Υπεγράφη σύμβαση 122.000 ευρώ για την ψηφιοποιήση των αρχείων της Καιρεΐου Βιβλιοθήκης

Με την ψηφιοποίηση των πλούσιων αρχείων της Καϊρείου Βιβλιοθήκης επιτυγχάνεται η διάσωση και η πρόσβαση τους σε όλους. Η κληρονομιά του Δημήτρη Πολέμη αξιοποιείται στο έπακρο. Ένα έργο πολιτισμού για την Άνδρο ολοκληρώνεται και η πνευματική παρακαταθήκη του νησιού γ'ινεται κτήμα όλων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Υπεγράφη 16 Δεκεμβρίου 2022 η σύμβαση μεταξύ του Δήμου μας και το αναδόχου του έργου «Ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση των αρχείων της Καϊρείου Βιβλιοθήκης ν. Άνδρου». Αντικείμενο του έργου είναι η διαφύλαξη, προβολή και προώθηση της πολιτιστικής , ιστορικής και πνευματικής κληρονομιάς της Άνδρου. 

Στο πλαίσιο της αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών η Καΐρειος Βιβλιοθήκη επιχειρεί να πετύχει αυτό τον στόχο μέσω της ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης του υλικού που έχει στην διάθεσή της. Το έργο είναι προϋπολογισμού 99.095,00€, πλέον ΦΠΑ 23.782,80€, συνολικά 122.877,80€ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

«Ένας βασικός στόχος της Δημοτικής μας Θητείας , η συμβολή στην διατήρηση και διαφύλαξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, παίρνει πλέον «σάρκα και οστά» . Είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει αποφασίστηκα στην διάσωση και προβολή ενός πολύ μεγάλου μέρους της Ιστορίας της Άνδρου που διαφυλάσσεται στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες στον Δήμο γιατί με τις δικές τους προσπάθειες φτάσαμε ως εδώ. Κυρίως όμως να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Καίρείου Βιβλιοθήκης, την κ. Ειρήνη Δάμπαση, που αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια την «ψυχή του φορέα».  Να την ευχαριστήσω εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η ψηφιοποίηση του υλικού θα ολοκληρωθεί  επιτυχώς με την δική της συνεργασία και καθοδήγηση», δήλωσε ο Δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Ο Κυριάκος Θωμάς είναι ο μόνος που έκανε έργα στην οκταετία του στην Υδρούσα. Όλοι οι άλλοι απλώς κατηγορούσαν και ξόδευαν στο γάμο του καραγκιόζη.