ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το μουσείο της ελιάς στην Άνδρο (Πιτροφός) 5ο στις προτιμήσεις για την Ελλάδα!!!

 

Το μουσείο ελιάς Κυκλάδων στον Πιτροφό - Φωτ. Εν Άνδρω

Το ιδιωτικό μουσείο της ελιάς Κυκλάδων στον Πιτροφό της Άνδρου - ιδιοκτησίας Δημήτρη Χέλμη - ανακηρύχθηκε 5ο στις επιλογές επισκέψεων των ακολούθων του Tripadvisor στην Ελλάδα για το εφετινό έτος, αμέσως μετά την Ακρόπολη, το μουσείο της Ακρόπολης, τα Μετέωρα και την Πλάκα. Και πάνω από τη Λίνδο, Casa Perlante της Κέρκυρας, την Κνωσό, το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου και τους Δελφούς. Μοιάζει από εντυπωσιακό έως απίστευτο που το μουσείο ελιάς Κυκλάδων στην Άνδρο είναι για μια ακόμα χρονιά στους 10 σημαντικότερους προορισμούς των ταξιδιωτών που έρχονται από το εξωτερικό και κάνουν αξιολογήσεις στο Tripadvisor. 

Η πέτρα που γύριζε με την ώθηση ζώου κι έλιωνε τις ελιές (βίδα) - Φωτ. Εν Άνδρω

Αναλυτικά τα δέκα κορυφαία σημεία επίσκεψης στην Ελλάδα κατά το Travelers’ Choice Best of the Best είναι: 

1. Ακρόπολη
2. Μουσείο της Ακρόπολης
3. Μετέωρα
4. Πλάκα
5. Μουσείο Ελιάς Κυκλάδων (Άνδρος)
6. Λίνδος (Ρόδος)
7. Casa Parlante (Κέρκυρα)
8. Παλάτι της Κνωσού
9. Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
10. Δελφοί

Κατά τα άλλα οι ταξιδιώτες που μοιράζονται τις εμπειρίες τους στο Tripadvisor κατέταξαν την Ακρόπολη 14ο μνημείο παγκοσμίως στα βραβεία Travelers’ Choice Best of the Best. Παράλληλα, στην ευρωπαϊκή κατάταξη, το επιβλητικό μνημείο στην Αθήνα κατέλαβε την 11η θέση. 

Πρώτο στην παγκόσμια λίστα είναι η Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη και ακολουθούν το Κολοσσαίο (Ρώμη) και το Σπίτι της Άννας Φρανκ (Άμστερνταμ). Το Σιντριβάνι του Ντουμπάι καταλαμβάνει την τέταρτη θέση και στην πέμπτη τοποθετείται το Empire State Building στη Νέα Υόρκη. Τη δεκάδα συμπληρώνουν το Μουσείο Ορσέ, ο Πύργος του Άιφελ, η Φοντάνα ντι Τρέβι, το Σέντραλ Παρκ (Μανχάταν) και η Πλατεία της Ισπανίας (Σεβίλλη).

 

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet