Ξεκίνησε επίσημα ο Βοτανικός Κήπος Άνδρου!

 

Από τα εγκαίνια του Βοτανικού Κήπου της Καϊρείου Βιβλιοθήκης στον πύργο Αγαδάκη στα Απατούρια.

Έγιναν το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 τα εγκαίνια του Βοτανικού Κήπου Άνδρου στα Απατούρια, στο Κτήμα Αγαδάκη της Καϊρείου Βιβλιοθήκης. Ο Βοτανικός Κήπος ξεκίνησε στον πλήρως ανακαινισμένο πέτρινο πύργο Αγαδάκη στο ομώνυμο κτήμα στο τέλος του 2019 ως μέρος του προγράμματος Life και υλοποιείται στο κτήμα Αγαδάκη από την Καΐρειο Βιβλιοθήκη με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου. Το έργο του Κήπου ολοκληρώθηκε το 2021 και εγκαινιάστηκε και παρουσιάστηκε επίσημα στο κοινό της Άνδρου το Σάββατο 28/5.

Η διευθύντρια της Καϊρείου Βιβλιοθήκης Ειρήνη Δάμπαση καλωσορίζει τους επισκέπτες. Δίπλα της ο αντιδήμαρχος Χώρας Δημήτρης Γιαννίσης.  

Στόχος του Βοτανικού Κήπου είναι να αποτελέσει κομβικό σημείο επίσκεψης και ενημέρωσης για την χλωρίδα του νησιού. Συνάμα θα συμπληρώνει τις παράλληλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσω σχολικών επισκέψεων και συνεργασίας με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορθίου.

Ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Παναγιώτης Τρίγκας ξεναγεί τους επισκέπτες στα φυτά του Βοτανικού Κήπου.

Στα εγκαίνια παρουσιάστηκε στο κοινό ο Κήπος που περιέχει περισσότερα από 160 αυτόχθονα φυτά της Ανδρου. Σε κατάλληλη θεση του κτήματος έχει δημιουργηθεί μανιταρόκηπος με αντιπροσωπευτικά είδη από την Άνδρο, υπό την επιμέλεια του συνεργάτη του Γεωπονικού, Ηλία Πολέμη. Στο κτίριο του κτήματος λειτουργεί χώρος πληροφόρησης και ενημέρωσης για το πρόγραμμα και ειδικότερα για τον Βοτανικό Κήπο. Την συνολική επιμέλεια του κήπου, την επιλογή και συλλογή των φυτών, τον σχεδιασμό και την οργάνωση του χώρου, κλπ, έχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο με τον καθηγητή Παναγιώτη Τρίγκα.

Και η μικρή υδατοδεξαμενή (χαβούζα) από όπου υδρεύεται ο Κήπος.

Η Καϊρειος Βιβλιοθήκη, με επικεφαλής την Ειρήνη Δάμπαση, πέραν της παραχώρησης του κτήματος για την δημιουργία του Βοτανικού Κήπου, φροντίζει για την συντήρηση και καθημερινή λειτουργία toy. O Δήμος ;Aνδρου λειτουργεί υποστηρικτικά στο όλο εγχείρημα, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα Life.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet