ΚΟΡΘΙ: Εν Ιορδάνη... ο Ιορδάνης!

Εν πρώτοις ο Ιορδάνης! Κύκνος λευκός, γοητευτικός και μόνος. Στο Κόρθι. Κάνει τις βόλτες του, κάνει τις τσάρκες του. Τον έχουν υιοθετήσει οι περίοικοι. Ένας από αυτούς τον βάφτισε Ιορδάνη. Άγνωστο γιατί. Και άγνωστο αν ακούει στο όνομα. Όμως του έμεινε: Ιορδάνης. Και ο Ιορδάνης βγήκε μετά την καταιγίδα να "τσιμπήσει" κάτι χτες το βράδυ στον Όρμο. Ότι βρει ο έρμος. Ευτυχώς είναι κι ένας φούρναρης που το θυμάται. Στη φωτογραφία ο Ιορδάνης ψάχνει να κάτι να τσιμπολογήσει... (φωτ. Χαρίδημος).  

Και αφού έχουμε τον κύκνο Ιορδάνη ιδού και ο Ιορδάνης ποταμός εν Κορθίω! Τώρα γιατί τον λέμε Ιορδάνη; Γιατί κάπως έτσι θα πρέπει να είναι και ο Ιορδάνης το καλοκαίρι στην Παλαιστίνη. Λίγο νερό ίσα για να τρέχει. Ιορδάνης ο κύκνος και ο μικτός ξεροπόταμος κατοικία του κύκνου. Άρα καλή ιδέα να βαφτίσουμε τον ξεροπόταμο για τις ανάγκες του χρονογραφήματος με το όνομα του μοναδικού αμφίβιου και φτερωτού κατοίκου του! 'Ιδού λοιπόν και ο Ιορδάνης ποταμός να τρέχει κι αυτός τις μέρες της βροχής στον Όρμο. Στη φωτογραφία ο κύκνος Ιορδάνης εν Ιορδάνη ποταμό παρατηρεί τα πέριξ... (φωτ. Χαρίδημος).  

Τα πέριξ. Και ότι συμβεί στα πέριξ. Και ιδού ο κυματισμένος όρμος του Κορθίου. Σε ώρα που η μέρα φεύγει και η νύχτα έρχεται.  Και η μοναξιά που απλώνει μέρα και νύχτα στον Όρμο μέχρι να ανοίξει ο καιρός και να έρθουν οι πρώτοι επισκέπτες να χαμογελάσουν οι γύρω, να χαρεί και ο Ιορδάνης που θα βρίσκει κάποιους να χαζεύει και κάτι περισσότερο να τρώει (φωτ. Χαρίδημος).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet