Πρωτοχρονιά, μακριά από τους «φίλους» και άλλα ευχετήρια στο ΕΝ ΑΝΔΡΩ...

Το νεοκλασικό Βούλγαρη που ο Δημήτρης Γιαννίσης ως δήμαρχος αγόρασε πριν 18 χρόνια φρόντισε με την επιστροφή του στο κοινά του νησιού ως αντιδήμαρχος να το αναδείξει δείχνοντας πως η νέα διοίκηση ήρθε αποφασισμένη να κάνει έργο παντού. Ο νέος φωτισμός δείχνει μια άλλη νοοτροπία. Με εντυπωσιακά lend στα παράθυρα και τις πόρτες και το εσωτερικό μπαλκόνι της εισόδου. Η Άνδρος απέκτησε ένα δημαρχείο πρότυπο πλέον. Η παλιά εγκατάλειψη και φθορά ξεπεράστηκε. 

Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε πρωτοχρονιάτικα χρονογραφήματα, μηνύματα, κάρτες, αλλά και τα βίντεο. Κάνουμε μια ακόμα προσπάθεια να σας παρουσιάσουμε μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά. Η κάρτα του αντιδημάρχου Άνδρου στην κορυφή γιατί παρουσιάζει ένα ακόμα έργο του. Μετά την πλήρη εξωτερική ανακαίνιση του δημαρχείου την άνοιξη και του γενικού φωτισμού του το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να το φωτίσει σαν... το κοινοβούλιο! Η Άνδρος δεν φτάνει να λέει πως είναι αρχόντισσα. Πρέπει να δείχνει αρχόντισσα. Ακολουθούν μια σειρά μηνύματα, φωτογραφίες και κάρτες από όσους καταφέραμε και μαζέψαμε από τα δεκάδες των ημερών. Διαβάστε τα και χαρείτε τα για την πρωτοτυπία τους... ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Πρωτοχρονιά, μακριά από τους «φίλους»

Στον δρόμο για το Γαύριο, το πλοίο που μας μετέφερε κάποτε είχε μια ιδιαιτερότητα: Στα πλάγια του σαλονιού είχε... μπαλκόνι! Δεν θυμάμαι το όνομά του. Στους Ανδριώτες θα είναι γνωστό.

Κατά την διάρκεια της πρώτης παραμονής μας, φιλοξενούμενοι από φίλο, μας έκανε εντύπωση ότι δεν βλέπαμε ΠΟΥΘΕΝΑ σκυλιά. Είδαμε αγελάδες, πρόβατα, κατσίκες και μόνο 2 σκυλιά , που ήταν δεμένα σε βαρέλια.

Με τον καιρό αλλάξαν τα πράγματα, και άρχισα να βγάζω φωτογραφίες οποιοδήποτε ζωντανό κυκλοφορούσε μέσα ή κοντά στο κτήμα μας. Με ορισμένα από αυτά γίναμε και φίλοι λόγω αμοιβαίου συμφέροντος . . .

Κατά καιρούς είδα χελώνα καρέτα-καρέτα στην δεξιά άκρη της παραλίας του Φελλού, κοπάδι πελαργών που ξεκουράζονταν στις κολώνες της ΔΕΗ στην διασταύρωση προς παραλία και Πάνω Φελλό όταν έπεφτε ο ήλιο, γεράκια, κιρκινέζια, βουτσιβουτσάκια, κλπ

Δεν έχω πρόχειρη φωτογραφία από το «τζιπάκι», ένα γλυκούτσικο γαϊδουράκι που το χρησιμοποιούσε ένας γείτονας για τις μετακινήσεις του. Προτιμούσε να πάει στα χωράφια του σε 30’ με το «τζιπάκι», παρά σε 5’ με τον γιό του με μηχανάκι. Μέχρι τα βαθιά του γεράματα, όταν έφυγε το αφεντικό του, «τιμής ένεκεν» είχε το καλύτερο χωράφι με το πλουσιότερο χόρτο. Μια φορά που πέρασα με το αυτοκίνητο δίπλα του, προσπάθησε να με «φιλήσει», ‘άνοιξα το παράθυρο και αυτός έβαλε μέσα το κεφάλι του για να με γλύψει! Πανικός!!

Εφέτος έκανα πρωτοχρονιά μακριά από τους «φίλους», γι’ αυτό γράφω εδώ γι’ αυτούς…

Ι.Π. - Άλκης

Από Σύλλογο Αλαδινού

Η πρόεδρος με τον βιολιτζή Ν. Σκόρδο από το Κόρθι λένε τα κάλαντα 

 

Από Γιάννη Παυλίδη

Αγαπητό μου Εν Άνδρω,

Σας εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΟΔΟ & ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ για το 2021! Εύχομαι να μας "συνοδεύσετε" και στο 2021 και να μαθαίνουμε τα νέα της αγαπημένης και μοναδικής μας Άνδρου!

Έρχομαι εδώ και 23 χρόνια στην Άνδρο και εδώ και 13 χρόνια διαθέτω και κατοικία στο Μπατσί και θα ήθελα μέσω εσάς να στείλω τις ΘΕΡΜΟΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟΤΕΡΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ σε όλους τους γνωστούς και αγαπητούς μου φίλους - και μετά από τόσα χρόνια - συντοπίτες μου στην Άνδρο!

Σας ευχαριστώ πολύ!

Γιάννης Παυλίδης (Μπατσί)

Από Andros Routes

Αγαπητοί φίλοι,

Η παρουσία και η στήριξη σας στο εγχείρημα Andros Routes για το 2020 ήταν πολύτιμη. Η χρονιά αυτή ομολογουμένως αποτέλεσε μια σημαντική πρόκληση για όλους ! 
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αρκετοί από εσάς συμμετέχετε στη νέα μας πρωτοβουλία να βοηθήσουμε την Άνδρο να καταστεί ένα πιο καθαρό και πιο πράσινο νησί. 

Το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς αποτελεί μια στιγμή που συχνά αναστοχαζόμαστε και δεσμευόμαστε να απαλλαγούμε από συνήθειες του παρελθόντος και να υιοθετήσουμε νέες στάσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή μας και τον περίγυρο μας. 
Ίσως λοιπόν είναι τώρα μια καλή στιγμή να αναλογιστούμε από κοινού μια τέτοια δέσμευση για το 2021 που ίσως βοηθήσει στην πρόοδο και των δικών μας εγχειρημάτων για την αγαπημένη μας Άνδρο.

Το καλό νέο είναι πως υπάρχουν μερικές εύκολες τέτοιες δεσμεύσεις ! 

Μοιραζόμαστε λοιπόν εδώ μαζί σας μερικές προτάσεις και ιδέες που ίσως μπορείτε να συμπεριλάβετε στις δικές σας Πρωτοχρονιάτικες δεσμεύσεις: 

1. Συμμετέχετε σε μια πεζοπορία φροντίδας του Andros Routes to 2021.

2. Γίνετε εθελοντής φροντιστής - Route Angel μια πεζοπορικής διαδρομής της Άνδρου στην περιοχή σας (αν σας ενδιαφέρει δηλώστε τη συμμετοχή σας στην ηλεκτρονική μας φόρμα εδώ https://www.androsroutes.gr/el/forma-aggelwn/ ).

3. Απλά περπατήστε σε μια από τις πολλές σηματοδοτημένες διαδρομές του δικτύου διαδρομών που φροντίζουμε- δείτε εδώ τις δυνατότητες σας στον χάρτη https://www.androsroutes.gr/el/overview-page/ 

4. Δεσμευτείτε να χρησιμοποιείτε λιγότερα αντικείμενα φτιαγμένα από πλαστικό, όπως πλαστικά μπουκάλια νερού, καλαμάκια και πλαστικές σακούλες. 

5. Αν δεν το κάνετε ήδη, ξεκινήστε να κάνετε ανακύκλωση των απορριμμάτων σας πηγαίνοντας τα πλαστικά σας μπουκάλια, σακούλες και άλλα αντικείμενα που ανακυκλώνονται στους κάδους ανακύκλωσης. Αν δεν γνωρίζετε πως, ρωτήστε μας με ένα μήνυμα. 

6. Παροτρύνετε ένα/μία φίλο/η σας να ενημερωθεί για την ανακύκλωση και βοηθήστε τον/την να ξεχωρίσει και να πάει τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα του/της στον κατάλληλο κάδο. 

7. Σταματήστε να ζητάτε πλαστικές σακούλες όταν πηγαίνετε στο super market και χρησιμοποιείτε δικές σας επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για τις αγορές σας. Αν μεν το θέλετε αλλά συχνά το ξεχνάτε, αναλάβετε τώρα την πρωτοχρονιάτικη σας δέσμευση να προσπαθήστε να το θυμάστε ! Μήπως να τις έχετε μαζί σε μια θέση το αυτοκίνητο σας ; 

8. Αρνηθείτε τα πλαστικά καλαμάκια όταν πηγαίνετε σε καφέ ή bar ή εστιατόρια. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα καλαμάκι αγοράστε επαναχρησιμοποιούμενα, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στο εμπόριο, είτε ανοξείδωτα, είτε από bamboo και έχετε τα πάντα μαζί σας. 

9. Αγοράστε φρούτα και λαχανικά που δεν είναι συσκευασμένα σε πλαστικό 

10. Αγοράστε ένα επαναχρησιμοποιούμενο δοχείο ή θερμός για το νερό σας και γεμίζετε το συχνά αντί να αγοράζετε πλαστικά μπουκάλια νερού. 


Με τη δική σας βοήθεια, είτε αφορούν το εγχείρημα Andros Routes, για τη συντήρηση των πεζοπορικών διαδρομών, είτε το νέο μας εγχείρημα “Καθαρή, Πράσινη Άνδρος” για τη βελτίωση της διαχείρισης απορριμμάτων, μπορούμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για τη διατήρηση και ανάδειξη της μοναδικής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Άνδρου. 

Ευχόμαστε το 2021 να είναι μια καλύτερη χρονιά και καθώς οι ζωές μας σταδιακά επανέρχονται στην κανονικότητα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε για μια καθαρότερη και αληθινά πράσινη Άνδρο !

Με τις θερμότερες ευχές μας

Η ομάδα διαχείρισης του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου
για τα εγχειρήματα
Andros Routes
Καθαρή, Πράσινη Άνδρος

 

Από Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων

 

Από Boat & Fishing

Για το 2021 συνεχίζουμε δυναμικά, με περισσότερο πείσμα, εκπροσωπώντας εκδοτικά τον κλάδο της Θάλασσας με το καλύτερο τρόπο.

 

Από Δήμαρχο Μυκόνου

 

Από Εθελοντές Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Είναι απαίτηση των κατοίκων να σταματήσουν όλα τα έργα το 2021
μας κουράσατε
το καταλάβατε
μπλέξαμε με εσάς όλους
σταματήστε επιτέλους
θέλουμε την ησυχία μας
μόλις σταματήσει το lockdown
όλοι εσείς στο Δήμο
να πάτε διακοπές διαρκείας
φτάνει πιά
έλεος ρε παιδιά

This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, έχει δικιο ο προηγούμενος δεν έχουμε Δήμο και Δημαρχο. Έχουμε μονο δημαρχειο που έγινε μόνο του. Όπως και τα 15 έργα που έχουν ξεκινήσει σε ένα χρόνο. Κι αυτά μόνα τους γίνονται.
Παρακαλώ να μην πίνετε τόσο το ποτό βλάπτει σοβαρά στην πνευματικη υγεία...

This comment was minimized by the moderator on the site

LEND.... πού τα πουλάνε;

This comment was minimized by the moderator on the site

...που έχουμε πλέον πρότυπο Δημαρχείο, αισθάνομαι ήδη πολύ καλύτερα! Από Δήμαρχο και Δήμο πάσχουμε ακόμη (μακράν του προτύπου) αλλά που θα πάει, θα το καταφέρουμε κάποτε κι αυτό!...