Εν Ιορδάνη ή το ποτάμι που μάς χωρίζει και μάς ενώνει...

 

Στιγμιότυπο από την ρίψη του Σταυρού το 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ποτάμι που μας χωρίζει είναι και το ποτάμι που μας ενώνει. 

Το πρωί της Πέμπτης 6 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11:00 στο γεφύρι του Πιταρά στα Λάμυρα που περνάει πάνω από το ποτάμι που αποτελεί φυσικό όριο ανάμεσα στις κοινότητες των Λαμύρων και της Μεσαριάς και μετά την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού των υδάτων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Μεσαριάς και του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαμύρων θα επακολουθήσει η Τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στα ρείθρα του ποταμού από κοινού υπό των αυτών ενοριακών Ιερών Ναών. Η καθιέρωση τούτου του κοινού εορτασμού ετησίως, αποτελεί επισφράγισμα της καλής γειτονίας και αγαστής συνεργασίας των εν λόγω ενοριών και επιβεβαίωση της αυτονοήτου αληθείας ότι το κοινό καλό υπηρετείται όταν δίνουμε τα χέρια και χτίζουμε γέφυρες και ουχί όταν εμμένουμε εσωστρεφείς στη δική μας όχθη.
Προς τούτο εκλήθη τιμής ένεκεν και αγάπης, ομού και ευγνωμοσύνης για τη πατρική εύνοια με την οποία μας περιβάλλει, ο πανοσιωλογιώτατος Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου - Αγίου Παντελεήμονος Άνδρου Γέρων Ευδόκιμος μετά της τιμίας συνοδείας αυτού, ίνα προίσταται της σεπτής τελετής.
Η Κυριακή των Φώτων η Θεοφανείων η Επιφανείων είναι συνυφασμένη με τον εορτασμό της φανερώσεως της προσκυνήσεως της Αγίας Τριάδος καθότι κατά τη βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη υπό του Προδρόμου εφάνη ο Υιός, με τη κάθοδο του Αγίου Πνεύματος εν είδει περιστεράς και αποκαλύφτηκε ο Πατήρ η φωνή Του Οποίου εμαρτύρησε για τον Υιόν.
Ο Χριστός βαπτίζεται, ας βαπτιστούμε μαζί Του. Ας κατεβούμε εις τον ποταμόν ίνα σηκωθούμε μαζί Του.

Εκ των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου Μεσαριάς, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λαμύρων και Ταξιάρχη Υψηλού.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Εν μέσω πανδημίας και πολύ περισσότερο της όμικρον, καλείτε κόσμο σε συγκεντρώσεις; Αυτοί που συνέταξαν την ανακοίνωση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ή θα δέχεστε κόσμο με τεστ και δεν το διαβάσαμε;
Εισαγγελέας υπάρχει;