ΘΕΟΣΚΕΠΑΣΤΗ: Συναυλία φιλαρμονικών Άνδρου και Χαλανδρίου σε κλίμα έντονης συγκίνησης

Η συναυλία των δύο Φιλαρμονικών, του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου και του Δήμου Χαλανδρίου, στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο, ήταν η τελευταία εκδήλωση των τριήμερων εορτασμών για την Θεοσκέπαστη, την πολιούχο της νήσου Άνδρου. Η Φιλαρμονική του ΜΟΥΣΑ πήρε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει αυτή του Δήμου Χαλανδρίου και να πορευτούν μαζί μουσικά σε αυτό το έντονα εορταστικό τριήμερο. Ήταν μια πρόσκληση που στηρίχτηκε από πολλούς και ανάμεσα τους το Ίδρυμα Κυδωνιεώς, τα καταστήματα Αγοράς, τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, μεμονωμένους χορηγοί, τον Δήμο Άνδρου, το Επαρχείο Άνδρου, την Θεοσκέπαστη της Άνδρου κλπ.  

Εδώ χρόνια η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου προσκαλεί μια Φιλαρμονική από όλη την Ελλάδα για να παίξουν στις μεγάλες εκδηλώσεις και κυρίως της Θεοσκεπάστου, που είναι η πανανδρίακη γιορτή της πολιούχου της Άνδρου. Εφέτος κλήθηκε του Δήμου Χαλανδρίου, που ήταν επαγγελματική είχε εξαιρετική απόδοση και καταχειροκροτήθηκε. Έχουν κληθεί κατά καιρούς μερικές από τις καλύτερες Φιλαρμονικές από την Ελλάδα και η εμπειρία για τα νέα παιδιά που απαρτίζουν κατά καιρούς την Φιλαρμονική Άνδρου είναι πολύ σημαντική. Για τον σκοπό αυτό όλοι οι ανδριώτες πλαισιώνουν το εγχείρημα του ΜΟΥΣΑ και βοηθούν. 

Στη συναυλία της Κυριακής 2 Απριλίου η Φιλαρμονική της Άνδρου χειροκροτήθηκε και καθώς με τη συνεχή ανανέωση της έχει επιτύχει να απλώσει τη μουσική και το έργο της στα νέα παιδιά της Άνδρου. Είναι εντυπωσιακό πως στα τελευταία τρία χρόνια κατάφερε και ανανεώθηκε σε τέτοιο βαθμό που πλέον ο μέσος όρος ηλικίας της είναι από τους μικρότερους στην Ελλάδα και το παίξιμο της μπορεί να σταθεί πλάι σε επαγγελματικές Φιλαρμονικές όπως αυτή του Δήμου Χαλανδρίου. Για την ιστορία το Δημοτικό Θέατρο στο οποίο ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις ήτα κατάμεστο και είχε και ορθίους.

Παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές της Άνδρου, ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου, η διευθύντρια τμήματος πολιτισμού, καθώς και ο προϊστάμενος της Φιλαρμονικής Χαλανδρίου. 

Μετά από ένα πρόγραμμα που έπαιξε κάθε μια Φιλαρμονική μόνη της, στο φινάλε έπαιξαν και οι δύο μαζί, ένα μοιρολόι του Ομέρ Λιβανελί ως φόρο τιμής για τα δυστύχημα στα Τέμπη και τους σεισμούς στην Αντιόχεια.

Στο τέλος ο δήμαρχος Άνδρου έδωσε ως αναμνηστικό στη Φιλαρμονική Χαλανδρίου ένα αγαλματίδιο του Αφανή Ναύτη.

Και ο έπαρχος Άνδρου αναμνηστική πλακέτα για την παρουσία τους στις τριήμερες εκδηλώσεις της Άνδρου. Και η Φιλαρμονική Χαλανδρίου έδωσε έπαινο στον Μουσικό Σύλλογο Άνδρου μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης και από τις δύο πλευρές.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet