Παρά την πανδημία το Γαύριο έλαμψε, το Μπατσί ακολούθησε κι από κοντά και το Κόρθι!!!...

ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 

Το παλιό καραβάκι - δώρο Βαλμά - ολόφωτο για μια ακόμα χρονιά. Χωρίς γιορτή φέτος το Γαύριο. Επισκευάστηκε με φροντίδα της αντιδημάρχου πλήρως μετά την περσινή καταιγίδα. Τοποθετήθηκε και φωταγωγήθηκε δίνοντας μια νότα γιορταστική. Έχει δίκιο ο φίλος κ. Ι.Π. Άλκης. Πολύς κόσμος κάνει την τακτική βόλτα του στο λιμάνι και φωτογραφίζεται με τα παιδιά του μπροστά του.

"Φίλε" κ. Μπασαντή,

Μήπως  καλό θα ήταν να ενεργοποιήσετε  - για την ενίσχυση της δημιουργίας μιας εορταστικής ατμόσφαιρας – μια  τονωτική ένεση αισιοδοξίας  και  απασχόλησης  στους αποκλεισμένους Ανδριώτες?

Πρόταση

Να   ζητήσετε  από όλους να στολίσουν τα  σπίτια, τις αυλές, τα δένδρα τους με Χριστουγεννιάτικα στολίδια, φωτάκια, κλπ  με τις εξής προϋποθέσεις:

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το έφτιαξε το τοπικό του Γαυρίου προς αντικατάσταση του περσινού που κατεστράφη από την καταιγίδα. 

Διακόσια πενήντα μέτρα φωτοσωλήνα του λιμενικού ταμείου τοποθέτησε ο Γ. Μαντζιώρος σε στύλους κι έλαμψε το λιμάνι. 

Για πρώτη φορά με πλήρη φωτισμό το Γαύριο με 9 καινούριους πυλώνες στο λιμάνι και 2 στο πάρκινγκ/ Για πρώτη φορά φωτίστηκε ολόκληρο το κάποτε μισοσκότεινο Γαύριο.

  1. Για κάθε κοινότητα, γειτονιά, χωριό, το ζωντάνεμα  θα αναλάβει  η  νεολαία.
  2. Όλοι να στείλουν φωτογραφίες  στο «Εν Ανδρω» σαν ένδειξη συμμετοχής και όχι διαγωνιστικής ενέργειας, διότι τότε θα αποκλειστούν οι  αδύναμοι οικονομικά.  Σημασία να έχει η πρωτοτυπία  και η φαντασία.
  3. Θα υπάρξει μια ευγενής άμιλλα και όλοι  (ασχέτως εάν συμμετάσχουν στην προσπάθεια)  θα  νοιώσουν ότι πλησιάζουν τα Χριστούγεννα , κυρίως αυτοί που κατοικούν εκτός πόλεων
  4. Οι  νεολαίοι καλό θα είναι δώσουν ένα εορταστικό Χριστουγεννιάτικο χρώμα   όχι μόνο στα δικά τους σπίτια, αλλά και στα σπίτια που δεν έχουν την δυνατότητα   να ενεργοποιηθούν, ή δεν το γνωρίζουν.

Και το παλιό δημαρχείο στολισμένο κι ολοφώτεινο. Πίσω του και η πλατεία Βαλμά φωτισμένη και στολισμένη.

Και μέσα σε όλα και η γλίστρα κατάφωτη γλίστρα δείγμα της νέας εποχής για το Γαύριο.

Εύχομαι ό,τι το καλύτερο.

Ι.Π. – Άλκης

10 Δεκεμβρίου 2020, 15 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα

ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΤΣΙ ΟΛΟΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 

Μέσα σε αυτό το σκυθρωπό κλίμα της δύσκολης αυτής εποχής το Γαύριο έλαμψε ολόφωτο για πρώτη φορά. Πυλώνες φωτισμού στο λιμάνι μετά από πολλά χρόνια. Πυλώνες φωτισμού στο πάρκινγκ που δεν είχε ποτέ. Κολώνες φωτισμού λαμπερές. Παλιό δημαρχείο και γλίστρα φωτεινά. Φίλε κ. Ι.Π.-Άλκη κάποιοι σκέφτηκαν αυτά που εσείς προτείνατε στο γράμμα σας στο Εν Άνδρω. Όμως και το Μπατσί αν και μοναχικό λόγω της πανδημίας είναι φωτεινό, στολισμένο, γιορτινά. Αντιφάσεις της εποχής θα πείτε. Ναι, ζούμε σε μια εποχή αντιφάσεων. Όμως έρχονται Χριστούγεννα κι ο κόσμος χρειάζεται φως. Περισσότερο φως. Κι ένα χαμόγελο...

Και όπως μαθαίνουμε έστειλαν γιορταστικά φώτα και στολίδια και σε όσα χωριά μπόρεσαν. Μένει να δούμε τι θα κάνουν και οι κάτοικοι. Το Εν Άνδρω θα κάνει τις γιορτινές μέρες τις διαδρομές του και θα φωτογραφήσει και τα σπίτια που ξεχωρίζουν και θα σας τα παρουσιάσει.  

ΚΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΙΣΤΟ ΤΟ ΚΟΡΘΙ

Δεν προλάβαμε να ανεβάσουμε το ολοφώτεινο Γαύριο και το στολισμένο Μπατσί κι έφτασαν βροχή οι φωτογραφίες από τον δραστήριο αντιδήμαρχο Δημήτρη Τηνιακό για το καταστόλιστο Κόρθι. Ένα υπέροχο καραβάκι/ψαροβάρκα πλάι στη θάλασσα φωτισμένη, λαμπερή πολύχρωμη να δίνει τον τόνο ενός θαλασσινού νησιού, που δεν ξεχνά τις αναφορές του. Εικόνα μαγική... 

Στην κεντρική πλατεία του Όρμου παντού αστεράκια και φωτεινές σωλήνες led. Πίσω τους τα σπίτια μοιάζουν λες κι είναι κάπου στην Αμερική, όπου φωτίζουν τα πάντα. Κι όμως είσαι στον Όρμο. 

Η παιδική χαρά είναι... η χαρά των παιδιών!!! Με το φωτεινό άρμα του Άη Βασίλη...

Τέλος ο πεζόδρομος με στολίδια, αν και άδειος κι έρημος λόγω πανδημίας και απαγόρευσης κυκλοφορίας. Αλλά από στολισμό μια χαρά πάει. Αν άναβαν και τα φώτα των σπιτιών... Όμως όπως φαίνεται αρκετοί είναι οι Κορθιανοί που λείπουν στην Αθήνα και που δεν μπόρεσαν νάρθουν λόγω των απαγορεύσεων. Πάντως όλη η Άνδρος - όπως βλέπουμε - είναι φωτεινή, αν και έρημη, στολισμένη, αν και μόνη. Παρόλα αυτά όμως ντύθηκε ένα χαμόγελο φωτεινής ελπίδας περιμένοντας κι αυτή την έξοδο από το τούνελ που βρεθήκαμε όλοι σε όλο τον κόσμο αυτή την εποχή... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να βλέπετε τα έργα και τώρα που έχετε χρόνο λόγω του ψεκασμού υπολογίστε εάν σας άφησε καθόλου μυαλό ο φόβος τι χρήματα (διαγράφεται μια λέξη - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) από πλευράς Σουσουδη είς γνώση της υπαλλήλου και διευθύντριας των οικονομικών του Δήμου τα προηγούμενα 5χρόνια.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να βλέπετε τα έργα και τώρα που έχετε χρόνο λόγω του ψεκασμού υπολογίστε εάν σας άφησε καθόλου μυαλό ο φόβος τι χρήματα (διαγράφεται μια λέξη - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) από πλευράς Σουσουδη είς γνώση της υπαλλήλου και διευθύντριας των οικονομικών του Δήμου τα προηγούμενα 5χρόνια.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro