Τα κύματα σαρώνουν το λιμάνι της Χώρας στην Άνδρο (φωτογραφίες και βίντεο)

Τελικά οι ειδήσεις είτε σε βρίσκουν είτε πας εσύ και τις βρίσκεις είτε συναντιόσαστε απόβραδο σε ένα μπαρ του λιμανιού, όπως πριν 200 χρόνια όταν ξεκίναγαν οι ημερήσιες εφημερίδες στο Λονδίνο και οι εκδότες πήγαιναν στα καπηλειά του λιμανιού να ακούσουν ιστορίες από μέρη μακρινα και μετά να τις γράψουν. Με τον αέρα να συνεχίζει και το ανεμόβροχο να έχει σταματήσει μπαίνεις σε ένα από τα δύο ηρωικά μπαρ του Νειμποριού που είναι ανοικτά αυτές τις δύσκολες μέρες για ένα τσάι. Σε λίγο μεμφανίζεται καραβοτσακισμένος βαρκάρης/μεταφορέσς μουρμουρίζοντας: "μόλις που πρόλαβα την βάρκα, είχε μεινει με ένα σχοινί. Λίγο ακόμα και θα την έχανα. Τι καιρός!"

Κάθεται και τον ακούω με ενδιαφέρον, που κορυφώνεται όταν λέει: "Θες να δεις ένα απίστευτο βίντεο και δύο εντυπωσιακές φωτογραφίες που τράβηξα από το λιμάνι χτες Δευτέρα το πρωί που λυσομανούσε ο αέρας και το κύμα καβάλαγε όλο τον κυματοθραύστη σαν καρυδότσουφλο;" Με το που βλέπω φωτογραφίες και βίντεο του λέω: "στείλτα τώρα. Είναι το πιο εντυπωσιακό βίντεο των ημερών και οι φωτογραφίες εξαιρετικές." Ο Ν.Β. χαμογελά συνεσταλμένα και με την βοήθεια του Π.Σ. που έχει ήδη αφιχθεί στην παρέα τις στέλνει.

Σήμερα το πρωί ετοιμάζω δυό λόγια. Κάτι σαν χρονογράφημα για τα κύματα των ημερών και ξαφνικά θυμάμαι την φράση που είχε πει πριν πολλά χρόνια - ήμουν τότε μεταπτυχιακός φοιτητής στο Λονδίνο - ο Ρόμπερτ Μάξγουελ ιδιοκτήτης-εκδότης της μεγαλύτερης αγγλικής εφημερίδας της εποχής: "στις μέρες μας καθένας μπορεί να γίνει ρεπόρτερ φτάνει να έχει μια κάμερα και να βρεθεί μπροστά σε ένα γεγονός". Από τότε πέρασαν δεκαετίες και η τεχνολογία άλλαξε. Τώρα τα πράγματα είναι απλούστερα. Μπορείς να γίνεις σπουδαίος ρεπόρτερ φτάνει να έχεις ένα καλό κινητό (ο φίλος έχει iPhone), υπομονή και επιμονή (ο φίλος ως ερασιτέχνης ψαράς έχει πολύ), καλό μάτι και χέρι για να εστιάσεις σωστά (ο φίλος έχει όπως φαίνεται) και να είσαι στο γεγονός όταν αυτό συμβαίνει. Κάπως έτσι ο Ν.Β. "έπιασε" δύο εξαιρετικά στιγμιότυπα, ενώ "πήρε" 6 συνεχόμενα κύματα που σάρωσαν το λιμάνι της Χώρας την Δευτέρα το πρωί, την ώρα που η καταιγίδα έσπαγε με 11 μποφόρ πάνω στο λιμενοβραχίονα της Χώρας σαρώνοντας τον ολόκληρο...

Διαμαντής Μπασαντής

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet