Παντρεύτηκε, λοιπόν, ο πιο γνωστός εργένης της Άνδρου! Ναι, αλλά πως παντρεύτηκε;

 

Ο Δημήτρης και η Τέτα...

Όλα ξεκίνησαν Σάββατο πρωί. Το τηλέφωνο του σπιτιού στην Άνδρο κουδούνιζε. Μόλις που το πρόλαβα. Ήταν ο Δημήτρης Σταυρόπουλος. Με ρώτησε τα νέα του νησιού και τι καιρό κάνει. Αυτό το τελευταίο είναι το πιο αγαπημένο θέμα συζήτησης του Σταυρόπουλου και των Άγγλων. Ακόμα και ο τρόπος που το συζητούν είναι ακριβώς ίδιος. Σε τέτοιο σημείο που συχνά αναρωτιέμαι αν ο Δημήτρης είναι Άγγλος.

Κλείσαμε το τηλέφωνο με μια αναφορά στο site. Πιο πολλά χρόνια στη δημοσιογραφία αυτός και αρκετά χρόνια φίλος και συνεργάτης του site λατρεύει τις δημοσιογραφικές αιχμές ή παρατηρήσεις.

Μεσημέρι Σαββάτου. Στο τηλέφωνο πάλι ο Δημήτρης Σταυρόπουλος. «Έλα, έβαλες τη σωστή φωτογραφία; Μπράβο. Μόλις γύρισα. Είχα πάει μέχρι το δημαρχείο στο Παλαιό Φάληρο για να… παντρευτώ την Τέτα!!! Μας πάντρεψε… ο Χατζηδάκης!!! Μετά ήπιαμε έναν καφέ και μόλις επέστρεψα σπίτι! Τι νέα; Ακόμα βρέχει;»

Έμεινα άφωνος. Μετά από κάτι δευτερόλεπτα σιωπής πήρα φόρα:

-        -    Τι είπες; Παντρεύτηκες; Και το λες έτσι; Και κατόπιν εορτής; Και το λες ενώ ρωτάς για τον καιρό; Θα μας τρελάνεις; Θα γράψω κάτι στο site. Καλώς ή κακώς ήσουν ο τελευταίος γνωστός εργένης της Άνδρου…

-       -    Μην τολμήσεις. Τι είμαι εγώ παιδάκι να το παίζω «πρώτη μούρη στο Καβούρι»; Ο γάμος έγινε σε πολύ στενό κύκλο. Είσαι μόλις ο τρίτος που το μαθαίνει. Άστο σε παρακαλώ…

Μπορεί εγώ να το άφησα, αλλά δεν το άφησαν οι άλλοι. Την Δευτέρα ο Βερύκιος βγήκε στην τηλεόραση και το έκανε θέμα! Παλιός τηλεοπτικός δημοσιογράφος και πασίγνωστος ο Δημήτρης ήταν λογικό να τον πιάσουν οι συνάδελφοι στα κανάλια. Μετά από εκεί το πήραν στο facebook της Άνδρου, στην οποία ο Δημήτρης περνά μεγάλο μέρος της ζωής του και το έκαναν κι εκεί θέμα! Μόνο το «Εν Άνδρω» παρέμενε σιωπηλό για έναν παλιό φίλο και καλό συνεργάτη λόγω της έμφυτης σεμνότητας του Δημήτρη. Βέβαια ο Δημήτρης και η Τέτα είναι χρόνια μαζί. Η «περπατησιά» τους στην Άνδρο είναι απλή. Χαμηλών τόνων και οι δύο δεν έδωσαν αφορμή για σχόλια. Άλλωστε το απέδειξαν με τον τρόπο που ένωσαν τις ζωές τους.

Χτες του επισήμανα στο τηλέφωνο πως μοιάζει σα να κρατάμε «μούτρα»! Σαν το site να κρατά απόσταση από έναν φίλο του, που εκτός όλων των άλλων είχε και έχει και δημόσια δράση για την Άνδρο. Την Άνδρο που αγαπά από παιδί. Την Άνδρο για την οποία έχει τόσες φορές παρέμβει δημόσια και έχει προσπαθήσει να πει και να κάνει πράγματα όλα αυτά τα χρόνια.

Αλλά τι μπορείς να πεις όταν η εντολή θυμίζει αρχισυντάκτη της παλιάς εποχής: «αυτό δεν το βάζεις…» Και δεν το βάλαμε μέχρι σήμερα. Είμαστε οι μόνοι που τηρούσαν ένα «εμπάργκο» που δεν τηρούσε κανένας. Μέχρι που επενέβησαν οι «μεγάλες δυνάμεις» και έπεσαν οι τόνοι. Στο τηλέφωνο η Τέτα, σύζυγος πλέον: ‘Έχεις δίκιο. Γράψε κάτι. Μοιάζει σα να είμαστε τσακωμένοι…»

Και έγραψα κάτι. Τι; Μα την έκπληξη για τον τρόπο που το έμαθα. Δεν συμβαίνει να σου λένε σε ένα καθημερινό τηλεφώνημα σχόλια, παρατηρήσεις, να σε ρωτάνε αν βρέχει και παρεμπίπτοντος να σου λέει ο φίλος σου: «Α! Μην το ξεχάσω πήγα μέχρι το δημαρχείο και με πάντρεψε ο φίλος μου ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου…»

Δ. Μπ.

ΥΓ. Με κάτι τετοια ξαφνικά ξεχάσαμε να γράψουμε τις ευχές μας στο χρονογράφημα. Έστω και σαν υστερόγραφο: παιδιά να ζήσετε ευτυχισμενοι. Το Εν Άνδρω και ο διαχειριστής του σας εύχονται ότι καλύτερο...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αγαπητό εν Άνδρο

Εάν είχατε comment award σίγουρα το σχόλιο της συναναγνωστριας ΜΑΡΙΑΣ Π θα ήταν στην πρώτη θέση…!!!

Κρίμα που το ονειρικό σχόλιο δεν είχε ακόμα λίγες γραμμές ….. θα φτάναμε σίγουρα και στην ονείρωξη…!!!

Πέρα πάντως από την χιουμοριστική διάθεση εύχομαι τα καλύτερα στον Δημήτρης και την Τέτα..!!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σας τιμάει το γεγονός ότι μπαίνετε στη διαδικασία και απαντάτε στον καθένα εδώ.Είναι φανερό ότι γνωρίζετε άριστα το "παιχνίδι"της επικοινωνίας.
Πολύ χαίρομαι που συνομιλώ μαζί σας έστω κι έτσι και ας διαφωνούμε δημιουργικά!!!
Δεν θάθελα και δεν μ αρέσει να μονοπολώ όμως την κουβέντα,οπότε το κλείνουμε εδώ το μέγα(!) ζήτημα που προέκυψε από το πουθενά.
Να είστε καλά κ.Μπασαντή,σας εύχομαι τα καλύτερα και ευχαριστώ για την φιλοξενία και την επικοινωνία.

This comment was minimized by the moderator on the site

Σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε.Δεν θα συμφωνήσω μαζί σας για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είστε άλλο ένα κουτσομπολίστικο site,είστε ένα σοβαρό και αξιόλογο site με ποιότητα,με άποψη,με γνώση.Αντιλαμβάνομαι την "ανάγκη" να φιλοξενείτε τέτοιου είδους ειδησούλες life style που σας δίνουν 4.000 αναγνώσεις όπως λέτε αλλά πιστέψτε με δεν τις έχετε ανάγκη.Και φυσικά δεν σημαίνει απαραίτητα επειδή το διάβασαν 4.000 άνθρωποι ότι αυτό είναι είδηση.Θεωρώ ότι ο συσχετισμός που κάνετε είναι ατυχής.Σε ότι αφορά τις νεκρολογίες εσείς μιλήσατε γι αυτές και όχι εγώ.Κατά τα άλλα να σκάσει το χειλάκι μας με τον γάμο με τη γιορτή με το γλέντι,το έχουμε όλοι ανάγκη θα συμφωνήσω.
Οσο για την πρωτοτυπία του γάμου όπως τον περιγράφετε πείτε μου αν θέλετε που βρίσκετε την πρωτοτυπία γιατί εγώ δεν την βλέπω πουθενά.
Ενα ζευγάρι όπως χιλιάδες άλλα ζευγάρια πήγε στο Δημαρχείο και παντρεύτηκε.Να ζήσουν ο Δημήτρης και η Τέτα και να είναι πάντα καλά.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας,συνεχίστε την εξαιρετική σας προσπάθεια και επιτρέψτε μου να καταθέτω τις απόψεις μου οι οποίες δεν είναι πάντα απαραίτητο να ταυτίζονται με τις δικές σας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. Μπ.
Δεκτές οι παρατηρήσεις σας. Η πρωτορυπία όμως έγκειται πως ο Σταυρόπουλος "πετάχτηκε" έτσι απλά στο δημαρχείο μεταξύ πρωινού καφέ και μεσημεριανού.. Χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν. Ούτε στους διπλανούς του, στους φίλους, στους συνεργάτες. Μιλούσε για δουλειές, βγήκε για τσιγάρα, πέρασε από το δημαρχείο, παντρεύτηκε και γύρισε στο σπίτι και ρώταγε για τον καιρό!!! Δεν το έχουμε ξαναδεί. Και το σχολιάσαμε.
Να σας δώσουμε κι ένα δίκιο. Τα media καμιά φορά ευλογούνε και τα γένια τους. Έτσι γράφουν κάτι παραπάνω για τυς "δικούς" τους ανθρώπους. Αυτό ναι. Το βλέπουμε τακτικά.
Όμως σε αυτή την περίπτωση επιμένουμε. Ήταν ο πιο πρωτότυπος γάμος ανδριώτη που ξέρουμε. Εδώ κάνουν προετοιμασίες χρόνια, κάνουν τραπέζια, κάνουν χορούς, στήνουν σκηνικά κλπ. Κι αυτός απλώς πετάχτηκε για τσιγάρα, πέρασε από το δημαρχείο, παντρεύτηκε και μετά πήρε και ρώταγε για τον καιρό!!!

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Να ζήσουν τα παιδιά και καλούς απογόνους....
Με την ευκαιρία να ρωτήσω γιατί αυτό πρέπει να αποτελεί είδηση και μάλιστα "πρωτοσέλιδη"?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. Μπ.
Θα σας εκπλήξουμε αλλά δεν ήταν ποτέ πρώτη είδηση. Δεν θα το προσέξατε. Δεύτερη ήταν. Και ναι είναι ειδηση. Αν δεν ήταν δεν θα την διάβαζαν σε δύο μέρες κοντά 4.000 αναγνωστες. Ξέρετε ο κόσμος δεν διαβάζει μόνο νεκρολογίες. Ενίοτε χρειάζεται και κανένα γάμο να σκάει το χειλάκι του. Πόσο μάλλον αν ο γαμπρός παντρευτεί με τον πρωτότυπο τρόπο που περιγράφουμε.
Ευχαριστούμε για το ερώτημα.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 6 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΡΩΤΕΥΣΙΜΟΣ, ΚΥΝΗΓΟΣ, ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ, ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ, ΜΕ ΩΡΑΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ .....
ΘΑ ΛΕΙΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΜΑΣ!
ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!!