Εντυπωσίασε για μια ακόμα χρονιά ο Γ. Ελευθερίου με τα ξυλόγλυπτα του

Για ένα ακόμα καλοκαίρι ο γνωστός ανδριώτης ξυλογλύπτης Γιώργος Ελευθερίου, από τις Στενιές εντυπωσίασε με τα έργα του, που εκτέθηκαν στο Εμπειρίκιο Γυμνάσιο Χώρας. Τον τίμησαν με την παρουσία τους στα εγκαίνια της έκθεσης πολλοί ανδριώτες και επισκέπτες. Ανάμεσα τους ο δήμαρχος και ο έπαρχος Άνδρου. Και οι δύο αγόρασαν έργα του.  

Ακούραστος και με πολλές νέες ιδέες στα ξυλόγλυπτα καράβια του με παλιά ξύλα, δουλεμένα από τον καιρό και την αλμύρα της θάλασσας. Πέτυχε νέες συνθέσεις και κατάφερε να δώσει πνοή στο παλιό ξύλο με την αστείρευτη φαντασία του.  

Εικόνες ξύλινες, ανάγλυφες, μοναδικές, σαν βγαλμένες από παλιά φωτογραφικά άλμπουμ. Κι ακόμα περισσότερο γιατί η όλη σύνθεση απαρτιζόμενη από απίστευτα υλικά: ένα κομμάτι ξύλο κατάλληλα κομμένο, ένα παλιοσίδερο που σχηματίζει ξάρτι, το σιδερένιο εξάρτημα μιας κρεμάστρας που μεταμορφώνεται σε μέρος του πλοίου και της φαντασίας του καλλιτέχνη και του θεατή. 

Ένα ταξίδι στο πέλαγος της φαντασίας που μόνο η αστείρευτη δημιουργικότητα του Γιώργου Ελευθερίου καταφέρνει με υλικά που οι άλλοι πετούν στα άχρηστα. Αυτός να τα παίρνει και δημιουργεί έναν ολόκληρο στόλο μοναδικών πλοίων που ταξιδεύουν τον θεατή και τον πελάτη που τα αγοράζει σε κόσμους μαγικούς. Σε ταξίδια μακρινά. Έτσι όμορφα κρεμασμένα στον τοίχο ενός σπιτιού ή ενός γραφείου. Εμείς πλέον διαθέτουμε ολόκληρο τοίχο με έργα του Ελευθερίου. Και δύο εξαιρετικά μικροέπιπλα που στολίζουν και τονίζουν την ταξιδιάρικη φύση ενός σπιτιού στην Άνδρο. Με αυτή την εμπειρία χαρήκαμε που κι εφέτος ο Ελευθερίου παρουσίασε υπέροχες συνθέσεις του στο Εμπειρίκο Γυμνάσιο Άνδρου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet