ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΠΟΛΗ

 

Το θεατράκι της Παλαιόπολης - Φωτογραφία Σύλλογος Παλαιόπολης

Η Παλαιόπολη ανοίγει τα θεατρικά δρώμενα του καλοκαιριού. Στον περίβολο του αρχαιολογικού μουσείου της αρχαίας πρωτεύουσας της Άνδρου την Κυριακή 12 Ιουνίου στις 6:30 το απόγευμα ο δυναμικός σύλλογος της Παλαιόπολης με την δραστήριο πρόεδρο του Χρυσούλα Σιγάλα και τον αεικίνητο γενικό γραμματέα του Παναγιώτη Κουλούρη κάνουν την αρχή του πολιτιστικού καλοκαιριού της εφετινής Άνδρου με την θεατρική παράσταση ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ. Μια θεατρική παράσταση για παιδιά, ένα ταξλιδι στην φαντασία, στην πίστη, στην αναζήτηση.

Η θεατρική δράση εντάσσεται στις νέες θεματικές 2021-22, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και βασίζεται στην μεγάλη περιπέτεια του Οδυσσέα, όπως μας την παραδίδει ο Όμηρος στις ραψωδίες του, αλλά σε ιδιαίτερη απόδοση, ώστε να απευθύνεται  σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα παιδιά, πρώτα παρακολουθούν την ιστορία του Οδυσσέα, την σπουδαία του περιπέτεια και έπειτα, την παίζουν και εκείνα – σε μια δεύτερη παράσταση – παιχνίδι, με την καθοδήγηση της Βίλιας Χατζοπούλου. Προσεγγίζουν έτσι με διάλογο και με βιωματικό τρόπο την Οδύσσεια, με τρόπο που ευνοείται  η δημιουργική φαντασία, η χαρά της έρευνας και της συνεργασίας.

Η ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης Βίλια Χατζοπούλου ανοίγει νέο ορίζοντα μαζί με τα παιδιά, τα οποία  θα ερευνήσουν με όλες τις αισθήσεις και θα ορίσουν τον χώρο, τον χρόνο και την δράση, ακολουθώντας την περιπέτεια του Οδυσσέα. Μετά την παράσταση, θα ακολουθήσει αναπαράσταση των παιδιών , με σκηνές και πρόσωπα της ιστορίας.  Στόχος μας είναι να ωθήσουμε τα παιδιά να αναλάβουν ρόλους, να παίξουν, να κατανοήσουν και να απολαύσουν την ιστορία. Με την έμπειρη καθοδήγηση της Βίλιας Χατζοπούλου θα αναλογιστούμε πάνω στα θεμέλια της αφηγηματικής τέχνης. Πότε; Που; Ποιοι; Τι; Πώς; Γιατί; Η δράση δημιουργεί- έτσι θεατρικές συνθήκες, ώστε να ειπωθούν οι σπουδαίες ιστορίες και να ζωντανέψουν οι εξαιρετικοί ήρωες.

BΙΛΙΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ: Σπουδές:  Νηπιαγωγών στο πανεπιστήμιο της Αθήνας, Δραματική σχολή «Βεάκη». Μεταπτυχιακές σπουδές στην αισθητική αγωγή της προσχολικής ηλικίας, Basel, Ελβετία. Σαν ηθοποιός έπαιξε απ’ το 1992 ως το 1998. Είναι ιδρυτικό μέλος του θεάτρου των Αλλαγών www.toc.gr  και έχει διδάξει τα μαθήματα: Μονόλογοι, Θεατρική γραφή, Θεατρική διασκευή, Παραμύθι – Αφήγηση. Έχει γράψει πολλά παιδικά και νεανικά έργα, που έχουν παιχτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σε σημαντικά φεστιβάλ. Έχει βραβευτεί με το Α’ Κρατικό Βραβείο του Υπουργείου Πολιτισμού το 2004.

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet