105 μοίρες: χριστουγεννιάτικα γλυκά, ξένα και ελληνικά

Γράφει ο Ηλίας Αντωνόπουλος

 

Επειδή οι χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι οι γιορτές της αγάπης και της καλής θέλησης των ανθρώπων μεταξύ τους, στη σημερινή εποχή που περνάμε - όλος ο κόσμος – και είναι πολύ δύσκολη προσπαθούμε να δώσουμε στον κόσμο τη χαρά και την ευκαιρία να περάσει όμορφες στιγμές με την οικογένεια του στολίζοντας όπως μπορεί ο καθένας και δίνοντας έμπνευση για ένα γιορτινό κλίμα.

Για αυτό το λόγο φτιάχνουμε τα γνωστά πλέον σε όλους gingerbread houses που τρώγονται όλα. Μια παράδοση που ξεκίνησε από το εξωτερικό, Γαλλία και Γερμανία. Ένα δώρο που έκαναν μέρες Χριστουγέννων (και στις γιορτές του Πάσχα όμως) και συνηθίζεται αρκετά και για τις ονομαστικές εορτές!

Τα υλικά που περιέχει μέσα δεν είναι στην Ελλάδα τόσο διαδεδομένα όπως σκόνη τζίντζερ και μελάσα. Τα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω αυτά που χρησιμοποιούμε και μεις, μέλι κανέλα γαρύφαλλο βούτυρο.

Η διακόσμηση διαφέρει ανάλογα με το προσωπικό στυλ του κάθε ένα. Καραμέλες – πουράκια – κουφετάκια -  σοκολατάκια είναι τα πιο συνηθισμένα. Δεν θα μπορούσε να λείπει η σοκολάτα φυσικά, καθώς όλες οι ενώσεις της κάθε πλευράς τους είναι κολλημένα με σοκολάτα.

Τέλος ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη από επάνω ώστε να έρθει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση. Κατά κόρον είναι άδεια μέσα εμείς όμως τα φέρνουμε στα μέτρα μας και τα γεμίζουμε με μελομακάρονα ή κουραμπιέδες ανάλογα τι ζήτηση.

Εκτός όμως από τα gingerbread houses φτιάχνουμε παραδοσιακά γλυκα όπως ραβανί, εκμέκ κανταΐφι, σοκολατοπιτα, καρυδόπιτα και φυσικά το γαλακτομπουρεκο της γιαγιάς Κουλας! Μελομακάρονα κουραμπιεδες διπλές δε θα μπορούσαν να λείπουν από το μενού μας!

Τέλος σας προτείνουμε τη Βασιλόπιτα μας που είναι μυστική συνταγή που περιέχει γιαούρτι μέσα! Ευχόμαστε καλές γιορτές χαρούμενες με υγεία, σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας. Το κατάστημα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 09.00 έως τις 20.30 για παραλαβή από το κατάστημα και delivery μόνο. Ευχαριστούμε πολύ.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καλές Γιορτές σε όλους!

This comment was minimized by the moderator on the site

Απο τη πολύ γλυκόζη θα κρεμάσουν ακόμα πιο πολύ τα χείλη μου......

This comment was minimized by the moderator on the site

Πω ρε μανα μου τι θα φάμε...Ατιμη καραντινα τι μας κανεις...