Το ταξίδι της ψυχής Covid-1984

Του Νίκου Γαρύφαλλου (Msc, Bsc MechEng)

Ιδιοκτήτης Blue Enigma, Αποίκια, Άνδρος

 Η Θάλασσα του Πόνου, Objects & Flow II exhibition, 2019 Βlue Εnigma, Αποικια, Ανδρος

(Ο αναγνώστης Νίκος Γαρύφαλλος, που διατηρεί τον πολιτιστικό χώρο Blue Enigma στ' Αποίκια, έστειλε σειρά σκέψεις του με αναφορά τις πολλαπλές πραγματικότητες, που βλέπουμε γύρω από την κατάσταση του κορονοϊού, τις γονιδιακές θεραπείες, τις φαρμακευτικές βιομηχανίες που συγχωνεύονται με τις βιομηχανίες μεταλλαγμένων τροφίμων και την γενετική που πέρασε στην επιγενετική. Δύσκολα και ελαφρώς ακατανόητα πράγματα για τους αμύητους, αλλά εμείς φιλοξενούμε όλες τις απόψεις, που προσπαθούν να βάλλουν ερωτήματα για την πραγματικότητα της εποχής - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Για χιλιάδες χρόνια, από την εποχή των πρώτων πολιτισμών, οι άνθρωποι μπόρεσαν να ξεφύγουν από την επίσημη πραγματικότητα (υποπροϊόν του πολιτισμού) και να δουν το φως της αληθινής πραγματικότητας.

Σήμερα ζούμε όλοι σε μια τεχνολογική εποχή, στην εποχή του χρόνου, της απόστασης και της μάζας. Μέσα από αυτές τις ανθρώπινες εννοιολογικές κατασκευές, έχει δημιουργηθεί μια τεχνολογία που είναι ικανή να μας μεταφέρει σε έναν άλλο πλανήτη και να προσγειωθούμε εκεί με ακρίβεια εντός χιλιοστού. Πώς είναι δυνατόν όλο αυτό;

Είναι δυνατό επειδή η γλώσσα μας έχει σχεδιαστεί όχι για να περιγράφει την ουσία της φύσης αλλά για να μας δίνει αρκετές πληροφορίες ώστε να ταξιδέψουμε από το σημείο Α στο σημείο Β ή για να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά εργαλεία. Ωστόσο, όταν πρόκειται να εξηγήσουμε την ουσία της φύσης, παγιδευόμαστε σε εννοιολογικά δόγματα, όπου αυτά τα εννοιολογικά δόγματα συνήθως είναι επίσης παραμορφωμένα μέσα από τις τρέχουσες τεχνολογικές και οικονομικές αντιλήψεις της επίσημης πραγματικότητάς.

Τα τελευταία χρόνια, γίναμε μάρτυρες της οικονομικής συγχώνευσης της φαρμακευτικής εταιρείας -Bayer- με την εταιρεία γενετικών τροποποιημένων τροφίμων  –Monsanto. Η νέα τεχνολογία στην ιατρική ονομάζεται «Γενετική Ιατρική» και πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να εξαλείψουν σχεδόν όλες τις ασθένειες με τη χρήση της γονιδιακής θεραπείας, με τον ίδιο τρόπο που πολλοί επιστήμονες πίστευαν κάποτε ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θα εξαλείψουν την πείνα από την ανθρωπότητα. 

Η επίσημη θεωρία της γενετικής λέει ότι κάθε ένα γονίδιο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή μιας πρωτεΐνης με συγκεκριμένη λειτουργία. Όμως, πριν από λίγα χρόνια, ανακαλύφθηκε ότι η ποσότητα των πρωτεϊνών δεν ισοδυναμεί με τη συνολική ποσότητα των γονιδίων. Η αναλογία είναι τουλάχιστον 4:1, τέσσερις διαφορετικές πρωτεΐνες για ένα γονίδιο.

Ως εκ τούτου, ολόκληρη η επιστήμη της γενετικής μέσα από νέα θεωρητικά μοντέλα πέρασε στην επιγενετική, διότι όπως έχει αποδειχθεί η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον σωματικά, χημικά, ηλεκτρομαγνητικά και συναισθηματικά, παίζει πιο σημαντικό ρόλο για την διαμόρφωση της πρωτεΐνης σε σχέση με την ενσωματωμένη γενετική πληροφορία των γονιδίων.

Δυστυχώς όμως οι οικονομικές συμφωνίες έχουν ήδη γίνει και η επίσημη πραγματικότητα απομακρύνεται ακόμα πιο μακριά από την πραγματικότητα. Οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να διακρίνουν τι είναι αληθινό ή τι όχι, ή τι είναι πραγματικό και τι δεν είναι πραγματικό. Άλλοι πάλι γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά είναι εγκλωβισμένοι στο σύστημα.

Όταν καθιερώνεται οποιαδήποτε εννοιολογική έκφραση, μεταμορφώνεται σε μια μορφή καταπίεσης και οι ψυχές χάνονται μέσα στο ταξίδι της επίσημης πραγματικότητας.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet