Γιατί και τα πλοία έχουν ψυχή! ΠΡΕΒΕΛΗ: μην πυροβολείτε τον πιανίστα...

Του Μανώλη Δημελλά

(Από τον φίλο και συνάδελφο των Καρπαθιακών Νέων Μανώλη Δημελλά λάβαμε ένα συγκινητικό κείμενο υπεράσπισης του πλοίου που εξυπηρετεί την γραμμή του. Σκεφτήκαμε τις αντιστοιχίες με τα πλοία που εξυπηρετούν την γραμμή μας και θελήσαμε να περάσουμε το αίσθημα αγάπης που αποπνέει το κείμενο τους για τα πλοία και τους καπετάνιους των γραμμών μας που μάχονται να κρατήσουν όρθια τα νησιά μας. Μια μικρή φωνή υπεράσπισης στα παλιά αγαπημένα πλοία που κάνουν ότι μπορούν στο δύσκολο Αιγαίο. Γιατί και τα πλοία έχουν ψυχή. Όμως δεν έχουν facebook να υπερασπιστούν τον εαυτό τους - ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

Έληξε αργά χθες βράδυ 10/11, περίπου στις  2 μετά τα μεσάνυχτα, η περιπέτεια του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗ. Να θυμίσουμε ότι από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και από το μεσημέρι το πλοίο σκάρωσε σε αμμώδη αβαθή έξω από το λιμάνι του Διαφανιου. Κατάφερε μόνο του να αποκολληθεί όμως κατά τη διαδικασία έχασε τη μια άγκυρα. Μετά από σχετικό έλεγχο των λιμενικών αρχών το πλοίο έφτασε στη Ρόδο όπου και αποβίβασε τους 109 επιβάτες του.
Επειδή γίνεται ένας μεγάλος κύκλος καφενιακών συζητήσεων να πούμε ότι το ΠΡΕΒΕΛΗ εξυπηρετεί πολλά χρόνια την άγονη γραμμή της Κασοκαρπαθιας με συνέπεια και σοβαρότητα. Έχει προσφέρει και εξακολουθεί να είναι ο ακοίμητος φρουρός των δύο νησιών.
Σίγουρα είναι γερασμένο όμως πριν εκφράσουμε την οποία άποψη ας σκεφτούμε ότι χθες ο καπετάνιος του θα μπορούσε βλέποντας την κακοκαιρία να αποχωρήσει και να αποφύγει το λιμάνι του Διαφανίου ωστόσο επέλεξε να το παλέψει.
Αν και τα αρμόδια όργανα του λιμενικού σώματος σύντομα θα βγάλουν πόρισμα να πούμε ακόμη μια φορά ότι για τέτοιου είδους ατυχήματα υπάρχουν πολλοί  παράγοντες που καθορίζουν την πορεία των πραγμάτων. Με δεδομένη τη δυσκολία του Καρπαθίου πελάγους ας ζητήσουμε καταρχήν καλά και ασφαλή λιμάνια κι έπειτα ας δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν για σύγχρονα πλοία. Το ΠΡΕΒΕΛΗ εξακολουθεί να μάχεται και δεν έχει facebook για να υπερασπιστεί τον εαυτό του…

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet