Προμελέτη για την ανάδειξη της αρχαίας Παλαιόπολης

Φωτογραφία από την συνάντηση

Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, συναντήθηκε με την ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Λυδία Παλαιοκρασσά και συζήτησαν το έργο της ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου στην Παλαιόπολη της Άνδρου, μέσω μιας προμελέτης που θα χρηματοδοτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εξετάστηκαν οι δυνατότητες της εκπόνησης «Master Plan» που θα αναδεικνύει την Αρχαία πόλη της Άνδρου και θα δένει με το φυσικό και το αγροτικό τοπίο της περιοχής.

Το βασικό σχέδιο σύμφωνα με την υπεύθυνη του έργου Λυδία Παλαιοκρασσά θα περιλαμβάνει μερικά από τα αντιπροσωπευτικά σωζόμενα μνημεία της Παλαιόπολης, όπως είναι η Οχύρωση, ο Ναός του Πυθίου Απόλλωνος, η Αγορά της πόλης, η Οικιστική της περιοχής και το Λιμάνι, που αποτελούσε συνέχεια της Οχύρωσης.

Μιλώντας αργότερα με την Λυδία Παλαικρασσά διαπιστώσαμε πως τα έργα ανάδειξης της Αρχαίας Άνδρου  έχουν καθυστερήσει πολύ (δεν επιτρεπόταν δρόμος πρόσβασης, οι χρηματοδοτήσεις ήταν πενιχρές, κλπ). Η υπεύθυνη έργαου ελπίζει με την ολοκλήρωση μιας προμελέτης και την επίβλεψη της αρχαιολογίας για τη διάνοιξη του δρόμου να γίνουν τα πρώτα ουσιαστικά βήματα...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet