρχάκος, διευθύνει μια επταμελή ορχήστρα   κορυφαίων σολίστ που τον πλαισιώνει και φωνητικά, σε ένα μοναδικό ταξίδι ήχων  και συναισθημάτων στα μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη και Μάρκου Βαμβακάρη.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Νεοκλής  Nεοφυτίδης  -πιάνο

Βασίλης Δρογκάρης - ακορντεόν

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης-  κλασική κιθάρα, νυκτά έγχορδα

Γιώργος Λιμάκης  κιθάρα

Αντώνης Τζίκας  - κοντραμπάσο

Ηρακλής Ζάκκας  μπουζούκι , μπαγλαμάς, τζουράς

Δημήτρης Ρέππας - μπουζούκι , μπαγλαμάς, τζουράς

Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, 21:00

Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ: Το Εν Άνδρω καλωσορίζει στην Άνδρο για δεύτερη φορά (πρώτη με τον Μητσιά) τον φίλο και συνοδοιπόρο μιας ωραίας εποχής τον σπουδαίο σολίστ σε μπουζούκι, μπαγλαμά και τζουρά, Ηρακλή Ζάκκα.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet