• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

  • Facebook
  • Twitter
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
Άνδρος enandro.gr@gmail.com
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εν Άνδρω Εν Άνδρω Εν Άνδρω
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το λιμενικό και οι ψαράδες έσωσαν σκάφος έξω από το λιμάνι της Χώρας (φωτογραφίες & βίντεο)

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δημοσίευση: 27/08/2015 Σχόλια: 3

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης

Με συντονισμένη επιχείρηση του λιμεναρχείου Άνδρου έγινε σήμερα 27/8 περισυλλογή φουσκωτού σκάφους σημαντικής αξίας που παρασύρθηκε από ανέμους 7 μποφώρ. Το σκάφος ανήκε σε γερμανό υπήκοο που έχει σπίτι και παραθερίζει στην Άνδρο κάθε καλοκαίρι. Το σκάφος λύθηκε κατά τις 14.00 από τα Πίσω Γιάλια λόγω του αέρα.

Το αλιευτικό Άγ. Νικόλαος 

Ο ιδιοκτήτης του που το είδε έπεσε στη θάλασσα να το σώσει, αλλά όταν είδε πως δεν μπορούσε ενημέρωσε το λιμεναρχείο της Χώρας. Ο λιμενάρχης κινητοποίησε αμέσως το αλιευτικό σκάφος Αγ. Νικόλαος του Μιχάλη Σταμάτη και μαζί βγήκαν έξω από το λιμάνι για να σώσουν το σκάφος από καταστροφή του στα βράχια.

Το διασωθέν σκαφος στο λιμανι της Χώρας

Στο τιμόνι του αλιευτικού ήταν ο λιμενάρχης. Ο Μ. Σταμάτης έκανε μεγάλη προσπάθεια να πιάσει το σκάφος, ενώ από την στεριά είχε προστρέξει για βοήθεια ο Β. Μαργέτης. O B. Μαργέτης κάποια στιγμή φοβήθηκε πως θα χαθεί και το αλιευτικό. Όμως ο λιμενάρχης που έχει κάνει στην παραμεθόριο το κράτησε κόντρα στον καιρό. Ο γερμανός ιδιοκτήτης, ναυαγοσώστης το επάγγελμα, βούτηξε και πάλι στη θάλασσα από τα βράχια. Όλοι μαζί κατάφεραν στο τέλος και έπιασαν το σκάφος πριν πάθει ζημιές.

 

Βίντεο της επιχείρησης διάσωσης

 Τρεις φορές από την κακοκαιρία έσπασε το σχοινί που το τραβούσαν στο λιμάνι. Υπήρχαν υψηλά κύματα και η επιχείρηση έγινε δίπλα στα βράχια που είναι έξω από το λιμάνι της Χώρας. Στις 15.00 η επιχείρηση έληξε αισίως. Ο γερμανός ιδιοκτήτης πανευτυχής που σώθηκε το ακριβό σκάφος του δήλωσε στην διάθεση του λιμεναρχείου ή των ψαράδων όποτε τον χρειαστούν.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από άτομα που ήσαν στο λιμάνι εκείνη την ώρα. Το βίντεο τραβήχτηκε από την καντίνα στο λιμάνι.

«εν Άνδρω»

3 Comments

  1. Ο/Η εν Άνδρω λέει:
    28/08/2015 στις 06:03

    Είναι απορίας άξιον το πώς μερικοί δεν μπορούν να γράψουν άμα δεν βρίσουν! Και μάλιστα ανώνυμα! Τόσο κουράγιο ΔΕΝ έχουν! Φυσικά αυτα τα κείμενα ΔΕΝ δημοσιεύονται. Όμως επειδή ένας ανωνυμογράφος έθεσε ένα ερώτημα κάναμε τον κόπο να αναζητήσουμε την απάντηση που ΔΕΝ έψαξε αυτός.
    – Ερωτά ο ανωνυμογράφος: Γιατί τη διάσωση την έκανε το ψαράδικο σκάφος και όχι αυτό του λιμενικού;
    – Απαντά το λιμεναρχείο Άνδρου: Γιατί την ώρα του συμβάντος το σκάφος του λιμενικού ήταν στο Κόρθι! Συνεπώς δεν είχε χρόνο να έρθει και να κάνει αυτό την διάσωση!
    Είδατε που οδηγεί η εμπάθεια; Σε κακές ερωτήσεις και σε άθλια υπονοούμενα. Αυτάι…

    Απάντηση
  2. Ο/Η εν Άνδρω λέει:
    28/08/2015 στις 06:03

    Κύριε Ν. Πολέμη έχετε απόλυτο δίκιο στα γραφόμενα σας. Πράγματι όπως μάθαμε σήμερα ήσασταν εσείς που κινητοποιήσατε με τηλέφωνο το λιμεναρχείο Άνδρου. Όσο για όσα γράφετε για πρόσωπα και πράγματα τα ξέρετε καλύτερα.
    Το ρεπορτάζ του «εν Άνδρω» στηρίχτηκε σε μαρτυρίες κάποιων που ήταν εκεί. Και φυσικά είπαν ότι άκουσαν να λέγεται. Εσείς που ξέρετε καλύτερα το γεγονός διευκρινίζετε τα πράγματα και προσθέτετε σωστά τα ονόματα.
    Ρωτήσαμε επιπλέον και το λιμεναρχείο για το συγκεκριμένο γεγονός και ήξερε μόνο αυτά που έγιναν κατά την διάρκεια της διάσωσης στην οποία συμμετείχε μαζί με τους ψαράδες της Άνδρου.
    Σας ευχαριστούμε για την σωστή και κατατοπιστική παρέμβαση σας με την οποία αποκτούμε όλοι μια καλύτερη εικόνα για την άδολη προσφορά των ανδριωτών σε μια δύσκολη στιγμή.

    Απάντηση
  3. Ο/Η Νικόλας Πολέμης. λέει:
    28/08/2015 στις 06:02

    Sxetika me to thema tou fouskotou simera. Egw pira tilefono to limenarxeio o idioktitis tou den to eide kan, autos pou epiase na to piasei itan o dimitris eksadaktylos kai to skafos efyge apo ta mpros gialia kai oxi ta piso.
    epeisis o allos pou epese na boithisi itan o giannos psoroidas. o opoios douleuei se emas.
    epeisis o dimtris stin prospathia tou na kratisei to skafos apo to na pesei sta braxia xtypise kai ekopse to podi tou.
    sas ta lew auta giati eixa kosmo sto magazi kai ta eidan ola. tha itan krima na doun to artho auto me auti ti perigrafi tou symbantos

    Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Προτεινόμενα άρθρα

  • Νέες διαδρομές και τιμές στην αγορά πετρελαίου. Πως επηρεάζεται η Ελλάδα.
  • ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ: “Πάσχα στην Άνδρο”
  • OTAN O ΔΗΜΑΡΧΟΣ στρέφεται εναντίον της κοινωνίας
  • Κατασκευή Αυγοκαλάμαρων Άνδρου
  • ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΡΝΑ & ΠΕΘΑΙΝΕΙ – ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ & Η ΑΝΔΡΟΣ

Πρόσφατα Άρθρα

  • OTAN O ΔΗΜΑΡΧΟΣ στρέφεται εναντίον της κοινωνίας04/04/2026
  • Κατασκευή Αυγοκαλάμαρων Άνδρου03/04/2026
  • Νέες διαδρομές και τιμές στην αγορά πετρελαίου. Πως επηρεάζεται η Ελλάδα.03/04/2026
  • ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ: “Πάσχα στην Άνδρο”03/04/2026
  • ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.: Έκτακτη επιστροφή στη Ραφήνα λόγω ασθενούς03/04/2026

Ναυτικές Ιστορίες

    Πρόσφατα Σχόλια

    1. enandro στο ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ & ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ – ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    2. enandro στο ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ: “Πάσχα στην Άνδρο”
    3. enandro στο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.: Έκτακτη επιστροφή στη Ραφήνα λόγω ασθενούς
    4. Αλήθεια στο ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π.: Έκτακτη επιστροφή στη Ραφήνα λόγω ασθενούς
    5. enandro στο ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ & ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ – ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

    Βίντεο

    • ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ιδιωτική υπόθεση το ΔΣ του Δήμου Άνδρου για την κ. Τσατσομοίρου!
    • Λιμάνι Ραφήνας 1945-2015 (χρονογράφημα και βίντεο)
    • Η Μονή Παναχράντου της Άνδρου (βίντεο)
    • Το τελευταίο ρεμέτζο (βίντεο)
    • Δύο ανδριώτες ζωγράφοι – Δ.Βαρδακώστας & Γ.Σεργουλόπουλος (βίντεο)

    Ακολουθήστε μας

    • Facebook
    • Twitter

    Κατηγορίες Άρθρων

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (240)
    • ΑΡΘΡΑ (84)
    • ΘΕΜΑΤΑ (8)
    • ΙΣΤΟΡΙΑ (337)
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (3.745)
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (23)
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (1.508)
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (780)
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (2.739)
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (1.085)
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ (82)
    • ΧΡΗΣΙΜΑ (5)
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ (353)

    Εν Άνδρω

    Όσοι φίλοι θέλουν, μπορούν να στείλουν κείμενα, φωτογραφίες, παρατηρήσεις, απαντήσεις κλπ στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση.

     
       enandro.gr@gmail.com

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
    • ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
    • ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΔΥΚΤΥΑΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΜΑΤΑ
    • ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
    • ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
    © Εν Άνδρω 2026. Powered by NinjaWeb