• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Εκδήλωση αγάπης προς την Μονή Παναχράντου

Κατηγορία: ΙΣΤΟΡΙΑ Δημοσίευση: 20/08/2014 Σχόλια: 0

Τα 150 καθίσματα δεν έφτασαν στην μικρή πλατεία του Όρμου Κορθίου και πολλοί ήταν αυτοί που έμειναν όρθιοι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της 19ης Αυγούστου για την Μονή Παναχράντου (φωτ. Δ. Αντωνέλλος).

Τελικά στο Κόρθι δεν έγινε μια απλή παρουσίαση του βιβλίου της Παναχράντου, αλλά μια μαζική συγκέντρωση αναγνώρισης της παρουσίας και του έργου του ηγούμενου Ευδόκιμου και τιμής προς το αγαπημένο μοναστήρι των Ανδριωτών. Τι άλλο να γράψει κανείς όταν διαπιστώνει πως η προσέλευση ακροατών και οι πωλήσεις αντιτύπων ξεπέρασαν αυτόν της Χώρας που προηγήθηκε.

Βέβαια μαζί με το πλήθος των Κορθιανών που κατέκλυσαν τον φιλόξενο χώρο της μικρής πλατείας στο πεζόδρομο στο Κόρθι ήταν και μερικοί της Χώρας που δεν ήταν εδώ στην πρώτη παρουσίαση που έγινε στο ξενοδοχείο Παραδείσος. Αυτό όμως πιστοποιεί πως ο πατέρας – Ευδόκιμος είναι κοσμαγάπητος και ότι η Μονή Παναχράντου το αγαπημένο μοναστήρι των ανδριωτών.

Κατά τα άλλα ήταν μια …παρουσίαση βιβλίου! Την διοργάνωσε με επιτυχία το βιβλιοπωλείο “Αγορά Βιβλίου” του Δημήτρη Αντωνέλλου με την βοήθεια του πατέρα – Αντώνιου Χορευτή. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το θερμό καλωσόρισμα του πατέρα – Αντωνίου που μίλησε για την Μονή και στάθηκε ιδιαίτερα στο βιογραφικό του πατέρα – Ευδόκιμου και στην προσφορά του. Μια προσφορά από την οποία ευεργετήθηκε και ο ίδιος ως ορφανός επί χρόνια.

Στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος της έκδοσης Γιάννης Μαμάης κατέθεσε μερικά στοιχεία της πραγματικά εξαιρετικής εκδοτικής προσπάθειας. Ακολούθως ο επιμελητής του βιβλίου Διαμαντής Μπασαντής στάθηκε στην συλλογικότητα του εγχειρήματος και ειδικότερα στην εργασία χρονολόγησης του αρχιτέκτονα Ν. Βασιλόπουλου και στην περιγραφή των νέωτερων χρόνων προσφοράς της Μονής του ναύαρχου Κωνσταντίνου Γκιώνη.

Ο πατέρας Ευδόκιμος στο βήμα. Πίσω του στο φόντο εικόνα της Μονής Παναχράντου από βίντεο της ιστοσελίδας “εν Άνδρω”. Δεξιά στη φωτογραφία διακρίνεται ο πατέρας Αντώνιος και αριστερά ο Γιάννης Μαμάης και ο Διαμαντής Μπασαντής (φωτ. Δ. Αντωνέλλος).

Τέλος, ο ηγούμενος Ευδόκιμος εξέφρασε την συγκίνηση του για την μεγάλη αναγνώριση της Μονής από τους ανδριώτες. Ευχαρίστησε τους συντελεστές και τους συνεργάτες της έκδοσης. Κατεθεσε την αγάπη του για την Άνδρο και το Κόρθι. Χαιρέτησε μερικούς από τους παρισταμένους που αναγνώρισε ονομαστικά (τον Κ. Λιοπύρο, τον Χρ. Βουραζέρη, τον Τζ. Πανούση).

Ο Θεοδόσης Σουσούδης, λίγο ξαφνιασμένος από τον πατέρα – Ευδόκιμο, κλείνει την εκδήλωση για την Μονη Παναχράντου στο Κόρθι (φωτ. Δ. Αντωνέλλος).

Και ξαφνικά με το γνωστό του χιούμορ διακρίνοντας ανάμεσα στους παρισταμένους τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη τον κάλεσε να ανέβει στο βήμα και να πει δύο λόγια και να …κλείσει αυτός την εκδήλωση! Κάτι που με συγκίνηση έκανε ο δήμαρχος. Και με αυτόν τον πραγματικά πρωτότυπο τρόπο ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για το μοναστήρι της Παναγιάς στο Κόρθι…

“εν Άνδρω”

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Πρώτη η Ευρώπη, μειώσεις και αυξήσεις στην Ελλάδα, τι «ψηφίζουν» οι τουρίστες
  • ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
  • Νυχτερινή διακομιδή τραυματία με σκάφος του Λιμενικού
  • ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τι αλλάζουν στις Ζώνες Προστασίας του Νοτίου Αιγαίου. Τι προβλέπεται για την Άνδρο.
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τι αλλάζει στις ταξιδιωτικές συνήθειες

Πρόσφατα Άρθρα

  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Πρώτη η Ευρώπη, μειώσεις και αυξήσεις στην Ελλάδα, τι «ψηφίζουν» οι τουρίστες27/04/2026
  • Ο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ και το αέναο ταξίδι μέσα στο χρόνο…26/04/2026
  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Τι αλλάζει στις ταξιδιωτικές συνήθειες26/04/2026
  • ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ26/04/2026
  • Νυχτερινή διακομιδή τραυματία με σκάφος του Λιμενικού25/04/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. anonimos στο Νυχτερινή διακομιδή τραυματία με σκάφος του Λιμενικού
    2. Κοσμετάτος στο ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
    3. ΤΑΣΟΣ στο ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΞΑΝΘΟΥ: Σε «ειδικό συνεργάτη, τιμητή και εκτιμητη συμπεριφορών και προσωρινώς διαμένοντα παρατηρητή ζωής», στην Άνδρο
    4. Ιωάννης Φακής στο Νυχτερινή διακομιδή τραυματία με σκάφος του Λιμενικού
    5. The Nail στο Νυχτερινή διακομιδή τραυματία με σκάφος του Λιμενικού

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (240)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (342)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.762)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.527)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (782)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.751)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.088)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (356)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb